Trebuie sa te loghezi pentru a putea accesa aceasta pagina.

Regulament
Bloguri

Cosmar

Cosmar

Da. Azi noapte am avut un cosmar. V-ati gandit vreodata ca exista locuri mai rele decat Iadul? Nu? Nici eu pana acum. Se facea ca eram la Ziua Judecatii. Eram singur in fata unor porti imense si imi pregateam lista. Lista cu cat si ce bine am facut. Nu i-am uitat nici pe cei carora le-am spus cat e ceasul, nici pe cei carora le-am zambit ca sa le fie mai bine, nici pe cei carora ..... Si lista mea era tot mai lunga si ma simteam tot mai sigur.
Deodata, brusc, am fost dincolo de porti. M-am uitat in spate. Nimic. Portile disparusera. In fata nimic, in stanga, in dreapta, in sus, in jos, nimic. Eram in nimic si nu cadeam ca n-aveam unde. Era Nimicul, fara dimensiuni, fara limite si fara de timp. Nici lumina, nici intuneric, caci acestea nu erau despartite. Nici sunet, nici tacere. Cum sa va spun ca sa intelegeti Nimicul? Starea in care simturile sunt inutile.
Nu pot sa spun cat am stat asa, nu ar avea sens, pentru ca nu exista timp. Imi pierdusem orice orientare, nu mai aveam nici macar stanga, dreapta, sus-jos, fata-spate. Eram doar eu si gandurile mele.

Un gand ce nu era al meu ma fulgera:
- Pe cine ai iubit?
Gandurile imi amutira, lista nu-mi era de nici un folos, dar mi-am revenit:
- Doamne mi-am iubit parintii.
- Asta nu se numara. Continua.
- Mi-am iubit sotia, copii si rudele.
- Asta nu se numara. Treci mai departe.
- Mi-am iubit prietenii.
- Asta nu se numara.
Incepea sa ma cuprinda disperarea si-am clacat:
- Am iubit toate fetele frumoase.
- Asta-i o nebunie! Mai ai ceva?
Incepea sa-mi fie frica si am scos tot ce mai aveam:
- Doamne, am iubit muntii si padurile, dealurile si campiile, raurile si marea, florile si animalele, cerul si stelele, luna si pamantul, am iubit viata, ....
- Te-am intrebat pe cine, nu ce ai iubit!
Daca n-as fi fost in Nimic ati fi vazut ca devenisem palid.
- Doamne, dar pe cine as mai fi putut iubi?
- Dusmanii. I-ai iubit?
- Doamne, am crezut ca asta-i asa o vorba frumoasa, ..., un stil, ... o filozofie ...
- Ai crezut ce-ai vrut.
- Dar, Doamne, cum i-as fi putut iubi?
- Te-ai gandit vreodata ca au parinti?
- Nu.
- Nu ti-ai iubit parintii. Te-ai gandit vreodata ca au sotii, copii si rude?
- Nu.
- Nu ti-ai iubit sotia, copii si rudele. Te-ai gandit vreodata ca au prieteni?
- Nu.
- Nu ti-ai iubit prietenii. Esti pedepsit sa ramai asa.
Brusc am inteles. In vesnicie nici Iadul nu-mi va tine de urat.

M-am trezit in umbrele diminetii cu ochii umflati si gust de sare.
M-am tarat la oglinda. Din oglinda o figura nedumerita ma intreba:
" Oare trebuie sa ai dusmani ca sa poti iubi? sau secretul, Marele Secret, este ca cine iubeste nu are dusmani? "
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 2 saptamani
Imponderabilitate? Adică plutesc tot timpul? Da, cred că multă lume visează că zboară, adică levitează, presupun. Nu știu în câte feluri se poate interpreta. Și poate toți visăm despre nimic atunci când nu ne amintim visele. Nu știu dacă e amintire ancestrală sau o previziune. Cum ar fi peste câteva mii de ani sau toți oamenii să se deplaseze plutind?

Despre partea a doua, nu știu. Sună a síndrom Stockholm, dar poate greșesc. Sau poate e în sensul că lipsa iubirii duce la fapte abjecte și că iubirea poate transforma pe oricine. Nu știu dacă se verifică. Oricum, am înțeles acum ce ai încercat să faci. Mulțumesc pentru explicație.
matrimoniale - membru fara poza

Io_Veldig

  • Publicat Acum 2 saptamani
BlueIris cred ca multi viseaza 'nimicul' doar ca nu constientizeaza asta. Si la drept vorbind e greu, cum sa constientizezi 'nimicul'? Am auzit ca multi viseaza ca sunt in stare de imponderabilitate.
Poate ca e ceva doar pe termen foarte scurt, ca si cum creierul se deconecteaza de la tot, ramanand numai neuronul de veghe care va restarta neuro-computerul. Poate, adica e o idee, o ipoteza, valabila sau nu, sau ceva in parte. Cine stie.
Predica, n-as zice, doar am vorbit de cate feluri poate fi iubirea.
Am insistat pe “iubirea dusmanilor”, pentru ca ideea asta sfideaza bunul simt daca o iei ad litteram. N-am gasit nici o explicatie ce sa ma satisfaca din ce am citit. Dupa mine e clar ca ar trebui sa prindem sensul, adica a intelege ce vrea sa zica 'in spiritu' si nicidecum 'ad literam'. (Similar cu interpretarea legilor in justitie 'in litera' si/sau 'in spiritul legii'. In 'spiritul legii' poate diferi fata de intelegerea 'in litera', de aceea uneori e nevoie de norme suplimentare de aplicare a legii)
Am dat o versiune, sa te gandesti la dusman ca pe un om oarecare cu familie si prieteni. Sa nu te lasi manat de ura.
N-as zice ca asta ma satisface, poate de asta nu sunt prea multumit de incheiere.
Pentru efect artistic trebuia sa ma opresc la 'In vesnicie nici Iadul nu-mi va tine de urat.', dar nu am putut pentru ca chestia asta, de a intelege 'iubirea dusmanului', ma racaia prea tare.
Si mai trebuie sa tinem cont ca Biblia a fost pastrata prin copiere, apoi tradusa si tradusa. O traducere de multe ori e greu sa prinda sensul in limba initiala si in limbile moderne, daramite in limbile vechi. Unele cuvinte nici macar nu au sensul in care noi il traducem uzual. Unele cuvinte pot fi alterate prin copiere de cum a priceput copistul caligrafia inaintasului.
Clar, daca ma opream unde am zis, nu aveam dureri de cap date de incheiere. happy
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 3 saptamani
Nu i-am uitat nici pe cei cărora le-am spus cât e ceasul laughing mi-a plăcut asta! Începe bine, dar din autoironie și ton glumeț dai pe urmă în predică. Asta nu mi s-a mai părut așa interesant.

Mi s-a părut interesant însă că ai visat despre nimic. (Dacă e vis si nu e imaginație). Am avut și eu un vis în care după câteva peripeții am ajuns undeva unde nu era nimic, absolut nimic. Dar eu stăteam bine mersi și nu cădeam în gol, exact ca tine. M-am speriat și m-am trezit țipând. Mă întreb dacă înseamnă ceva sau nu.
poza addi

addi

  • Publicat Acum 3 saptamani
A inceput Anul Alegerilor. In tot Subcerescul
poza zora

zora

  • Publicat Acum 3 saptamani
De ce plang?Habar n-am.Nu stiu daca esti profesionit au ba,dar absolut emotionant text.
Oare l-ai scris cu inima,cu sufletul?day dreaming