Regulament
Bloguri

Aruncarea cu pietre

Un baiat de iuesei, zice-se de prin elei, a venit pe la ale noastre matrimoniale cu un blog "a psalm of life" (in traducere, un psalm despre viata, un psalm al vietii etc.). Cand am deschis blogul, am vazut o poezie in engleza si, sincer, am crezut ca este creatia lui. Mi-am zis: romanasul de peste tari si mari vrea sa-i impresioneze pe romanasii traitori in tara de origine printr-o creatie literara in engleza, fapt care nu e usor de realizat; presupune sa fi facut pasul decisiv in gandi, efectiv, in acea limba. Numai ca, a dat aici peste un romanas care, prin propria cultura, a demonstrat ca literatura americana nu-i este necunoscuta. Si i-a facut corectia de rigoare: poezia apartine unui mare poet al SUA, Longfelow.
Bineinteles ca dl roman american s-a suparat: "Eu v-am dat poezia s-o savurati nu sa ma corectati!.
Dupa care a revenit la ganduri mai bune fata de romanul corector.
In ceea ce ma priveste, am sustinut pozitia romanasului corector, accentuand faptul ca e de preferat sa savuram adevarul in deplinatatea lui.
De aici, niste utilizatoare, adepte ale trairilor de mahala, au inceput circul aruncarii cu pietre. "Lasa-ne, dom-le in pace cu boala dumitale de la cap! Ne-ai innebunit cu acuzatiile de plagiat?". Cu alte cuvinte, ce ai dom-le? E dreptul omului sa mai traga cu ochiul pe la ce-au facut altii, sa mai traga in dreptul lui ce nu-i al lui; oricum, nu se prea vede si n-a murit nimeni din asta. Sa revenim la blogurile in care altii, prin procedura cunoscuta a lui copy-paste, isi puneau la propriile prezentari texte consistente de mii de cuvinte, dar prin care cultivau minciuna despre propria persoana. Si, evident, nu mai era nimeni ca ei - destepti foc! Iar astfel de bloguri se adunau cu zecile pe zi, eu insumi fiind indus in eroare in legatura cu personajele creatoare.
Eu sunt pentru o noua calitate in continutul blogurilor; fiecare sa se prezinte asa cum este!
Si le rog pe utilizatoarele revoltate sa nu ma bage in seama! Dar sa fie sigure ca imi mentin pozitia de pana acum!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Lume_lume

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vioreladouasutedeseptici, ca n-ai caracter, se vede. Vezi-ti de familia ta si de problemele tale! Nu mai jigni pe altii! Cred ca orice om cu bun simt ar fi inteles rostul demersului meu, dar junghiuri ca tine nu au cum!
Prefer, figurativ, sa fiu o insecta cu ac eficient, prin care sa atrag atentia personajelor lipsite de buna cuviinta ca, totusi, cei care ne gazduiesc aici merita respectati; si bineinteles cei carora ne adresam prin mesajele din bloguri.
La tine, lipsa de caracter, lipsa de bun simt sunt evidente. Daca mai continui sa ma jignesti, voi lua masuri. Si, apropo, daca esti asa viteaza, de ce au disparut comentariile tale de la blogul meu si de la blogul cu psalmul vietii?
matrimoniale - membru fara poza

Lume_lume

  • Publicat Acum peste 2 luni
Intre timp, baiatul de iuesei a modificat titlul blogului prin adaugarea autorului poeziei. Da sa creada lumea, probabil, ca romanasul corector si autorul acestui comentariu au facut observatiile in van. Zice, intr-un ultim comentariu la blogul lui, cum ca eu traiesc intr-o lume ezoterica si alte neadevaruri despre mine.. Ii spun doar ca a pierdut sansa de a arata mai mult daca ar fi postat, inca de la inceput, poezia in engleza, autorul si o varianta a traducerii. S-ar fi bucurat multi dintre utilizatorii acestui site si i-ar fi apreciat demersul.
matrimoniale - membru fara poza

Lume_lume

  • Publicat Acum peste 2 luni
...Fii cuminte,
Ca te prinde Kunta Kinte!
matrimoniale - membru fara poza

Lume_lume

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ia uite ce scandalul dracului pe-aici?
Scuze! Bine-ai venit maestre vagician!
Nyursel, ce mai faci? Nu te cert. Ma bucur ca apreciezi ideea cu maimutica pe pozitie.
Nen'tu El Carutasu, stai bine la primele trei versuri; la al patrulea... ia aminte!
ElenaVio, esti tare!
Iar tu Vioreladouasutedeseptici, gata mai fata! Sunt cu ochii pe tine!
poza carutasu

carutasu

  • Publicat Acum peste 2 luni
unde esti razvanofake ca punand mana pe ele
sa le bagi la-nghesuiala una cea si doua cele
si in doua tomberoane sa le pui cea slaba minte
sa le-arunci la gunoiera cu-a lor lipsa de aminte.