Regulament
Bloguri

Vax Albina

Bagandu-mi astazi lingurita intr-un borcan cu miere de albine primita de la un prieten,mare apicultor,nu stiu prin ce fel de asociere mentala m-am dus cu gandul direct la trantori.Iar la trantori,cred ca le-am mai dedicat un articol pe aici,tot dintr-o conjunctura asemanatoare..Pentru cine nu stie,trantorul este tata de albine.Cel mai napastuit si renegat tata for ever! Si mi s-a facut asa o mila de el de m-a podidit plansu…Matriarhat ca la albine nici la amazoane nu era…Nu zic,ele sunt bine organizate,dar stau prost la capitolul democratie,empatie,chestii din astea emotive.Pai cum dom’le sa te folosesti asa fara scrupule de bietul trantor,apoi sa-l alungi fara sa-i asiguri minimum de resurse? Ce inima au albinele alea??? N-ar avea si pentru el un coltisor acolo in stup si o bucata de fagure sa-l hraneasca? Ca omul,pardon,trantorul si-a facut treaba.Si fara el,asa cat e de trantor,s-ar duce naibi perpetuarea specie.Sa-l scoti tu din casa si sa-l alungi in pragul iernii,sa-l lasi sa moara de foame pe tatal copiilor tai???

Toata lumea lauda si preamaresc albinele,ca sunt harnice,corecte,cinstite,pure… .Dar sa stiti ca nu-i chiar asa….Din surse demne de incredere,nu pot sa le divulg,am aflat ca nu-s ele chiar asa puritane…
Cica alea care au regina cam surda,babatie deja,sau pe care au facut-o mumie din cauza de deces,li s-ar cam rupe de puritanismul asta si o cam dau in destrabalare pe timpul iernii…Mi s-a confirmat cu dovezi palpabile ca tin ascunsi trantori in stup,si va dati seama ca nu pentru taiat lemne sau maturat fagurii…Eu le inteleg,ca sunt si ele albine,nu le condamn,dar ma deranjeaza ca fac pe mironositele…Ar putea foarte bine sa ia atitudine,un meeting doua in Piata Albinelor si sa schimbe naibii dictatura asta regala,sa aiba si trantorii astia niste drepturi albinesti.Unde mai vedeti voi minoritate fara drepturi acum? Majoritatea da,pentru aia nu conteaza ca li se incalca drepturile,dar minoritate? Aud??? Stim doar sa ne batem cu caramida democratiei in piept si noua ne mor trantorii de foame,alungati din propria casa,de langa proprii copii…Am scris asta cu scopul de a cere semnaturi pentru amaratii astia,dar nici nu mai conteaza daca semnati sau nu.Eu oricum o sa lupt pana la capat pentru drepturile lor,chiar si singur.Si o sa incep prin a boicota albinele! Dupa ce termin borcanul asta cu miere,gata,n-o sa ma mai ating de produse apicole pana nu se rezolva situatia cu trantorii.Si o sa infiintez si un ONG! Cu fonduri de la Guvern! Cand vom avea govern,desigur…Hai PA,o zi buna!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Nop_

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vax , nevax , io semnez si parafez !big grin
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bine Bluelaughing. Stai cuminte,n am nimic cu tine!
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Paralela cu trântorii din alte domenii nu funcționează pentru că ei nu sunt dați afară din stup. Poate cel mult ar fi o idee, foarte greu de transpus în practică.
Cocidius, am vorbit serios. Te rog să îmi spui ce argumente/explicații ai. Dacă este posibil, fără amenințări mai mult sau mai puțin voalate, că nu mă impresionează.
Și nici asta cu nu rezonezi cu blogul nu se aplică, am avut ceva de spus și am spus, chiar dacă am ales să iau la modul propriu ce ai scris.
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cocidius ,

Odată ce vorbești de Guvern , e clar că ai transpus idea de trîntor și clar o și induci în sens nou de societate umană ,
de ființă umană , că … avem d-ăștia și printre noi . Știi . Tocmai la asta te refereai cînd ai emis ideea de cea mai veche
meserie din lume și nicidecum la apicultură așa cum precizezi în răspuns , deoarece albinele nu pot conștientiza că fac
sau nu o meserie , în vreme ce ăștia de care spui , deh … vedem cu toții care e realitatea ce ne înconjoară .
Deci încă o dată , meseria asta de trîntori și trîntorițe ai societății , pe care-i elogiezi cu dăruire și abnegație , de
cunoscător “ apicultor “ cu care rezonezi atît de bine în ale perpetuării speciei , este legală ?
thinking
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ba vreau să îți expui argumentele. Și fix la ce ai scris m-am rezumat.
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mai Blue,n ai tu raspunsuri cate argumente am eu. Si crede ma,n ai vrea sa le expunhappy Atac la persoana nu stiu unde vezi,cel putin deocamdata…Si ca sa nu-l vezi,eu zic sa te rezumi exact la ceea ce am scris,da? Si sa incerci sa intelegi exact ceea ce vreau sa spun. Daca nu,cere explicatii,sau informeaza-te inainte de a mi da lectii.Daca nu ti-e pe plac un text sau altul,nu rezonezi in nici un fel,nu i nici o problema daca nu comentezi. Hai Pa!
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cocidius, felul în care îmi răspunzi la mesaje îl percep ca fiind la limita fină dintre limbaj colocvial și atac la persoană.

În primul rând, mesajul meu a fost o glumă, cu ceva sarcasm e drept, dar o glumă în ton cu blogul tău și fără referire la tine personal.

Apoi, cineva, care te ia drept prost și eventual vrea să și demonstreze asta, nu te informează, te lasă neinformat și se folosește de ignoranța ta. (oare cine dintre noi face asta?) Nu că m-ar interesa ce părere ai despre mine, dar mă amuză ironia mesajului.

Pe urmă, să deviezi discuția spre ceva lipsit de legătură, atunci când nu ai argumente, e lipsit de eleganță, ca să mă exprim eufemistic. Așa, și dacă scriu că e vorba de ceva copiat, care e problema? Îl doare mâna pe cel care copiază să scrie că s-a inspirat din folclorul internautic?

Văd că ai impresia că știi destule despre mine (din ceea ce ai scris) eu nu știu nimic despre tine și nici nu fac supoziții. Mă interesează doar ce scrii. Dacă îți amintești, chiar ți-am lăudat unele scrieri.

Și tot în tema blogului și a ironiei: dacă nu îți pasă de felul în care mor trântorii, de ce mai scrii despre ei?
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum peste 2 luni
Zum Zum albinuța mea. beehee hee
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ia uite,Alabina si trantorasii:
https://youtu.be/mDhmKrW4F6Y
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
olling on the floor conita, esti tare. buna ziua.