Regulament
Bloguri

Spovedanie...

Am cam lenevit de cand am venit,ca sa nu zică medicii ca nu le ascult sfatul.Cica s-o iau usor vreo luna,dupa ce am trecut de gogorița asta.. Am stat mai cuminte vreo 3-4 zile,dar nu mi-i felul sa ma complac prea mult intr-un fel de dolce far niente,au inceput sa ma doara toate cele de parca m-a cuprins rugina,plus ca ma ademenea asa un gand de pensionare… Asa ca incet incet am inceput sa ma mobilizez,nu de alta,dar ma uita lumea pe aici fiind scump la vedere. Asa ca ieri am urcat vreo 52 de etaje,astazi vreo 68. Si sunt viu inca! Oricum,febra musculara e mult mai placuta decat starea aia generală de ruginire… Plus ca am mai socializat cu unul,cu altul…La locul de fumat gasesti cam de toate națiile si discutiile se leaga usor.Nu-i musai sa fumezi pentru asta.Aici se afla instalată si-o masa de biliard,coffee shop si alte chestii… Intr-un colț pe o banca era zarva mare.Vreo trei-patru sporovăiala de zor in araba. Dar vorbesc astia de zici ca doar ei sunt pe aici..Probabil cred ca nu-i intelege nimeni altcineva…Pe unul din ei il stiam de data trecuta,un egiptean,a fost de fata cand am sarit in apa. Ma observa si se oprește din discutii,apoi le explica celorlati de aventura mea.Aia incep sa ma privească mai interesați,cu nistre mutre uimite. Egipteanul se ridica si vine spre mine:
-As salamu alaycum my friend,long time not see you!
-Aleicumsalam zic,nu stiu daca chiar corect,dar a sunat intr-un fel satisfăcător cred daca mi-a dat si o imbratisare..
-How are you,zic,all good?
-Inshallah! But still here,not go home..Omul nu recita din Shakespeare,multi folosesc “engleza scurta”,principalul e sa te poti intelege unul cu celalalt. Nimeni nu rade cand altul o mai ia prin bălării,nici chiar englezii nativi. Doar ca unii dintre “englezii nativi” mai uita unde sunt,si incep sa toraie ca la ei acasa. Scoțienii si australienii sunt greu de inteles nu doar pentru est europeni cand incep sa toraie ca la ei pe țarina..Sau cei din Louisiana. Tot ce trebuie sa faci e sa nu dai din cap ca prostu prefăcându-te ca intelegi ce spun,si sa le spui sa vorbească mai “literar”. De obicei se scuza si revin in “ape mai linistite”…Cam asa s-ar traduce toleranta,pe langa multe alte aspecte…

Ahmed egipteanul ma prezintă micului lui grup,jumate in araba,jumate in engleza,ca sa inteleg si eu:
-He is my friend,he is good man, but a little crazy (asta a fost in araba). Au urmat niste strângeri de mana si mi s-a facut loc pe băncuța.
-Are you from? ma intreaba unul
-Sorry?
-Where are you from?
-Romania zic
-Ohh, very nice country! Spre mândria mea,majoritatea imi spun asta cand aud de Romania…Ma descoase cu vreo alte 10 intrebari,din ce zona,despre familie,intrebari standard cum ar veni. Apoi a fost randul meu sa-l intreb,păream nepoliticos,nepasator daca n-as fi intrebat -So,what about you? Where are you from?
-Siria. But now live in Turkish..They gave me turkish citizen two months ago!
-And this is good for you? It’s better?
-I don’t know…but at least they don’t want kill me… Nu-mi prea convenea in ce directie urma sa se îndrepte discutia, asa ca ma pregăteam sa ma retrag discret,fara sa par nepoliticos.Doar ca el era nevorbit,dornic de a se descarca intr-un fel,si nu cu vreo intentie de a cerși empatie,ci doar asa sa-si mai golească din ranița sufletului…Nu am sa transcriu aici tot ce mi-au spus acei oameni,caci toti trei erau sirieni stabiliți in Turcia,oameni cu studii pe la diverse universități din Europa,educati cu sacrificii personale, fara vise de a se stabili undeva “afara” muncind pe bani mai multi si traind o viata fara constrângeri religioase sau politice. Dar cateva frânturi din discutii care m-au impresionat tot am sa reproduc:
-But who want to kill you?
-In Siria they want..
-Why,you did something wrong?
-Many of us did..They don’t want kill me personaly,if I am alone nobody care of me,because only me I have no power.. They want kill me because I have power…I mean I am not alone thinkink like that..Murat is like me,and many others… And all of us have family,big family,not only kids and wife…I hope you understand..

Mda… Din pacate inteleg.. Desi mai bine eram prost,asa cu pare din afara…Dar pe asta cu “unde-s multi puterea creste” o stiam de mult!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu te-am jignit,astea sunt interpretările tale fantasmagorice cand nu ti se cânta in struna,dar tu iti bagi ghearele in carne si astepti sa fii mângâiată intre urechi. Eu nu procedez asa.Iar ca sa nu te calc totusi pe coada,deci ca sa te protejez,o sa apelez la alta metoda,Adica aceea de a te bloca. Pana-ti revii la sentimente mai bune,si inveti si tu ce inseamna respectul.Ca nu esti tu regina pisicilor negre,capisco? Da-mi de stire cand iti revii,daca mai ai numarul.
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Unii le vorbesc , altii le…..big grin
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
ete si voi. omu o scris asa cum vorbeau aia. si chiar daca are greseli de scriere pe care ei nu le aveau in vorbe sau semne, altii nu stiu nici atat. si doar nu a scris aici "dictionar sau corector de limba engleza" ci chiar a mentionat ca important e(ra) sa se inteleaga. uratilor!!!!
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
Assalamu alaykum bre , te rog cand mai treci pe la Arabia mai adu si niste sticle din alea
de le zici tu kalinka ,parca asa ...alea la 70 grade , in loc de medicamente ca in afara de lapte
de samila ,pe aici nu se gaseste decat vodka ruseasca contrafacuta ...Salam .coffee
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu-i de mirare , cu toate ca ma îndoiesc de asta , dar aspirațiile îți sunt mari se pare cind ma gindesc zâmbind bine ,
cum Muhamadul lor le-a promis nu 4 , 6 , 8 , 10 , ci … 70 ,,, și ce sa vezi frate si fecioare …. știi tu , … cuminti .
happy
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sunt femei cuminti,docile…Ca asa scrie la Coran ca trebuie sa fiewinking
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ai , dar … toate stiu ci-or băga in ele Belzebutul , ca le-ai dus si pe ele deja la acelasi spovedit … cred . olling on the floor
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pai am voie 4 neveste,e un avantaj,nu? Una din ele tot stie sa faca o ciorba
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Astea i le-ai spovedit muslimului cred , ca am impresia ca te-ai dat in religia lu’ Belzebut . Păcătosul de tine . olling on the floor
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
La beserica,unde sa fielaughing Ori la o narghilea dupa clopotnița