poza membru
Regulament
Bloguri

Despre eleganță

Eleganța nu tine de gradul de cultură sau de nivelul studiilor, este ceva intrinsec.
Nu confundați cu manierele.
Eleganța, distincția aia primordială este cea care atrage inițial privirea unui bărbat și căruia după caz ii scoală până și părul din cap.
Ochii văd, inima cere.... nu extrapolez.
Observ atât în media cât și în mediul virtual o pleiadă de miștouri la adresa moldovencelor, cele de peste Prut ocupând un loc aparte, tocmai pentru că ce este al lor e pus deoparte.

Probabil că majoritatea nu a auzit de George Călinescu decât din programa școlară, cu referire la opera scriitoricească sau cea de critic literar.
Autorul a avut însă și o activitate eseistică, și ca să exemplific ce am spus mai sus despre eleganță am sa vă atașez un mic articol apărut în gazeta ""Națiunea" ...despre eleganta femeii sovietice.
Nu o luați în sensul arhaic sau caduc, toate femeile și "mujicile" din spațiul ex-sovietic incadrandu-se aici.

"Este femeia sovietică elegantă? m-a întrebat o doamnă. Chestiunea este instructivă şi dezvăluie o mefienţă. Am fost mereu atent în U.R.S.S. asupra acestei importante laturi care indică felul unei civilizaţii, privit de neiniţiaţii în unele subtilităţi de estetică socială cu o mină intrigată. La banchetul oferit de Voks, am ţinut să răspund afirmativ întrebării de mai sus, explicînd şi de ce. Pe feţele unora din colegii mei români am întrezărit un proces de panică, de altfel ca întotdeauna neîndreptăţit întrucît mă priveşte, fiindcă sînt «un buon nocchiere». Nu mai puţin însă am crezut de cuviinţă a nu insista asupra unei materii reclamînd conferinţa şi cartea. Voi insista acum. Unii prieteni sovietici cred că au avut sentimentul amabil că exagerez din politeţe şi am descoperit stînd de vorbă cu nişte tinere inteligente că-şi fac unele iluzii, la rîndu-le, asupra artei somptuare române. Este cazul de a pune lucrurile la punct.

Ţara cu atîtea colonade, cu atîtea candelabre, cu teatre aşa ornate, ţara care a dat o eroină de roman ca Ana Karenina produce, e de la sine înţeles, un nivel de eleganţă superioară. Eroarea noastră este de a crede că eleganţa rezultă numai din veşmînt, cînd în realitate ea porneşte din distincţia personală. Intelectualitatea mai frecventă la femeia rusă, fie şi sub forma nebuloasă a unei pasiuni ideologice, are ca rezultantă o ţinută supravegheată. Am văzut femei simple, nici una cu uitătură vulgară. "

Deci uite că există o explicație, de ce sunt atât de adorate de către bărbați și pe tot atât de hulite de celelalte femei, moldovencele noastre!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Tu numai povesti cu negri si clasa muncitoare ai...
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cata inteligenta risipita aiurea! Faceti ma ceva util pentru tara,pentru popor,nu va risipiti in zadarolling on the floor
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Care-i mai tare, Gheba sau Mălineanu? laughing
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

Galateea

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mama ei de mateoftică și de combinări de n luate câte 2!
Angajați o pisică (cu coadă, patru lăbuțe, mustăți, care toarce și miaună) se urce în brad și să spargă toate globurile. Măcar știți o chestie.
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Inițial am vrut sa scriu "majoritatea nu ați auzit de..." ...dar parcă dădea o nota de hattereala și superioritate, așa că am zis să-i dau exprimării o notă impersonală, ștergând doar acel "-ti".
Mă bucur că v-a inspirat și mă amuză că deși e decembrie încă aveți borhotul in butoaie.
poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stavka,
Sunt admiratoarea lui E. Lovinescu.
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
La mulți ani, sănătate și mulți bani
Probabil că scriind și la gazeta domnul Călinescu v-a trezit nostalgii. L-ați trece pe scriitorul la gazetă la "Best in class" sau pe altcineva?
Rog un răspuns onest.
Scuze de întrebarea poate prea on-topic și de faptul că viața bate filmul și blogurile și ...
Mulțumesc!worried
poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stavka,
Ironia nu își are rostul. Eu sunt o persoană plină de defecte, dar am vrut doar să arăt că și în Olimp e loc de mai bine. Să fiți sănătoasă, zeiță, și un An Nou mai liniștit.
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce să mă mai vaccinez, la cât sunt mușcat am imunitate biologică beton. Mai am și alta dar nu vă zic că sunteți kitroși și oftikosi. hee hee
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Oricum va mulțumesc că ați surprins esențialul. Mă jucam cu rățuștele din dulap in jacuzzi și mi-a scăpat.