Regulament
Bloguri

Gelu...

Nu stiu daca cunoasteti sensul expresiei “l-a fatat closca”,pentru ca nu se prea vehiculeaza in mediul academic,decat foarte rar,cand se mai aburesc mintile luminate la cate o sindrofie ne- mediatizata.Ca deh,oameni suntem cu totii….In general I se spune asta unui barbat slab,fara personalitate,devenit carpa femeii de langa el,sau in alte circumstante unde trebuia sa te dovedesti “barbat”,dar te-a cam parasite curajul…Pe Gelu chiar closca “l-a fatat”,adica s-a nascut pe cale naturala,nu in vreo cutie incalzita,ci sub o mare de puf si pene.S-a chinuit el un pic sa iasa la lumina,ca nu-i usor sa spargi coaja unui ou,si s-a trezit peste o mare de oua,intr-un intuneric mocnit,de-a crezut ca s-a nascut orb.Incet incet a razbit sa-si scoata capul de sub marea de pene si puf,a vazut ca nu-i orb,dar a vazut si ca e cam rece,asa ca s-a bagat inapoi de indata.Cam asa s-a nascut Gelu,alaturi de alti vreo 20 de puisori cu sexul incert,nu prea se deosebeau unul de altul in primele zile.Dupa o vreme,s-a constat ca erau vreo 8 baieti,restul puicute.

A crescut repede,n-a copilarit el prea mult,si numai ce ne-am trezit cu ditamai cocosul in curte.Nu era singurul“fante” pe acolo,ca la vreo 50-60 de gaini nu poti sa te bazezi doar pe unul.Selectia o facea mama,ea decidea care ajunge papricas,ciulama,supa,si care are parte de haremul galinaceu,urmarindu-le comportamentul,penajul,tinuta,et c etc,asa ca aproape toti fratii din generatia lui au ajuns in vreo cratita.El a scapat si de cratita,si de uliu,vulpe,sau alti pradatori care mai dadeau tarcoale,ca aveam,har Domnului.Devenise “barbat” in toata firea,si incet incet puse stapanire pe intreaga curte.Nu era genul sa ceara,sa se milogeasca,el isi lua pur si simplu.Incepuse sa fie foarte posesiv,nu suporta ca o gaina din grupul lui sa se indrepte spre alt cocos.Sarea la bataie imediat,inrosindu-le creasta celorlalti,si facand sa planeze asupra lor suspiciunea de sacrificare pe motiv ca-s blegi.Pe mine ma enerva ca se trezea prea de dimineata,si canta intruna de pe la 3 jumate.Era si foarte protector si grijuliu,cum gasea ceva de ciugulit,isi chema haremul,nu manca el primul niciodata.A ajuns ca a acaparat cam toate gainile de prin curte,ii batea pe ceilalti la sange,de saracii se plimbau aproape singuri,urmati doar de vreo gaina doua,si alea batrane si neinteresante.Ba incepuse sa sara gardul si la vecini,le batea cocosul si le calarea gainile.Era un nimfoman,ce mai,ca l-am vazut cu ochii mei cand a batut ratoiul si s-a dat la rate! Pana si cainele se temea de el,nu o data a fost cand i-a sarit in cap de l-a facut sa schelalaie.

Intr-o zi venise o vecina sa-i ceara ceva mamei,si cum gainile erau la poarta,le-a hasait sa nu iasa din curte.Atat i-a trebuit lui Gelu! Dintr-un falfait de aripi i-a fost in cap,de-a cazut biata femeie! Noroc cu tata,ca era pe aproape…Atunci l-a si botezat:i-a spus Gelu,de la gelos,si asa ia ramas numele.Asta a fost inceputul,cu biata femeie,apoi au fost nenumarate momente cand Gelu s-a dat la oameni.Nu mai intreba lumea care ne vizita daca e legat cainele,ci daca e cocosul in curte…Pe mine fazele astea ma distrau pe vremea aia,si citisem undeva ca daca-i dau boabe de piper,devine si mai agresiv.Normal ca i-am dat,cum sa nu experimentezi asa ceva? Dar nu cred ca l-a afectat in vreun fel…L-as fi luat cu mine la terenul de fotbal,daca as fi putut,dar nu-si parasea haremul….Imi placea sa-l intarat,aruncam boabe gainilor si incercam sa le prind.Din doi timpi si trei miscari era langa mine,falfaind din aripi,gata sa-mi sara in cap.Ne bateam parte-n parte!Nebun! Batuse cainele,motanul,ratoiul,pe ceilalti cocosi,de umblau saracii cu creasta pleostita si insangerata,calcase gainile vecinului,si s-a dat pana si la bibilici! Noroc ca alea cam zburau…Nici uliul nu mai avea curaj sa vina,ca avusese si cu ala un meci.Era teroarea curtii,si mama deja ii pusese gand rau…Noroc ca-i tinea tata partea…Tata il placea,chiar daca-i alunga porumbeii de la portia de boabe.Si mie imi placea agresivitatea lui,recunosc.El canta in curte,gainile doar caraiau,si erau in limba,ma rog,in cioc dupa el,chiar daca mai calarea cate o rata,sau sarea gardul la vecini.El isi lua,nu cerea niciodata!

Eram internist,si veneam acasa doar sambata,si asta doar la doua saptamani uneori,cand mi se cam terminau resursele.Am venit intr-o sambata si deabia ce am inchis poarta,ca m-am trezit cu Gelu in cap.M-a lovit cu aripile lui mari,si m-a zgariat rau la fata cu ghearele,cu pintenii….De-abia am scapat fara sa-mi scoata ochii.Cand m-am uitat in oglinda,dezastru…Si era seara de discoteca…..Si aveam planuri…Mama a pus din nou placa cu “v-am spus ca cocosul asta trebuie prapadit,dar n-ascultati! Asa va trebuie”.Tata mormaia si el:”Da’ ce,el nu stie ce avem in ograda?”,tinand cumva partea cocosului,dar uitandu-se la mine cu mila totusi..Eu deja faceam planuri de razbunare…”Gata Gelule,pana aici ti-a fost! In oala ajungi,si nici macar nu te mananc!” Mi-am oblojit ranile,m-am dat cu spirt de-am crezut ca ma scap pe mine de usturime,si i-am copt-o lui Gelu,cu toata simpatia de care s-a bucurat din partea mea.Pai pana aici prietene,nu-mi influentezi tu viata amoroasa cum vrei! Am subtilizat facaletul de mamaliga,si am iesit afara neobservat.Mi-am luat o mana de boabe de porumb si le-am aruncat gainilor.Gelu a venit tantos,protector,urmat de toata turma lui de cadane.Am simulat ca vreau sa prind o gaina,tinand facaletul in dreapta.Atat i-a trebuit lui Gelu,ca s-a si repezit sa-mi sara-n cap…Am fandat si poc! L-am nimerit in cap.A ramas intins pe jos,cuprins de un tremor al mortii….Ma uitam prostit la el,imi parea rau…Am vrut doar sa-i dau o lectie…Usa antreului se deschide si apare tata,vazandu-ma cu facaletul in mana privind prostit la Gelu..L-a luat in brate,i-a bagat ciocul in apa,dar capul cu creasta lui falnica ii atarna inert..Doar labele ii tremurau..
S-a dus si s-a intors cu un cutit…A facut ceea ce trebuia…
-“Criminalule”,imi zice,l-ai omorat…Am fost in legitima aparare zic
-Daa?,de asta ai venit cu facaletul? Tu l-ai provocat…Acum ia-l si du-l maica-ti,sa faca ce vrea cu el,I s-a implinit dorinta…
Gelu a ajuns cum ajung toti cocosii la un moment dat,oricat de cocosi ar fi ei.Doar ca pe ultimul lui drum,a fost donat unei familii,noi am decis sa nu-l mancam,in semn de doliu….
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisi, ala inseamna ca o iubeste . Si cum iubirea cere sacrificii.....laughing
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Coci, mai exact ii forta bruta contra tehnicawinking. . Sau cum sa work smarter, not harderlaughing. Sau poate .....din ciclul “ muscle without brain” laughing. Oricum ar fi, le a dat rusine domnisoarabig grin
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Extrapoland, dacă o femeie bate un bărbat, era și ala..clapon??rolling eyes
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stu,aia nu-s cocosi,sunt claponi,adica cocosi castratilaughing
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cocosi facuti tandari de o gaina big grin

https://streamable.com/5hlqqr
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

Galateea

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aha, și o inscripție memorială pe peretele casei: ”Aici a locuit, a cântat și a încântat, Gelu Cocoșelu Năzdrăvănelu'”.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ouch! Mai avea și nume de voievod medieval. Acum n-ai încotro, tre' să scrii și o povestire cu final fericit.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nici cocoșii nu mai sunt ce au fost odată !!! silly ....
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gelu- Cocoselu ...dupa vreo doi ai s-a reincarnat intr-un curcan galagios , si ghici unde ?
acolo unde mai traise el odata,la tine in curte ...pe care l-ai taiat fericit de Ziua Recunostintei ...!
vreo problema ? nu, Gelu Cocoselu in final a plecat linistit , isi facuse datoria ...
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cam da, de acord cu tine, Coci.
Dar să nu mă dovedească de tot, numa' așa, cât să-l știu de jupân.
olling on the floor