poza membru
Regulament
Bloguri
Stiu ca este greu de crezut dar ingerii exista.Daca ai putina rabdare sa citesti cum am inteles asta imi vei da dreptate.
Acum aproximativ o luna Romania a inceput sa se miste , sa iasa din amorteala in care zacea de doua decenii.Romanii s-au mobilizat , au iesit in strada culmea nu sa ceara salarii mai mari ,viata mai buna sau excursii exotice.Au iesit sa sustina un om,sa-i sustina cauza.Ca protestele au degenerat apoi, justificat nu voi dezbate aici.
Aseara , pe la ora 23 cand ma pregateam sa ma bag la somnic telecomnada parca mi-a fixat tv-ul pe tvr1 la ,,Profesionistii'' iar invitat era RAED ARAFAT.
Interviul este din 2003 ,poate este si pe net, insa pe mine m-a impresionat gandirea de vizionar si profesionalismul acestui om.
Acesta si-a povestit viata din momentul sosirii in Romania, anii de studii de aici , piedicile care i-au fost puse de cei din sistemul medical romanesc(culmea exact ca in ianuarie2012 iar interviul este din 2003),realizarile dar si momentele de cumpana din viata sa.
Cu o modestie care pur si simplu te pune pe ganduri, acesta povestea cum timp de aproape 10 ani a platit din banii sai prima autoutilitata sanitara pe care a folosit-o la interventii,cum nu a fost primit la Cluj si a reusit la Tg Mures sa infiinteze S.M.U.R. si mai apoi cand a primit prin donatie din strainatate si echipamentul de descarcerare serviciul devenind S.M.U.R.D.
Noi romanii cred ca ar trebui sa invatam de la acest inger ,sa fim mandrii ca a ales sa ne ajute si cred ca sute daca nu mii de oameni ii datoreaza la propriu viata acestui profesionist.
Stiu ca multi dintre cei ce au citit asta cunosteau c.v.-ul lui Raed Arafat insa asa am simtit sa scriu acum vazandu-l bineneteles in avionul armatei care a trasportat de la Baia Mare ranitii din explozia din club.
Iti multumesc Raed pentru ca acum aproape 5 ani mi-ai pus din nou viata in piept undeva pe DN1 la 3 dimineata.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
Desi se poate vedea ca nu esti deloc proasta( este un compliment sincer)nu inteleg de ce ai o parere asa de proasta despre viatza in general.De ce crezi ca doar lucruri rele se intampla pe la noi? Exista si o Romanie frumoasa.Poate suntem prea ocupati cu lucruri marunte ca sa o descoperim.
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
pai vezi? lasa ca va fi si la noi ca in occident doar ca poate nu vom mai apuca noi.acum bucurati-va de ceea ce exista in prezent.eu am observat ca daca gandesc negativ imi merge rau,da'rau de tot.insa daca vad viatza in rosparca toate mi se leaga si toate usile mi se deschid.happy
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
o Romanie perfecta ar fi o utopie.eu zic sa ne straduim sa o facem pe asta mai buna.si sa ii lasam si pe staini sa ne ajute daca au intentii bune(si pe mine ma enerveaza raketii moldoveni sau chinezii evazionisti, sau pakistanezii traficanti dar n-ai ce-i face)
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
draga m_iustina.imi pare sincer rau ca ai o asa parere proasta despre tara in care traiesti si despre viata pe care o duci aici.nu pot spune ca traim intr-o tara perfecta,este greu insa daca esti harnic si perseverent nu ai cum sa nu reusesti si aici.
cat despre job-ul tau cred ca daca nu te duci de placere la munca ar trebui sa iti dai demisia si sa lucrezi undeva unde esti tu insati si nu faci eforturi dimineata sa te dai jos din pat si sa zici:inca o zi la munca.....wtf.
eu asa am facut si e bine in prezent.detin reteta deci te pot duce pe drumul cel bun daca doresti.e simplu
poza florinem

florinem

  • Publicat Acum peste 2 luni
Eu cred ca locul de munca e cel care creaza salariul si nu invers.Daca nu ai locuri de munca nu ai nici salarii,ca nu e nimeni Meccena sa-ti dea bani pe ochi frumosi.Din cauza ''mormanului de fiare vechi",munca a devenit o rusine si apanajul prostilor.Hotia,invarteala,manaria,mangealacul,orientarea,combinatia,smecheria,tupeul si nesimtirea,astea sunt mijoacele prin care te dovedesti a fi traitor in economia de piata.Restul e pentru prosti,ciudati,luzeri,ciumpalaci,prostime,viermi etc.
poza florinem

florinem

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu inteleg cum a aparut ZAMBARETUL asta in commentul meu?
poza florinem

florinem

  • Publicat Acum peste 2 luni
Precizez ca nu m-am referit in comentariul meu la arabi,in special,ci la toti strainii(multi dintre ei in cautarea unei vieti mai bune ca si romanii nostri plecati afara)care dintr-o bocceluta si trei cutii cu pocnitori,isi fac,peste noapte, un trai pe care multi romani nu-l vor avea niciodata.O intrebarebig grinaca aici in tara,multi romani nu au fost in stare sa-si gaseasca de lucru,cum de au reusit in strainatate?
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
daca esti foarte buna in ceea ce faci la locul de munca nu te va da nimeni afara,iti garantez.doar daca nu dai randament un angajator se poate lipsi de tine.cat despre ceea ce face raed in domeniul urgentei medicale cred ca ar trebui sa te documentezi sa vezi ca cele cateva dube sunt de fapt cateva sute daca nu mii la nivel national.imi doresc ca si noi romanasii nascuti aici sa facem macar 5-10 % din ce a facut el
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
cred ca sunteti usor superficiali.de ce ? sa va explic:araboii aia de care spuneti ca vin si in 2 luni au masini de lux si mall-uri sunt sagetile de spalat bani negri din orientul mijlociu.acestia nu au nimic in comun cu Raed.cat despre romanii plecati peste hotare la munca eu cred ca daca se zbateau putin reuseau mai bine si mai rpd aici.nu au vointa.
in alta ordine de idei Raed nu e sef de salvare,este coordonatorul unui serviciu public gratuit care in cei 20 de ani probabil ca a salvat cel putin o viata care are de-a face cu tine,cu el sau cu mine
poza florinem

florinem

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu am nimic cu strainii din Romania,atata timpcat isi vad serios de treaba si ajuta tara asta.R.A poate fi un exemplu.Ce nu inteleg este cum se poate ca oameni veniti de la mii de km departare,fugiti din tara lor pt.ca nu aveau mijloace de trai,ajung aici,in cateva luni,mari oameni de afaceri,cu masini scumpe,cu apartamente de lux si cu centre comerciale proprii.Si in tot timpul asta aproape 2MILIOANE DE ROMANI,isi cauta norocul prin tari straine,pt.ca in tara lor mor de foame.Asta n-am sa o inteleg niciodata:cum in TARA MEA,ROMANII MEI nu pot trai !