Regulament
Bloguri

No Buy Movement

Vrand-nevrand, am avut toti parte de un training zilele astea: eficientizarea cumparaturilor – fie ca numar de ture, fie ca produse. Cu alte cuvinte, ne-am cam aliniat unui trend inceput in Canada in urma cu ceva timp: No Buy Movement sau Buy Nothing Movement.
Mai exact, pret de un an, cei care alegeau sa participe la aceasta miscare, nu cumparau decat ceea ce era strict necesar – deci fara haine nou achizitionate, fara produse cosmetice, fara produse electrocasnice si mobila, eliminarea iesirilor in cluburi, la restaurante si baruri, precum si a mersului la salon. Nu cred ca mai e cazul sa spun ca Black Friday si diverse targuri nu mai reprezentau o optiune.
Argumentele pro sunt destul de variate: de la cele ecologice (mai putine ambalaje aruncate, produse mai bune calitativ si care rezista mai mult) pana la cele financiare si chiar de autodezvoltare (disciplina, organizarea, prioritizare).
Se pare ca initiatoarele acestui trend au economisit impreuna, in decurs de un an in care au tinut acest “regim” strict, 55000 dolari. Deja suna si mai motivant. winking
In contextul de acum, cred ca ne-am descurca chiar foarte bine. Cine nu a gatit ceva prin propria bucatarie in ultima luna? Cine nu a facut o paine de casa, o prajitura in perioada asta? Cat de mult ati simtit lipsa mersului la restaurant sau bar? Risc mult daca aduc vorba despre tuns si vopsit? worried Mai mult, sunt convinsa ca si machiajul a suferit ceva modificari de cand cu mastile. Prin urmare, why not? E clar ca ceva schimbari tot s-au produs in sensul No Buy Movement, asa ca de ce nu am parcurge “the extra mile” cu completarea de a si contabiliza efectul?
Fiecare poate adapta aceasta initiativa in functie de nevoi si posibilitati. Prin urmare, la ce am putea renunta si pentru ce perioada?
Eu una, as putea numi asa, la cald, cosmeticele si hainele si cred ca pot rezista vreo...3 luni? confused
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Margaret_Margot

  • Publicat Acum peste 2 luni
Blue, scuze. Acum am vazut comm tau. Cred ca in directia unor cheltuieli cumpatate duce si acest stil de viata.
Din cate am inteles, este chiar recomandat celor care sufera de sindromul shoppingului compulsiv. winking

Rosulet, aha...poate mai scriu, atunci. devil
matrimoniale - membru fara poza

Margaret_Margot

  • Publicat Acum peste 2 luni
Rosulet, cand se va reveni la normal, eu, una, trebuie sa nvat sa dau rateuri in bucatarie. laughing
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisi, sigur nu fuse invers?happy)
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Astă-toamnă mi s-a stricat laptopul. Mă rog, l-am stricat, poveste lungă. Am vrut să cumpăr unul nou. Am zis că la cât a costat acum 7 ani, găsesc unul mai bun. Surpriză! Toate mai slabe. L-am reparat și am cheltuit un sfert din cât programasem.
Totuși, banii trebuie să circule. Cumpătat, dar trebuie să circule. Era și un banc pe tema asta.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisi... nici eu nu folosesc mască și mănuși .... îmi pare o mare idioțenie a le purta !!! happy ... sper să nu devină obligatorii !!sad ...
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da’ ce, fusei vreodata altfel?happy))
matrimoniale - membru fara poza

Margaret_Margot

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu vreau sa fiu insensibila, dar "niciodata" mi se pare un cuvant categoric si refuz sa l folosesc. Pe de alta parte, de cat ori l am zis, s a ntamplat fix acel lucru menit sa nu aiba loc niciodata. Asa ca... happy

Stu, inteleg ca ai slabit. happy