Regulament
Bloguri

Leul si supușii…

Am avut o discutie pe o anumita tema cu o anumita persoana,dar la un moment dat,mi-am amintit de o poveste,sau ma rog,fabula,pe care o citisem pe vremea cand mai citeam si eu cate o carte…Asa ca i-am spus:
-Stii ce,pana la urma ai dreptate…Bine,tot n-am scapat de el,ca omu’ vazandu-se “cu dreptatea in mana”,a devenit si mai insistent,de acum crezând-se un fel de guru atoatestiutor… Am dat din mana a lehamite,bine,el nu cred ca a perceput lehamitea mea,si in final am inventat o scuza aiurea ca sa scap de el.

Fabula,Adica povestea care mi-a venit in minte exact cand trebuia,suna cam asa. Citez din memorie,deci poate mai pun si de la mine.
Un tigru se plimba agale prin padure si da de un măgar. Acesta merge intins la tigru si-i spune:
-Iarba e albastra!
Tigrul,fiara citită si educata,ii spune ca e verde. Măgarul o tine pe a lui:
-Nu,iarba e albastra,nici macar atata nu stii? Tigrul ii pune pe tapet tot felul de argumente,se dezbat teorii,se ridica vocea…Tigrul mai avea putin si-l pleznea pe măgar… Pana la urma măgarul sugerează sa mearga la Leu,sa vada a cui este dreptatea. Si ajung ei la Leu,care normal,era regele lor. Acesta statea linistit pe tron intr-o poaiana,gândindu-se probabil cum sa-si conducă mai bine supușii. Nici nu se apropiată bine de Leu cand măgarul incepu sa strige:
-Alteța voastra,Alteța voastra,este adevarat ca iarba este albastra???
Leul privindu-i,ii spune:
-Este adevarat,iarba este albastra!
Măgarul auzind asta,ii spune precipitat:
-Tigrul nu este de acord cu mine,ma contrazice si ma enerveaza!
Atunci regele a declarat:
-Tigrul va fi pedepsit cu 5 ani de tacere!
Măgarul a sarit vesel si a plecat topaind spunând într-una: “iarba este albastra,iarba este albastra”..

Tigrul si-a acceptat pedeapsa,dar totusi,a îndrăznit sa-l intrebe pe Leu:
-Majestate,de ce m-ai pedepsit? La urma urmei,iarba e verde totusi..
-Da,de fapt iarba este verde,spuse Leul
-Atunci de ce ma pedepsești?
Leul a raspuns:
-Asta nu are de-aface cu culoarea ierbii…Pedeapsa este pentru ca eu nu accept ca o făptura curajoasa si inteligenta ca tine sa-si piardă timpul cerându-se cu un măgar,si pe deasupra sa si accepți sa fiu deranjat pentru a media aceasta tâmpenie!

Cea mai mare pierdere de timp este sa te certi cu prostul si fanaticul căruia nu-i pasa de adevar sau de realitate,ci doar de victoria convingerilor si iluziilor sale. Timpul este extrem de pretios,nu merita a fi pierdut cu argumente care nu au sens…Sunt oameni la care oricâte dovezi le-ai prezenta,nu sunt in capacitatea de a intelege,iar altii sunt orbiți de ego,ura si resentimente,iar tot ceea ce vor este sa demonstreze ca doar ei au dreptate..

Cand ignoranta tipa,inteligenta tace…Pacea si linistea ta valorează mai mult!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da ce are d-le avocatele, nu e si ele femei?
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Te tot caut? E a doua oară când fac asta, pentru că mi s-a părut că sună a folclor internautic, așa cum am zis. Probabil că ai primit vreun mesaj cu "fabula" și, dacă tot nu erau prea multe subiecte, ai zis să îl prelucrezi puțin.
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sa fie coincidenta,sa fie plagiat?thinking Cine stie….Poate tu,ca ma tot cauti la surselaughing Dar sa stii ca tare mi-as dori sa am timp sa bat internetul căutând texte pe care sa le postez pe aici. Mi-ar creste Ratingul si m-ar crede lumea vreun telectual. M-as lipi si eu de vreo doctorita,academiciana,avocata,m asteranda,ceva…Am auzit ca sunt femei ca lumea asteawinking
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, sigur, de asta seamănă "morala" din textul tău izbitor de mult cu cea din articolul respectiv, doar folosite sinonime pe ici pe colo, fiindcă ai citit într-o carte când erai mic și ai o memorie excelentă. Bine, nici autorului respectiv nu-i aparțin "reflecțiile", doar a pus ghilimele.
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Draga doamna Blue,nu stiu pe unde am citit fabula respectiva,dar cu siguranta nu in sursa menționata de matale,desi Cuvantul Liber este,sau era,nu mai stiu,un ziar de la mine din zona.Si da,n-am citit-o recent.Probabil am citit fabulele lui Esop,ca avea si el ceva cu măgarii pe acolo,nu-s eu sigur acum daca era si iarba albastra…Dar daca imi amintesc,promit sa revin si sa divulg sursa,spre linistea domniei tale…
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aici cred că ai citit, destul de recent.

Morala

Cea mai groaznică pierdere de timp este să te cerți cu prostul și fanaticul căruia nu-i pasă de adevăr sau realitate, ci doar de victoria credințelor și iluziilor sale.

Nu pierdeți niciodată timpul cu discuții care nu au sens, unii oameni pur și simplu vor crede ce vor, indiferent de ceea ce văd.

Există oameni care în ciuda tuturor dovezilor prezentate, nu au capacitatea de a înțelege. Alții, orbiți de ego, ură și resentimente sau pentru a-și atinge un anumit scop, singurul lucru pe care îl doresc este să aibă dreptate cu orice preț!

Când ignoranța strigă, inteligența tace!

Pacea și liniștea ta valorează mai mult.”

https:/cuvantul-liber.ro/443208/ cand-ignoranta-striga-inteligent a-tace/
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cine-s oamenii ăia care vor să aibă mereu dreptate? Tigrii, leii sau măgarii? Poate măgarul avea daltonism. Nu și-au pus nici tigrul, nici leul problema asta. Pildele astea moderne! Adică nu-s 100% sigură, dar așa pare a fi: din folclorul internautic.
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Markus,nu cunosc subiectul “Cocosila” din pacate.Doar ce vad ca nu mai e pe aici. Motivul? Habar n-am ce s-a mai intamplat in împărăția bloguitorilor de pe aici.
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Neata Elleanor draga. E albastra rau…
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sa te credem pe cuvant ? blogul este o povestioara pentru copii ...si macar nu sunt convins ca esti Cocidius ...!
argumentele tale lipsesc pe subiectul Cocosila ,subiect controversat si la care faci probabil aluzie ,lipsesc cu desavarsire ... !
Barbatii ar fi de dorit sa nu vorbeasca dupa fabule ci curajos si direct ....altfel O zi cu pace si liniste ...coffee