poza membru
Regulament
Bloguri

Canoane

Voi stiti ce sunt alea canoane?
Dar autorii canonici?
Bacovia asta era un trist ofticos, Sadoveanu un greoi imbuibat la propriu si la figurat, Nichita un profitor care bea vodka subventionata de regim, si aia proasta! Cica cel mai nasol e sa te imbeti cu apa. Campioni sunt aia care se imbata cu apa de mare. Altceva ati mai citit sau numai autori canonici din manuale?
Parerea mea e ca multi autori canonici ar trebui decanonizati ca uite-asa s-a umplut tara de luzeri si de tristi care au ca referinta si univers...programa scolara!
Hai sa-l luam pe Nikita asta, cu fetishurile lui, aia cu pupatul talpii si vezi draga Doamne teama lui sa nu striveasca sarutul si mai bine mai trage o cinzeaca... Inima era buna, ficatul a cedat, ca si el pe multi a secat la ficati!
Io zic ca din generatia lui, Sorescu il ia detasat iar Ion Milos ii haleste la micul dejun pe amandoi deodata la teme abordate, talcuri si profunzimi...dar nu se pune ca era expat...
Ce amuzant e pe cate un grup din asta virtual de oameni cu niscaiva pretentii literare si 'telectuale (aici pe matrix cu modestie va spun ca jucam la amatori) unde subtirei ca Daniela Cristea Enache isi posteaza diplomele de soim al patriei, premiile si coronitele din scoala primara, impreuna cu citate din Nikita...
Cata dreptate avea Creanga cand spunea ca scoala e curat mestesug de tampenii!
Pai scoala vietii desi nu da diplome o bate pe aia in care autorii canonici, mereu aceeasi, au alienat generatii intregi!
Si ca sa va dau un exemplu de cat de deraiata e scoala pe diplome hai sa vorbim despre inca mult discutata ora de educatie sexuala.
Legenda spune ca ora de educatie sexuala nu se va mai include in programa scolara intrucat se invata la scoala vietii! Deci cine a castigat?
Se plange scoala pe diplome de impostura, ca nu mai are loc de dansa. Dar cine oare a generat impostura asta, moda masteratelor, doctoratelor, studiilor p(r)ost universitare? Nu chiar 'mneaei si acum face pe fata mare?
Era cerere mare de diplome, si au fost scoase de la naftalina personaje istorice gen Spiru Haret, Brancoveanu, Cantemir, se calcau pe bataturi, inclusiv cu ecologistii si ce-au zis ei, hai sa trecem la next level, facem si aicea un afterschool, ca la gradinita...
Zic "ei", ca tot dansii predau si la stat, nu se coborasera alti (de)formatori din ceruri... tot ei erau!
Mi-e dor de vremurile alea de odinioara, de simplitate, de libertate, de lipsa de canoane!
Mergeai la munte sau la mare, singur ori cu gagica (sau cu gagiul dupa caz) , postai o poza, si scriai simplu doar atat: *UE GARDA! Asta era tot.
Acum nu mai merge asa, si ciorapii daca ii tragi in poza, fara un citat din Butilkowsky, de Coielo sau macar Nikita ori asa pe de avarie Kartarescu, ai pus-o!
Poate o sa-mi reprosati ca si simpicitatea aia cu *UE GARDA era tot un canon.
Nu, era doar o moda, pentru ca moda trece iar canoanele raman!
Spor in toate si mai ales in cautarea de cadouri inspirate pentru cei dragi. Asta nu e nici moda, nici canon, e traditie!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Wau, îmi place ce contre dai! Dacă și pe tatami faci la fel, ești adorabilă!