Regulament
Bloguri

Ca-n prima zi

Dacă merlotul maturat in butoi de stejar a mers de minune cu iepurele la cuptor și plăcinta de mere a mătușii, pe la trei dimi mi-a trezit interesul apariția pe ecran a Georgianei Lobonț cu niste manele super faine și o ținută de zile mari.
Nici n-am apucat să savurez momentul că Mălina m-a apucat de mână și mi-a zis:

-Gata, asta a fost petrecerea de revelion, e timpul sa ne retragem discret, acum când toată lumea e gură cască la urâta asta! Și parcă-ți citesc gândurile, așa că hai in camera noastră și hai să-ți ofer mai mult decât o fantasmă pe sticlă. Dealtfel tradiția cere ca după masa festivă să nu pierdem noaptea dormind ca pensionarii!

Am sters-o englezește, am petrecut franțuzește ( așa, la modul savoir vivre, nu oricum... ), după care am adormit românește. Profund, însă nu pentru multă vreme, după câteva ore Mălina spunandu-mi:
-Stavikule, hai la partia Rarău in Câmpulung, că aici la Pojorâta e de pensionari. Diseară s-a anunțat ploaie și e poate ultima zi când mai prindem zăpadă. Mergem devreme, evitam aglomerația, putem urca și cu schiurile in telecabină că în alte părți doar cu telescaunul... Hai să nu mai pierdem vremea!

Zis și făcut, drumul liber, am numărat pe degetele de la o mână mașinile cu care ne-am întâlnit.
Pe seară chiar a început să plouă, mare dreptate a avut Mălină!
La întoarcerea spre Pojorâta îmi spune:
-Auzi, poate ar trebui să le luăm mătușii și uncheșului și un cadou pentru casă, vinurile și coniacul parcă sunt cam puțin pentru câte zile stăm pe capul lor...
-Da, ai dreptate, însă azi totul e închis....
-Lasa că facem și prima zi de shopping, oprește la o benzinărie, că ăștia au program non-stop și mai au și promoții la diverse lucruri interesante la preț bun, pe puncte bonus...
-De unde puncte bonus, că eu umblu cu canistrele după mine...
-Ei lasă tu, că mă descurc eu și fără....
Am oprit la o benzinărie a companiei naționale și aveau promoție la niste cuțite și ustensile de bucătărie super.
-Stavikule, du-te la mașină că eu mă descurc singură. Ii dau ceva casierei și le iau pe toate, numai fraierii lipesc puncte bonus pe pliantele alea!

Să nu-mi creadă ochii când a venit cu setul complet înapoi la mașină.
Mătușa și uncheșul au fost foarte încântați de cadou.
Afară plouă iar noi numărăm banii care ne-au mai rămas. Cei de pe card, evident.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
In acest blog este vorba despre esențe, "ca-n prima zi" referindu-se de fapt la ploaia diluviană de la facerea lumii, nicidecum la prima zi din an.hee hee