Regulament
Bloguri

Din dusman,prieten…

Buey mi-am luat o morala astazi de mi-i si rusine sa va spun de ce. M-am simtit ca un ucigaș de balene…Nu d-alea albastre totusi,ca d-astea care-s un fel de baleno-rechin,whale shark le zic astia pe aici.
Stateam si ma uitam si eu la apa,deh,ca Ardeleanu,cu o glaja de plastic in mana,goală de conținutul pe care l-am beut,dar jur ca era doar apa! Si cum admiram eu priveliștea,mi se face pofta de-o tigara. Alta greseala… ca bătea vantul.. Ma tot intorc si ma răsucesc sa gasesc o pozitie de aprins focu,ca mi-l stingea vantul,si din neatenție imi ia vantul butelia de plastic si mi-o duce haat in larg…Mno… no fost cu intentie… eu n-am aruncat-o de educat ce sunt,ca n-am gasit nici un cos de gunoi in zona…Asta e,imi termin tigara,o sting in nisip si iau chiștocul cu mine. Pe cuvant! Ma rog,stiu ca nu ma credeti…

Fac vreo 100 de metri,atent doar la gandurile mele,cand mai sa ma ciocnesc de un domn urmat de o doamna putin mascata si vreo doi milițieni d-ai lor. Mno… ocolește-i si pe unde,ca erau multi… Totusi mormai niste scuze si incerc sa-mi vad de drum. Da de unde,ca nu ma lasa milițienii si domnul incepuse sa se cam tureze pe limba lui. Unul din milițieni ma tine “prietenește” de brat deja. Celalalt se uita cand la mine,cand la domnul turat..Am mirosit eu ca nu-i a buna si-mi permit sa zic un” sori,inglis pliz”. Atat mi-a trebuit,ca s-a dezlănțuit arabetele de zici ca s-a nascut englez! Vorbea bine de tot,cu accent,cu tot ce trebe.

Imi tine o teorie despre mediu si despre cat de dăunătoare sunt plasticele pentru animalele marine,pentru mediu. Ca din cauza mea poate sa moara un whale shark,care e unul din mândriile Qatarului,ca daca el,baleno rechinul, înghite sticla mea,o sa moara,ca se duce in larg si acolo nu-l vede nimeni ca se chinuie, si ca ce fel de natie sunt eu ca n-am mila de niste bieți pesti neajutorati,ca merit sa stau in prizon cu siguranta,ca sa-mi vina mintile la cap…Ca Alah n-a binecuvântat apele Qatarului cu asa făpturi minunate ca sa le pun eu in pericol.. Dădeam si eu sa zic cate ceva,sa ma apar,sa-i explic cum a fost,da crezi ca ma lasa? Cum incercam sa deschid gura,vorbea peste mine… Hmmm… Cunosc metoda asta,dar ședeam blând,ca Ardeleanu pana se-nerveaza…Plus ca chiar ma simteam putin vinovat..

Pai daca pestioiul ala de vreo 15 tone, de care sunt ei atat de mândrii înghite sticla mea si moare de suparare ca era goală??? Nu sunt eu vrednic sa stau in prizon,la 60 de grade,fara aer conditionat? Ca nu cred ca au celulele dotate cu asa ceva… Doar Qatarul nu-i Europa… Omul isi continua tirada,făcându-ma sa ma simt ca un… dar a reusit sa ma si enerveze,mai ales ca nici nu intenționa sa asculte ce incercam sa-i explic.Si printre frazele in engleza,mai zicea si pe limba lui,ca milițienii începuseră sa ma privească cam încruntați…

Imi setez privirea aia a mea de înțărcat copchiii,reusesc sa mi-o proptesc pret de cateva secunde bune in ochii lui,si-i zic pe un ton din ala folosit sa alung maidanezii:

-STOP TALKING AND LISTEN ME NOW!

A amutit privindu-ma pret de cateva secunde,apoi incet incet isi muta privirea spre milițieni… Pana si strânsoarea din brat slăbise.. Trag aer in piept ca rămăsesem fara cum m-am fortat sa ma impun,si incep sa turui fara sa-i mai dau timp de replici:
-Tot incerc sa-ti spun ca a fost un accident,sticla mi-a fost luata de vant in timp ce incercam sa-mi aprind tigara. Daca ati fi chiar atat de atenți cu mediul,ati pune naibi niste coșuri de gunoi mai dese prin zona,ca daca erau,nu se intampla asta,puneam frumos sticla acolo si nu mai trebuia s-o car dupa mine! Eu am avut bune intenții,dar din pacate s-a intamplat! Uite,imi dau hainele jos si merg sa recuperez sticla. Dar daca voi fi in pericol,vei chema o echipa de salvare asa rapid cum ai chemat polițiștii? Sau nu conteaza ca mor,doar sunt un biet om,nu ditamai pestele… Ce-ti spune Alah in cazul acesta,ce trebuie sa faci? Salvezi omul,sau pestele? Stii ca milioane de copii sufera de foame si de sete? Ca alte milioane mor din cauza sărăciei? Le-ai aparat vreodata cauza asa cum ai facut cu pestele tau acum? Ai donat vreodata ceva pentru ei? Traiesti acum in lux si opulenta,vorbesti de la nivelul omului fara griji,mândru de realizările voastre,si nu vezi mai departe de mândria asta prosteasca. Nu contest,ati realizat multe,bravo voua,dar oricand se poate schimba situatia… Si da,in opinia mea oamenii sunt mai importanți ca pestii. N-as ezita sa sacrific un peste din asta ca sa hranesc 300 de suflete flămânde! Chiar daca ar fi ultimul peste din lume… Nu cred ca Alah al tau sau Dumnezeul meu m-ar pedepsi pentru asta… Tu ce zici? Imi cer scuze ca am țipat la tine,dar altfel nu ma ascultai.. Acum poti sa faci ceea ce crezi tu ca este corect,ma trimiti cu polițiștii sau ma lasati sa plec. Ori ma duc in larg sa pescuiesc nenorocita aia de sticla… Cum crezi…

Strânsoarea brațului a disparut complet. Se purtau discutii.S-a alăturat chiar si doamna… Discutau intre ei,nu ma mai baga nimeni in seama… Puteam sa plec,nu cred c-ar fi observat..Dar n-am facut-o,am asteptat calm,gândindu-ma la pașii următori,in caz ca lucrurile mergeau totusi prost…Deja răsfoiam prin telefon…
-La ce hotel locuiti,ma intreaba un milițian. Acte aveti?
Ii spun hotelul. N-am acte la mine,am venit sa ma plimb putin zic
-Where are you from? Ma intreaba domnul,pe un alt ton… Hai ca-i de bine…
Ii spun de unde si incepe sa zâmbească,apoi se uita spre doamna,doamna spre mine… O fi romanca? Habar n-am…
-Eu am afaceri in Romania,imi zice in engleza. Apoi in romana: Eu stim butin romanesc. Cumperi oaie de acolo la voi. Si cumperi asta,cum zice… gereale..
-Adica cereale,grâu,porumb? Zic in engleza
-Da da da! Adus si cal de la voi! Frumos!
-Ei bravo! Si nu-i e cald aici?
-Acum blimbam cu el,pana la Aprilie si poate Mai…. Apoi hodine la grajd racoare!
-Bun! Cred ca-i place aici atunci…Milițienii ne ascultau pierduți… Nu mai stiai ce sa creada..
-Eu duc pe tine la hotel! Am masina la mine!
-Ei,nu trebuie,nu e asa departe. Discuta ceva cu doamna,apoi:
-Eu cerem scuze,am fost… cum se zice la voi..
-Um mare bou zic eu repede..
-Nu,am fost subarat!
-Inteleg… Bine ca ti-a trecut! Ca ai cam reusit sa ma enervez,zic in gandul meu.. Deci pot sa plec,da? Polițiștii n-au nimic impotriva?
-Nu,eu duc pe tine la hotel! Place de tine! Ai … cum se zice… Ai curaj la tine. Nimeni spus asa ceva mie la mine la Qatar! Tu putin nebun cred… Dar e bine asa nebun,ha ha ha! Vine si ma imbratiseaza…
Apoi mi-am strans mana cu milițienii si m-am dus la el la masina. Ne-am despartit prieteni. Cred ca o sa-i călăresc si calul. Doar calul,sa fiti siguri de asta!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Acum nu stiu,o C.P. cati H.P. face…thinking
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
In camile putere,deci CPwinking
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
hacu nu pricepui , masina estem cu multi kaiu sau cu multe samile ? nici subarare si nici bligdisiseala coffee
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum peste 2 luni
Decât multe și mici, mai bine una să le cuprindă pe toate. hee heecoffee
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hai mai ca nu e lunga deloc. Povestea zic…
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cât mi-am băut ceaiul am citit. happy
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Coana,ma inclin!rosebig hug
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
O încântare, ca de fiecare dată! big hug
Poveștile tale mă relaxează, le citesc pe nerăsuflate, mă iei cu tine în acțiunea respectivă, râd, mă întristez, zâmbesc, odată cu firul narativ.
Mă bucur că îți faci timp să ni le împărtășești!
Promit să le citesc și, de câte ori am timp, să intru să-ți mulțumesc.

Te pupă Coana!
kiss
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sweet,sa nu-mi spui c-ai avut rabdare sa citesti totlaughing
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum peste 2 luni
Exact cum spun eu. Tot felul de oameni pe planetă. Nu poți să îi amesteci pe toți într-o oală.
Da' scrii mămică, nu te joci.