Trebuie sa te loghezi pentru a putea accesa aceasta pagina.

Regulament
Bloguri

Poligami sau nu?

Am o perioada mai relaxanta,ca sa zic asa,asa ca-mi trec prin cap tot felul de chestii..Plus ca la 53-55 de grade nu-ti prea vine sa iesi pe afara.Dupa zece minute simti cum ard hainele pe tine.Pana si briza e fierbinte,parca te sulfa un uscator de par dat pe treapta de maxim.Noaptea e putin mai bine,undeva la 35-37 de grade,dar umiditate mare.Strazile sunt aproape pustii pana dupa rugaciunea de seara,cand incep sa se mai anime invadate de un “pastel” alb/negru ale kandhorelor albe purtate de barbati si niqaburilor negre ale femeilor.Pentru ele e mai greu la o plimbare…Noroc ca soarele apune repede pe aici…Pe undeva le compatimesc,dar le apreciez in acelasi timp. Am mai citit din Coran,poate nu din scoarta in scoarta,dar cat sa fiu la zi cu unele chestii,daca tot traiesc printre ei de atatia ani.Sa stiti ca nu e tare departe de Biblie,iar in Coran nu am gasit in mod explicit cerinta ca femeile sa umble acoperite.O fi vreo fatwa emisa de pe vremea profetului,dar nefiind vreun expert,nu ma pot pronunta.Citind Coranul,nu am gasit nicaieri trimitere la ura,iar Allah nu este vreun zeu al arabilor,este Dumnezeu,ca si in Biblia noastra.Allah este un nume care nu este nici feminin nici masculin,si nu poate fi trecut la plural.Musulmanii cred ca nu exista nimic in ceruri si nici pe pamant care sa merite cult,in afara de Allah,unul adevarat creator. Viata si invataturile lui Isus Hristos (Isa in araba)sunt amintite in Coran,si am gasit si un capitol despre Miriam(Mary),adica fecioara Maria.As putea sa va spun mult mai multe,desi imi inchipui ca unii dintre voi l-ati mai frunzarit,chiar si din curiozitate,dar n-o sa merg mai departe acum cu Coranul, ca o sa credeti cine stie ce: ori ca m-am convertit,ori ca vreau sa va convertesc pe voi.Pot doar sa va recomand sa-l lecturati putin,asa pentru cultura generala,eu zic ca merita.

Admir totusi cum e rezolvata problema adulterului la ei.Nu se sfiesc sa accepte ca barbatul e o fiinta poligama prin natura lui,asa ca au reglementat-o.Problema zic. Adulter e atunci cand le inseli pe alea doua-trei,patru cate detii legal.Si sa te fereasca Allah sa fii prins… Vrei doua-trei femei? Ai voie,dar trebuie sa muncesti mai mult,ca sa le poti intretine.Deci trebuie sa fii barbat.Si totul la vedere,nu trebuie sa te ascunzi,nu trebuie sa le minti,si nici sa-ti strici banii pe acatiste cand mergi la spovedit. Daca intrebi un musulan cum e sa fii casatorit cu mai multe femei,probabil iti va raspunde: tot ca la voi,doar ca noi nu trebuie sa ne ascundem.Si la noi barbatii sunt poligami,stati linistiti.Marea majoritate.Sau cel putin marea majoritate si-ar dori sa mai schimbe decorul.Doar ca implica riscuri, si vorba aia,frica pazeste via..Sa ai o amanta trebuie sa-ti permiti,sa recunoastem. Mai un restaurant,mai o vacanta,un cadou…deh,totul se plateste intr-un fel sau altul,chiar daca e vreo dragoste adevarata intre doi amanti. Nu poti s-o tii doar in casa…Si tu ca barbat trebuie sa suporti cheltuielile,daca nu cumva esti vreun gi.golo de profesie…Iar asta implica minciuna,si pentru a minti credibil,trebuie sa fii putin inteligent,ca pana la urma le minti pe amandoua…sau pe amantrei,ma rog…Iar cum minciuna are picioare scurte si “oameni de bine”,cu ridicate valori morale sunt peste tot….Ma rog,va pot recomanda un birou de avocatura,caci cam asta e finalul..

Totusi,exista multa nedreptate in lume…Eu admit ca barbatii sunt poligami,si recunosc ca n-am fost usa de biserica,dar femeile? Oare ele n-ar putea avea dreptul sa aibe mai multi barbati? Ca nu cred eu ca nu simt si ele nevoia unei schimbari de décor…Sau ca nu au dorinte ascunse,nu simt un gol in stomac cand vad cate un “mascul feroce”.Nu cred ca sunt setate monogame din ADN...E doar o cutuma sociala,un sentiment slefuit de diverse norme de conduita sociala.Tare as fi curios cum s-ar comporta ele daca am trece printr-o perioada de anarhie a normelor de conduita,daca n-ar mai fi nimeni sa le blameze,sa le arate cu degetul,sa le puna diverse etichete…Matriarhat! Cica amazoanele ar fi trait pe meleagurile noastre,deci ceva gene au mai ramas…Pe de alta parte,barbatii “nu inseala” de unii singuri,iar dupa cum bine se stie,femeia e cea care alege,doar traim noi cu impresia ca le-am cucerit.Nu vreau sa arunc nici o vina asupra femeilor,dimpotriva,in aspectul asta cu amantlacurile,le gasesc discriminate.Mult mai usor I se iarta un adulter,o aventura unui barbat dacat unei femei.Dar mult mai multe pierde un barbat decat o femeie in cazul uni adulter. Complicat….Chiar nu stiu cum s-ar putea echilibra situatia,dar o sa ma mai gandesc,ca vreme am.

Sa fiti iubiti!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Coana ,
Este iubire de D-zeu în oameni , așa cum spui , agreez cu tine aici și ai dreptate . Așa ar trebui să fie .
Din păcate nu este așa și am precizat astea din primul comment ce ți l-am adresat , referindu-mă la cei care iubesc
din creier versus cei care iubesc din inimă, deoarece nu toți au în ei iubirea de D-zeu , aia adevarată , care folosesc
doar , noțiunea de iubire . Această diferența se vede în faptele lor , nu doar în vorbe .
Poate tu ești cu adevărat un suflet minunat și vezi totul așa cum a zis Creatorul , poate gîndești așa , poate vorbești
așa , poate ai fapte așa după cum spune EL . Bravo ție , te felicit , chiar ești pe calea cea dreaptă . Tu . Dar nu toți .
Spre exemplu , aici acum 2 zile a fost ziua independentei … 4-th of July . Se fac parade , oamenii ies în stradă pentru
a celebra , iar marea majoritate sunt ca tine , adică , pașnici , cu dragoste de ceilalți , cu respect , cu iubire in ei … etc .
În Chicago , la parada de acolo apare un shooter care trage în mulțime așa din senin .
7 morți , plus aproape 40 de răniți . Cu toate că originea tuturor lucrurilor e D-zeu .
Hai spune-mi tu mie , dar sincer , ăla a omorât pentru că în el exista … “ iubire de Dumnezeu “ … ?
Era de toate … deștept , inteligent , capabil … dar , iubirea din el , nu era în nici un caz cea sfîntă pe care noi o știm ,
pe care noi o avem și pe care trebuie sa o dovedim unii altora în orice moment prin faptele noastre , nu doar prin vorbe .
Liberul arbitru l-a avut și criminalul , dar faptele sale dovedesc că libertatea de alegere ce și-a asumat-o a fost total
greșit înțeleasă , total greșit aplicată deoarece liberul arbitru înseamnă deasemeni a discerne corect între bine și rău .
Acesta e doar un exemplu de “ iubire “ închipuită a fi iubire și venită doar din creierul nostru , versus iubirea aceea
venită din inimă ce este pusă acolo de duhul cel Sfint al Creatorului care dovedește mereu adevăratul om din interior ,
cel al lui D-zeu .
Cînd un bărbat iubește o femeie cu adevărat , nu mai are nevoie de o alta , adică o second class woman . !!!
Aia nu mai e iubire . Niciodată . La feel și pentru femei . Sentimentele adevărate sunt bazate pe dragoste curată .
Numai bine tuturor . happy
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vezi Geagi, eu înțeleg altfel "iubirea de Dumnezeu", o înțeleg ca iubire/grijă/ atenție/ empatie/ toleranță față de tot ce mă înconjoară.
De fapt nu e nici o diferență între cum o înțeleg eu și cum o înțelegi tu, căci în toate e Dumnezeu, zice Biblia. Doar că eu mă opresc la iubirea de toți și toate, în care este Dumnezeu, dacă vrei, dar punct.
Și Dumnezeu se poate numi oricum pentru mine: Dumnezeu, Allah, energie, materie, lumină...nu are nici un fel de importanță.
Eu cred în acel fel de iubire care te face să-ți pese de ce este în jurul tău și nu trebuie legi inventate pentru a mă opri să fac rău, că-n iubirea în care cred eu nu există rău.
happy
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Conisima ,
Dacă după termenul “ iubire “ nu ai fi pus punct și ai fi continuat cu “ de Dumnezeu “ , ar fi făcut mai mult sens și
poate as fi comentat mai altfel deoarece se referea mai direct la divinitate. Pentru ca nu ai adăugat continuarea ,
cu toate ca e posibil sa o fi avut in minte , am interpretat ca te referi doar la oameni .

Ex . Cu cât citim mai mult, cu atât ne dăm seama că originea tuturor lucrurilor e iubirea de Dumnezeu .

Ca dovada ca am dreptate mi-ai replicat exact cu ceea ce ai avut in minte la momentul respectiv . Dar nu l-ai pus .
Oamenii pot avea gânduri și vorbe bune , însă nu întotdeauna și faptele lor sunt bune tocmai pentru ca nu vin din
iubire , deci multe din lucrurile înfăptuite de noi nu au ca sursa iubirea de Dumnezeu . Pot fi fapte rele . Ok ?
happy
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Până una alta faceți rost de 1 femeie și pe urmă visați la 2, 3, 7.... geimsbonjilor oanăbi!
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Geagi, clar nu "citim" la fel.
Cred că unii citim cu inteligența și alții cu inima.
Care dintre noi or fi mai "înțelegători" de cele citite?
thinking

Originea tuturor lucrurilor nu e Dumnezeu, conform Bibliei?
Nu e iubirea? De Dumnezeu, de semeni, de sine?
Inteligența e căutătoare de sensuri, de noi adevăruri, de noi înțelesuri.
Inteligența cercetează, întreabă.
Biblia are deja răspunsul: iubirea.

Deci cum crezi tu, propovăitor de Biblie, că originea lucrurilor e inteligența?
Hmmm!
thinking
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ania,habar n-am daca as accepta,inca n-am fost pus in asemenea situatie.In alta ordine de idei,nu v-am îndemnat sa va Imaginați,am spus ca “as fi curios” parca…In fine,dar ca sa explic putin “desenul”,esența e discriminarea femeii in aproape toate culturile,bineinteles expusă intr-un stil ironic si cateva artificii..Daca te uiti la “desenul” meu din alt unghi,si fara a judeca dupa comentariile de pe aici,poti sa-ti dai seama destul de usor. La ei,barbatii au cate patru,in functie de situatia materială,si li se permite legal asta. Sunt sigur ca nu le-au luat pe toate 4 din dragoste…. Nu stiu daca ei le impun sa umble acoperite si in negru,ceea ce la caldurile de aici,nu cred ca e tocmai placut…La noi,barbatii…ca barbatii… nici felinare rosi nu sunt,nici legea nu le permite,dar isi doresc. Nu toti,sunt si cuminti,dar n-ai vrea sa stii procentul celor care au călcat/calcă sau isi doresc sa calce strâmb. Si femeile fac asta,poate ca isi doresc si ele ce-si doresc barbatii. Dar daca o femeie calcă strâmb,automat societatea ii pune ștampila: cu(r)va,si e stigmatizata. In schimb,la barbat e mai usor: “vai săracul,l-a prins cu alta si acum e in divort”. Asa,am îngroșat putin liniile desenului,poate e mai usor de descifrat…Am inteles ca nu prea am talent la “desen”,deci data viitoare cand desenez o floare,am sa pun si titlu,”floare”,ca sa se stie ce voiam sa fielaughing Sau mai bine ma opresc eu din “desenat”pe aici,si o sa-mi păstrez doar rolul de critic,ca vad ca doar incurc lumealaughing
matrimoniale - membru fara poza

Ania_V

  • Publicat Acum peste 2 luni
întrebare pentru autorul blogului: ai accepta să fii partenerul monogam într-o relație în care partenera ta este poligamă?
(..ca urmare a îndemnului tău de a ne imagina un scenariu de anarhie a normelor de conduită smug)
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pt. Coana ,
Biblia e singura care atinge corect , explica corect , definește corect iubirea in timp ce toate celelalte cărți folosesc doar
noțiunea de iubire . Epopeea este despre căutarea vieții veșnice . Și ar fi bine ca originea tuturor lucrurilor sa fie iubirea
numai ca in 99% din cazuri originea este inteligenta care se afla in creier , in vreme ce 1% iubirea se afla in inima .
happy
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Eu recomand să se citească tot: Biblia, Coranul, Vedele indiene, Cartea cântecelor chinezești, Epopeea lui Ghilgameș...
Cu cât citim mai mult, cu atât ne dăm seama că originea tuturor lucrurilor e iubirea.
winking
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Coci .... propun să schimbi titlul blogului cu : Poligamie versus Monotonie !!! .... winking