Regulament
Bloguri

14 Noiembrie

"Pentru a ține în respect și ordine po****țiunile sălbatice ale Dobrogei, ne va trebui să întreținem acolo o armată considerabilă. [...] pentru a face șederea în această țară băltoasă posibilă, pentru a o face productivă, trebuie să cheltuim zecimi și poate sutimi de milioane. Cheltuielile ce vom face pentru Dobrogea vor fi mult mai considerabile decât veniturile ce ne va putea da". – Mihai Eminescu, 2 august 1878, în ziarul Timpul.

"[...] deja a început a se ivi prin ziare planuri de poduri peste Dunăre, canaluri între Dunăre și Marea Neagră, deja, cu ficțiunea și sub pretextul de a crea un Eldorado, se fac încercări de a îndupleca opinia publică în favorul unor cheltuieli cari vor fi enorme". – Mihai Eminescu, 5 octombrie 1878, în ziarul Timpul.

"Azi veți pune piciorul pe acest pământ care devine din nou românesc! Însă acum veți merge în Dobrogea nu în calitate de cuceritori, ci de amici, ca frați ai locuitorilor, care de azi înainte vor fi concetățenii noștri" – Carol I, 14 noiembrie 1878, către soldații români care intrau în Dobrogea, noul teritoriu al României.

"Religiunea voastră, familia voastră, pragul casei voastre vor fi apărate vor fi apărate de legile noastre și nimeni nu le va putea lovi, fără a primi legitimă pedeapsă. [...] Iubiți țara la a cărei soartă este lipită acum și soarta voastră!" – Carol I, 14 noiembrie 1878, către locuitorii Dobrogei.

De aia e bine ca istoria să o facă regii și nu poeții.

La mulți ani, Dobrogea!

Mie îmi placi așa, băltoasă și plină de po****țiuni sălbatice.

https://youtube.com/watch?v=Rv-4TGB_PB0& … share
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Adanna_toteu

  • Publicat Acum peste 2 luni
Au plecat să-mpuște rațe big grin o mai fi vreuna rătăcită pe baltă.
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Unde sunteti dobrogenii mei? Nu dati si voi o saramura,un Murfatlar deala bun de zia voastră? Sarakilor!