Regulament
Bloguri

Manele, manele

Eram la munte. Cort, foc de tabăra, chitara, otravă de Zalău din rezerva Șocâtelui- prietenul nostru din orașul cu pricina. Terminasem de cantat "Imagine" a lui Lennon.
"Îți dai seama ce lume oribila ar fi?" ma întreabă buna mea prietenă.
"Te referi la versuri? Evident ca ar fi o tâmpenie"
Și am început sa discutam pe tema asta. Toată noaptea. Dimineața mi-a zis ca ar fi un bun subiect pentru o carte. Am încurajat-o sa înceapă. Aveam încredere în ea: o fina traducătoare din limba germana, cu un serios bagaj de cunoștințe, cu vreo câteva biblioteci la activ.
După un timp mi-a trimis un exemplar din cartea tipărită. A fost o surpriza frumoasa, mai ales ca acea carte era bine scrisa, cu un stil ce îmi amintea de Kazantzakis. Subiectul cărții îl cunoaștem deja: viata unui om într-o lume anosta în care nu exista credinta, posesiune, granite, religie. O viata androgina.
Din păcate cartea nu a avut deloc succes. A trebuit sa vina cu bani de acasă pentru editura. Deși era o carte buna care merita citită.
Recent ne-am întâlnit iarăși. Am pălăvrăgit o grămadă. Nu s-a lăsat de scris. Scrie cărți cu titluri de insecte zburătoare. De pe urma lor și-a schimbat mașina, s-a mutat la casa, își permite tot felul de vacanțe exotice.
Totuși ceea ce o enervează la culme este datul din coada: trebuie sa facă frumos în fata cititoarelor.
"Ești o Sandra Brown" ii șoptesc eu, răsucind cuțitul in rana.
"Da. Scriu pentru mămăici , gospodine frustrate, prințese neînțelese și pentru prețioase. Dar sunt multe- vorba lui Lăpușneanul- și îmi cumpăra cartile" zice ea invartind pe deget cheia de la ultimul model de LR.
"Se știe-tie-ie-ie!!! " râd eu de-a binelea.
"Du-te la dracu, Motane. Ești un idiot" surâde ea amar.
O îmbrățișez: știu ce simte.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Sweefy

Sweefy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Angel... Cum ar fi nicio reacție? Sau nu înțeleg de ce toți care vin pe aici au parte de "botezul smecherilor"? Da, îmi susțin afirmația... Sunteți fix ca o haita: certăreți, gata oricând sa ducă o lupta pt nimic. De ce? Vine cineva, scrie ceva, orice și încep tâmpeniile. Pe bune? Te-ai expus, suporta. Este o atitudine cel puțin neobrăzata. Evident ca merge la publicul prietenei mele. Și mai lasă-mă cu ipocriziile de genul "autoflagelandu-ma"... Dimpotrivă îți place starea și o menții. Chiar dacă ești moderatoare iar lucrul asta nu ar trebui sa îl faci.
Cocosila, cum nu a existat o astfel de societate, pentru a se efectua studii sociologice, sa avem încredere în cei mai deștepți ca noi... Zic.
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mrrr...!
Pana mai acușica statui la colt pe coji de nuca, autoflagelandu ma pentru opinia de mai devreme ce mi paru ca ți șifona zenul.
Și tu vorbești de haita?
at wits' endworried
Pai nu prea știu la ce reacții te așteptai, poate la o analiza pe text, o eventuala argumentare pentru apartenenta la genul epic sau o aprofundare pe momentele subiectului? thinking
Nimic din ce s a scris nu ți justifica reacția și "înregimentarea" noastră în atlasul zoologic.
Ar trebui sa fii suficient de matur, pe cât de connoisseur vrei sa ni te înfățișezi, și sa înțelegi ca dacă postezi un articol, fiecare înțelege ce dorește, și își da cu părerea în consecință.
poza Sweefy

Sweefy

  • Publicat Acum peste 2 luni
happy)))... Întotdeauna este asa pe aici? Adică o haita flamanda sărind la carotida? Ahh... Voi numiți asta opinie. "Este părerea mea, monșer-parol! ".
Cocosila sunt absolut incantat ca ai trecut cu vederea... Habar n-am ce m-aș fi făcut dacă rămâneai cu vederea pe acolo happy)). Androgin... vezi puțin la Musil in ce se transforma oamenii dintr-o astfel de lume...si poți sa ramai cu vederea acolo.
Vant..bla Bla Bla... Nu am înțeles nimic din ce zici. Probabil tot o atitudine prin care vrei sa evidențiezi sinele.happy))
Restul... Sa auzim de bine
matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtube.com/watch?v=nJ4u4yB4Wk8& … Music I don't want to see

Abia astept sa-ti comentez la cel de-al zecelea blog (cu conditia sa scrii cate unul din trei in trei ani) winking

Sa fiti bine, sanatosi, iubiti si fericiti! good luck
matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna ta prietena scrie minunat si ma bucur ca am citit-o p'aci ... si ca o "mamaica" care sunt eu, mamaica + ... i-as cumpara si cartilewinking

In ceea ce te priveste (multumita dragilor noastre colege de bloguri) am auzit (inregistrare) ca ai voce, dar cel mai mult ma bucur ca ai incurajat-o pe buna ta prietena sa scrie! wave
matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Azi, dupa trei ani, imi amintesti de versiunea romaneasca a (Imagine) descoperita tot intamplator doar ca nu live happy https://

youtube.com/watch?v=nJ4u4yB4Wk8& ab_channel=CatMusic
matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Wow! applause ... nu doar pentru postare! Reactia ta la "urarile" de bun (re)venit pe bloguri face toti banii ... fara numaaaar! laughing

La "primul" tau blog mi-ai amintit de prima mea participare, live, la un flashmob ... happy
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Elefanți în simphonie de junglă laughing

https://youtu.be/bE7AmqT0E80
poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dar doamna scriitoare, care caută să placă cititorilor săi, dacă ar citi acest blog, ce-ar zice? Mai ales că este o scriitoare de succes.... thinking
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

Galateea

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cu alte cuvinte, a ales să-și pervertească stilul, să coboare exagerat de mult ștacheta doar pentru a avea viață de huzur?
Vă dau ce vreți dacă marcați banul.