Regulament
Bloguri

Elixirul tinereții

Mă tot bătea mama la cap din weekend să-i iau varză ptr murat, că a luat o vecina de la Oșean cu 2 lei și 20 de bani iar la taraba din piața e chiar mai scumpă.
Ajung eu la Oșean și să vezi tarantele pe ei, că să le arate lumea că-i vaccinată, cod de bare, cip și alte prostii că m-au și enervat și-am plecat.
Mă întorc la mașină în parcare și ce să vezi, niște puști cu telefoanele îmi imortalizau mașina din diferite unghiuri. Inițial am crezut sunt fascinați de cum e personalizata cu bullbar-ul de inox și vinciul de offroad. Deschid ușa, pun un picior să mă urc, când hopa, a prins unul glas:
Bă, a parcat și ăsta ca un bou, să vezi ce postare facem pe grup!
Să mă dau jos la ei, să nu mă dau, eram în cumpănă. Norocul lor că de data asta mă grăbeam să iau varză, că nu scăpau nefugariti măcar.
Când sa plec de pe loc chiar mă apucase un sentiment de regret, m-ar fi scutit de antrenamentul de seară.
Zic în gând, dă-i naibii de proști, doar n-o sa mă cobor la mintea lor de copii saraci care n-au creier nici cât pisica!
Direcția târgul de legume, să văd și acolo ce marfă au. Ajuns acolo, varză pe alese: de Suceava mai tare și care rezista mai mult și crudă, de Tg Frumos mai domoală, de Buzău mai frageda ca pentru murat și având forma inconfundabilă a pâinii pe vatră de o făcea bunica, puțin turtită.
Preț bun, 1,40.
Sun și întreb câtă sa iau, cică la banii ăștia sa iau mai multă să rămână și pentru potoale și salată, și în plus să iau și pentru vecina de la 4, că deh, anul ăsta iar i-am cules bolta de la țară, dânșii fiind în etate și nemaiculegand-o de câțiva ani.
Văzând că am loc în bena suficient, vânzătorul îmi spune:
Sefu' , dacă o iei pe toată o las la 1 leu, să ajung și eu până în seara înapoi la Buzău!
Zis și făcut, in total au fost 120 de kilograme.
Antrenamentul de seara a fost pe măsură, o parte din saci ajungând până la etajul 4.
Volens-nolens m-am ales și eu cu niște varză, văd eu ce oi face cu dânsa.
Să mai zică cineva că varza nu e un veritabil elixir al tinereții: mișcare, sport, calorii arse, vitamine, de zeama de varza care te drege după o beție de zici că te-ai născut din nou nici nu mai zic!

PS: am mai luat din târg și sare 10 Kile de Târgu Ocna, 4 știuleți de păpușoi și un kil de gutui, accesorii.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gloaba când nu ajunge la varză zice că e murata.
Bănuiesc că va fascinează cifra 2 pentru că sunteți posesorul a doua bascule pe puntea față. Cu bucșele de la bascule cum stați, că cauciucul îmbătrânește cu vârsta și stând în garaj.
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da , varza are cele mai miraculoase proprietăți dintre toate cruditățile de pe fața pământului , fie fructe-fie legume .
Cred că mai potrivit ar fi sunat “ elixirul sănătății “ , deoarece timpul care de fapt nu există este deasemeni ireversibil .
happy
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Abia acum mă gândesc că o țeavă n-ar fi stricat.
Erau unele bune pe variantă, 50 de lei. Varza mai trebuie și suflată, ce știi tu! Grăbit cum eram am uitat cu desăvârșire...
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
As bea eu,da’ n-am aici…sad
poza Stavka

Stavka

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu-ți mai fă de lucru să bei multa bere seara că iar îți face dânsa probleme și te scoala cu noaptea-n cap winking
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Asta-mi place mie la voi,varza-i “dansa” si femeia-i “fa”!laughing