Regulament
Bloguri

Stiati ca...???

Bancnotele. Stiati ca :

Au fost introduse de negustorii chinezi de ceai, la inceputul secolului al X-lea, care incheiau mari tranzactii cu bilete la ordin, cu scopul evitarii transportului monedelor metalic? Administratia chineza adopta oficial bancnotele în 1024.

… lucratorii din comertul alimentar, care ating alimentele si incaseaza banii clientilor pot fi agenti de transmitere a epidemiilor? În 2007, un studiu a confirmat că virusii gripali pot supravietui pana la cinci zile pe bancnote.

… bancnota din hartie este compusa exclusiv din pasta de hartie de bumbac, suferind un proces de purificare crescut; aceasta hartie, fara clei, este unsa cu gelatina, apoi uscata cu aer, inainte de a suferi o calandrare foarte puternica?


Notafilia, denumirea sub care este cunoscută colectionarea de bancnote, este un hobby po****r in unele țări?

… De vreo treizeci de ani, din ce in ce mai multe state au trecut la adoptarea bancnotelor din polimeri (cum este, de exemplu, polipropilena), care sunt mult mai rezistente la rupere si la sifonare decat cele de hartie? În 2008, cinci tari aveau în circulatie, in totalitate, bancnotele din polimeri: Australia, Noua Zeelanda, Brunei, Romania si Vietnam. O duzina de alte state au astfel de bancnote în circulatie, în paralel cu cele de hartie.

…prima bancnota de polimeri emisa de Romania a fost cea de 2.000 de lei (ROL), din 1999, cu ocazia eclipsei totale de soare, din 11 august a acelui an, Romania fiind prima tara europeana care a pus in circulatie astfel de bancnote de polimeri?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii