Regulament
Bloguri
In sfarsit a nins.
Cand s-a culcat, aseara, afara ploua, dar se pare ca in timpul noptii tempertura a scazut sub zero si ploaia s-a transformat in ninsoare. Un strat gros de zapada acoperea acum acoperisurile caselor, curtea si strada. Ideea de a merge la schi i-a venit imediat. In timp ce isi cauta in podul casei schiurile, bocancii si toate celelalte necesare schiatului, si erau extrem de multe de cautat si de gasit, se gandea ca schiatul in sine este un sport cat se poate de complicat si pe undeva stupid, in comparatie, de exemplu cu inotul care presupune, din punct de vedere al echipamentului doar o pereche de chiloti de baie si niste slapi chinezesti.
Pana la partia de schi are de condus mai putin de o ora. Fiind prima zapada din acest an, coada de la teleferic nu este mare. In cateva minute va ajunge sa se aseze linistit pe bancheta care il va duce pana la varful partiei. Doar ca banchetele telefericului sunt pentru doua persoane iar el este singur. Atunci supraveghetorul cauta o persoana singura printre cei de la coada si gaseste o domnisoara pe care o zoreste sa vina in fata si sa completeze locul liber.
Dupa ce se indeparteaza putin de punctul de pornire si trec pe deasupra parcarii cu masini, scaunele telefericului cu schiorii asezati pe ele, intra intr-o zona de padure de brazi inalti, incarcati cu zapada si unde linistea este aproape totala, auzindu-se doar, din cand in cand, scartaitul cablului la trecerea peste role.
O priveste pe furis, apoi intra in vorba cu ea. Este foarte tanara si frumoasa, buclele blonde si ondulate se revarsa de sub caciulita cocheta cu cozoroc, costumul si tot echipamentul sunt asortate in alb si violet. E foarte dezinvolta si vorbareata. Afla ca e studenta la montanologie, sau la managementul turismului, sau geografia turismului, nu a retinut bine. A venit de ieri in statiune cu un grup de prieteni dar a inceput sa schieze inca de anul trecut si ii place foarte mult schiatul. Si ea il priveste cu interes, are ochii mari, cenusii si zambeste lasand sa se vada dintii mari, albi, cu strungareata, are un aer provocator si nelinistit.
Urcatul pana in varful partiei, cu telefericul, dureaza poate un sfert de ora. Se simte bine stand atat de aproape de ea, doar ei doi, in linistea si izolarea de toti ceilalti, chiar intimitatea pe care ti-o ofera scaunul in urcare al unui teleferic.
Isi aduce aminte un banc vechi dar potrivit cu momentul pe care il traiau. Vrea sa fie simpatic si il spune:
,,Doi tipi discuta. Unul il intreaba pe celalalt:
-Cum se spune corect, funicular sau furnicular?
-La ce? intreaba al doilea tip.’’
Ea pufneste in ras, desi el nu se astepta ca ea sa se prinda de poanta. Se bucura cand o aude razand. Are un ras cristalin, foarte proaspat si contagios. Il pufneste si pe el rasul. Stie multe bancuri dar si le aminteste doar daca se potrivesc cu un context oarecare. Acum se potrivea.
Au ajuns in varful partiei. Si-au potrivit manusile, ochelarii. Prima parte a pantei e abrupta. El porneste primul. Face cateva cristiane stranse si rapide stiind ca in spatele sau se va forma un nor de particule fine de zapada inghetata. Cand ajunge la portiunea mai plana, se opreste si priveste in sus, spre varful partiei. A pornit si ea. Arata foarte bine, are picioarele lungi, e inalta si armonioasa. Face cristiane largi, coboara incet si precaut, insa e incordata si nesigura pe miscari.
-Indoaie genunchii si lasa-te cu greutatea pe piciorul din vale, ii striga el. Ea il asculta si intr-adevar, devine mai stapana pe sine. La capatul platoului el se opreste din nou si o asteapta. In realitate simte ca picioarele ii tremura, genunchii au inceput sa-l doara, inima bate sa-i sara din piept si respira gafaind. Varsta isi spune cuvantul. Si lipsa de miscare si de exercitii fizice din restul zilelor.
-Ce frumos schiati! ii spune ea cand se opreste langa el. Vreau si eu sa schiez ca dumneavoastra. Se simte magulit, flatat, admirat de o femeie frumoasa si atat de tanara. Simte ca e cuprins de un amestec cunoscut deja de emotii si trairi de care credea ca nu va mai avea parte vreodata.
Pornesc din nou pe partia care e iar abrupta. Pana la capat nu mai e mult dar chiar atunci ei ii fuge schiul in lateral si cade. El face o cristiana riscanta si se opreste brusc langa ea. Pune schiurile in plug, o apuca de mijloc si o ridica. E atat de usoara si mladioasa, se lasa cuprinsa de bratele lui, inca suficient de puternice cat sa o salte din pulberea de zapada inghetata. Apoi pornesc impreuna pe ultima portiune a partiei.
Un tanar brunet, cu parul si barbuta tunse extrem de ingrijit, o filmeaza cu telefonul mobil. Se opresc amandoi in dreptul sau, ea le face cunostinta. E prietenul ei care nu vrea sa invete sa schieze. Grupul lor de prieteni e deja la masa si o asteapta. Ea ii multumeste pentru lectia de schiat si pentru companie si incepe sa-si desfaca schiurile din legaturi. Isi iau ramas bun. Atunci ea il apuca discret de brat dar in acelasi timp isi priveste prietenul care se pregateste sa-si puna in spate schiurile ei:
-Iubi, cum se spune corect: funicular sau furnicular?
Prietenul se uita la ea mirat:
-La ce… sa-i spuna asa? Ea izbucneste in ras.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Așa e, nu am fost atentă. Cel cu abdomenele locuiește la bloc.
matrimoniale - membru fara poza

simon01

  • Publicat Acum peste 2 luni
E altul, unul care face genoflexiuni in fiecare dimineata.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deci nu e domnul care făcea abdomene sâmbătă dimineața?
matrimoniale - membru fara poza

simon01

  • Publicat Acum peste 2 luni
Din pacate nu-mi aduc aminte sa fi citit ceva de Sandra Brown. Scrie despre funiculare?
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Parca am citit o poveste de Sandra Brown !