poza membru
Regulament
Bloguri
Subiectul pare mult prea important ca sa il las ca nota de subsol in alt blog, Daca acceptam un set de reguli in care definim binele si raul unde ne situam noi? Cei care suntem aici ...fiecare manati de diverse motivatii, suntem de partea binelui sau suntem instrumentele raului haosului daca suntem parti ale raului sau binelui nu mai suntem parti ale dumnezeirii doar pentru ca dorim si visam fiecare la...ce visam? Ori rau sau bine pacatosi sau nu suntem parte din Dumnezeire si doar mintile noastre sucite il divid pe Dumnezeu in farame aducandu-la nivelul nostru de "maimute" cuvantatoare?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
o seara frumoasa Anya
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Anya, ma tem ca zeita are dreptate, daca cineva spune altceva decat susti tu...zdrang cu tigaia in masa, hai sa discutam, sa argumentam sa ne sustinem punctele de vedere aducand institutia marturiei in prim plan, sa judecam in baza unor dovezi, atatea cate avem, nu sa .... "argumentam" prin "forta" "daca nu spuneti ca mine, nu mai vorbim" nu este asta o luare de pozitie contrara umilintei ce ai provaduit mai devreme?
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Si gata cu argumentele olling on the floor
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pai stai un pic: mai intai spui de atei ca nu sunt prea diferiti de ceilalti, poate chiar mai buni decat cei ce isi pun credinta in frunte si de fapt ii incalca morala.
Apoi spui ca ateii intra in discordie cu ceilalti si se erijeaza in judecatori.
Te contrazici, nu crezi?

Nu vezi ca acele calitati pe care le apreciem noi (bunatate, compasiune, devotament, milostenie, etc etc) nu tin de credinta, ci de structura fiecaruia? Si ca tu dovedesti anumite pareri preconcepute, acele clisee de care spunea Hydra?
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sunt de acord cu tine Anya, dar nu vad legatura cu discutia noastra , aici nimeni nu se razboieste, nimeni nu judeca, aici discutam, sau a gandi, discuta, schimba impresii este egal cu a se razboi, judeca in gandirea ta?
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Anya, sunt liber si fericit, umilinta ....interesant concept...sa faci pe prostu ca sa ma inalt in ochii...orcui?? Permite-mi sa rad happy despre citatul tau lasa-ma sa il dau corect nu de alta dar este din sfanta biblie si nu este "bine" sa modifici cuvantul ei:
Proverbe 16:18. “Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii.” Umilinţa aduce onoare". Asta da indemn la umilinta dar ce spui tu referitor la umilinta este doar mandrie ascunsa si fariseism draga Anya.
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Toate bune si frumoase, dar nu este o explicatie a afirmatiei tale "Cine nu crede in Dumnezeu, acela se crede dumnezeu..! "
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Anya, hai sa luam in considerare premisa ca eu nu cred in Dumnezeu. Cum ajungi tu la concluzia ca eu ma cred Dumnezeu? Ce anume in comportamentul unui ateu denota asta?
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hydra, n-au decimat, au... nouazeci -mat. Au venit cu tavalugul "civilizatiei" si au trecut peste. Deh, e laitmotivul istoriei.
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Anya, daca gandesti liber esti liber, daca gandesti ingradit traiesti intr-un tarc pe care il construiesti singur, trist este ca aceia ce traiesc in tarcul unei gandiri incorsetate nici nu percep asta, Anya, descoperirea americii inseamna de fapt impunerea "binelui" crestin soldat cu decimarea unui intreg continent, eu invat tot timpul, dar in cadrul discutiei cu tine nu am putut sa descopar decat clisee si tarcuri, poti sa imi spui ce lectie am invatat?
Apropo, america a fost " descoperita" de altii inaintea genovezului, el a considerat ca a ajuns in asia, amerigo vespucci a descoperit si cercetat de fapt america pentru prima oara stiind ca nu este in asia.
Asta inseamna sa gandesti incorsetat, sa repeti niste "adevaruri" impuse de altii, in biblie este o fraza care trebuie citita corect ea spune...: crede si de nu, cerceteaza