Regulament
Bloguri

M.R.S.O.

Azi celebrăm sau comemorăm Marea Revoluție Socialistă din Octombrie. Istoricii încă nu s-au pus de acord asupra datei de 7 Noiembrie dacă e de sărbătoare sau de doliu, doar ca data agățată in calendandarul Gregorian de stil nou.
Până se hotărasc dânșii, doctorii in istorie, am sa-mi permit eu sa scriu un mic epitaf, că fu demult și parcă fu totuși ieri.
Încă e caldă, iar ptr noi fierbinte.
De n-ar fi fost, nici Romania Dodoloata nu era nici măcar ptr cele două decenii interbelice, ce paradox!
In afara de denumirea pompoasă, a fost practic o schimbare de firma la Palatul de Iarna, și odată firma schimbată și capitala imperiului fu mutată de la Sankt Petersburg la Moskva.
Un alt paradox al evenimentelor de atunci a fost că tovarășul Ulianov, devenit ulterior Lenin, ajunge în orașul ce-i va purta numele cu sprijinul Kaiserului german care îi pune la dispoziție un tren dedicat și fondurile necesare pentru a străbate calea lunga din Elveția , Imperiul German și Finlanda.
Lenin nu va uita ajutorul primit și după 1922 va ajuta la refacerea și înzestrarea armatei germane...pe teritoriul URSS.
Faimoasele Panzere și Stukas care au îngenuncheat Franța erau de fapt fabricate de către nemți în Uniunea Sovietică, iar Wermacht-ul tot acolo antrenat datorită limitărilor impuse Germaniei prin tratatul de la Versailles. De unde se vede treaba că limitările și embargourile nu-s decât simple iluzii. Cine dorește poate, important e doar sa vrei.
Prin defectarea și racolarea in acea perioada a unor ofițeri superiori germani ajunși ulterior în conducerea OKW a fost posibil ca ordinele de luptă destinate unităților germane în WW2 sa ajungă mai întâi la STAVKA, filmele alea cu capturarea mașinii de criptat Enigma fiind de fapt o vrăjeală.
In ceea ce privește Basarabia, problema e un pic mai complexă decât pare la prima vedere.
In 1812 atunci când Basarabia este cedată rusilor de către turci, Romania nu exista inca ca stat, iar conform principiilor elementare de drept nu poți revendica ceva ce altul a luat când tu inca nu te nascusei.
Iarăși dacă nu știați, unirea Basarabiei cu România de la 27 martie 1918 nu a fost niciodată recunoscută de către Statele Unite.
Și de parcă nu ar fi fost suficient, după atacarea URSS de care Germania, Anglia recunoaște vecinului de la Est toate anexările teritoriale rezultate in urma pactului Ribentropp-Molotov.
Cam astea sunt premizele de la care se pleacă, dincolo de sentimente, patimi și comparațiile forțate cu RFG și RDG.
Cu toate că avem în limba română din anii '50 expresia "ești frumos că limba rusă' să știți că au femei frumoase și vodka bună!
Vodca noastră mereu a fost o porcărie, personal prefer una din Finlanda, inclusiv ca rețetă , model de sticla și mod de servire.
Drink responsable - directiva de la cineva.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dacă n-ai avut IMS înseamnă că erai tractorist.
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
De femei te mai poți lipsi, da de băutură ba!
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Tat la băutura ai ajuns pana la urma!
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mie dacă îmi bagă vecinul bățul prin gard mut gardul mai spre el, ca să nu ajungă pi terenu meu data viitoare bățu' lui.