Regulament
Bloguri
O sa incep cu sfarsitul care m-a facut sa regandesc total ce vroiam sa postez acum 2 ore ptr ca intre timp m-am distrat copios la ,,IN PUII MEI '' si m-am revazut : cred ca am fost horror.
Cand reportera de la ,,Romania te iubesc'' facea o scurta retrospectiva a invatamantului romanesc post-decembrist m-a cam umflat rasul cand am vizionat niste filmulete cu niste ,,putoi''(scuzati exprimarea) ce pur si simplu au uitat bunul simt acasa(dar or fi avut asa ceva?) si au injosit niste bieti bugetari ce si-au tocit coatele pe bancile scolii.Insa , zic eu, vina nu e numai a elevului si in mare parte a profesorului care enervat de traiul greu ,de injosirea permanenta si de insatisfactiile profesionale nu isi mai da concursul la ora iar elevul simte.Si uneori se manifesta ca in acele imagini.Solutia?
Acum sa nu mai teoretizam si sa dam exemplul concret aplicat de mine:
Pe la inceputul anilor 2000 cam acum 10 ani in primul an de invatamant ,mi s-au dat cateva clase bineinteles mai slab cotate (cred ca au facut experiment cu mine pe mine).In prima saptamana de scoala cum era inceput de an scolar , nu am putut sa ii stapanesc ptr ca nu aveam ce sa predau la ora si copii (de liceu) se cam plictiseau.
Cand la cateva saptamani ei au incercat sa se traga de sireturi cu mine am aplicat politica seriozitatii.Adica notarea fix pentru ce stia fiecare si nu dupa lungimea fustei sau masina tatalui .Rezultatul a fost ca la sfartitul primului semetru 12 elevi au fost corigenti ,iar la sfarsitul anului scolar 8 repetenti.
Asta inseamna COLOANA VERTEBRALA. A venit directorul , au venit parintii cu rugaminti,amenintari,spagi, promisiuni viitoare.Eu nimic.
Rezultatele?
1.Opt elevi au repetat clasa a zecea;
2.Toti cei opt elevi sunt acum absolventi de studii superioare;
3.Din anul urmator nu a mai suflat nimeni la ora sau in cancelarie;
4.Mi-am dat definitivatul cu ei si a iesit totul perfect in anul urmator;
5.In toti cei 6 ani cat am stat in invatamant nu am mai lasat corigenti sau repetenti pentru ca nu a mai fost cazul: totii elevii invatau macar de trecere;
6.La orele mele ne-am respectat reciproc;
Deci poate am fost un pic horror dar, zic eu , le-a prins lor bine in primul rand ,iar cel ce a avut de castigat a fost in primul rand elevul . Si actul de invatare bineinteles.
P.S. NU AM JIGNIT NICIODATA UN ELEV,NU AM RIDICAT NICIODATA VOCEA LA EL , NU AM DAT NICIODATA INTR-UN ELEV , doar am aplicat regulamentele ,ZAMBIND.
Poate citeste cine trebuie aceasta postare.Elevi sau dascali in egala masura.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza admin
Admin

admin

  • Publicat Acum peste 2 luni
dorin_dinca ia o pauza pe blog. Are tema de citit de 25 ori termenii si conditiile siteului...
poza dorin_dinca

dorin_dinca

  • Publicat Acum peste 2 luni
sa traiasca profesori.Eu si acum dupa 25 de ani,daca as vedeao pe aia de romana as scuipao.Afost un om nenorocit.La fel la fel ca nemernicul asta ultimu care la dat la stiri,ne batea degeaba,numai ca nu invatam.Era nemaritata tampita,cred ca de la hormoni.De frica ei nu mai eram in stare sa invat la nimic.POPESCU CARMEN o chema,,,,asta asa daca mai are cineva de injurat la ea
poza Antonius

Antonius

  • Publicat Acum peste 2 luni
si eu am fost profesor. In anul 4 eram in postura dubla: dmineata profesor, dupamasa elev, ce vremuri) hehe
Dar am renuntat la munca patriotica, happy)
Nu mai trebuie scoala azi, ''invata'' de pe yt si bloguri
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
nu cred ca are importanta ce am predat eu la scoala spun doar ca profesorul trebuie sa fie profesor si elevul elev
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
lb si lit romana
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
simplu,te lasam repetent zambind daca ma luai la misto,pur si simplu zambind.si eu am fost elev si nu m-am apucat sa dau porecle la profesori sau sa fac misto l-a ore
poza danclionmt

danclionmt

  • Publicat Acum peste 2 luni
imi pare rau ca nu mai lucrez la scoala dar eram condamnat la foame.pacat