Regulament
Bloguri

Bietul om.

Si-a adus aminte de un articol dintr-un ziar sau revista de po****rizare, de vulgarizare a stiintei, citit cu foarte mult timp in urma, din care isi mai amintea doar ideea principala, obiectul cercetarii respective si deci al articolului. Si anume faptul ca cei care poarta acelasi prenume, nume de botez adica, au anumite caracteristici comune. Apoi autorul articolului a luat cateva prenume mai des intalnite si a analizat cam cu ce fel de persoane s-ar potrivi acele prenume, care ar fi caracteristicile dominante comune ale acestor persoane. Argumentarea legaturii dintre un prenume si tipologia individului cu care s-ar potrivi nu si-o mai amintea. In schimb s-a gandit la cateva cunostinte care poarta, sau au purtat acelasi prenume ca sa vada daca observa vreo asemanare intre acestea dar rezultatul nu era in acord cu concluziile articolului. Cativa Mirci, de varste diferite cu care s-a intersectat de-a lungul vietii, o sumedenie de Adrieni care erau atat de multi incat nu se putea sa nu gasesti asemanari intre unii dintre ei. Erau si cativa Ioni. Unii dintre ei au ramas Ioni toata viata, altii au transglisat spre Ionei, Ionici sau Neli, ceea ce facea ca ideea de baza sa nu poata fi sustinuta. Cele cateva Rodici, Viorici, Marii si Elene de care si-a adus aminte, pe unele dintre care le cunoscuse inca din liceu si acum ii trezeau amintiri dintre cele mai duioase, nu prea aveau multe in comun ca tipologii, caractere, ambitii sau realizari profesionale sau familiale. Desi uneori, la fel ca la ghicitul in carti sau cafea, se pot forta anumite concluzii ca sa le potrivesti cu ceea ce vrei sa demonstrezi.
Daca totusi ar fi acceptat ca teoria respectiva are macar o samanta de adevar, atunci aparea intrebarea daca la botez, cei care iti atribuie prenumele au o anumita inspiratie, o premonitie, o viziune in viitor sau din contra, avand un anumit prenume cu care te-au procopsit altii din primele zile ale existentei tale, acesta, prenumele, iti va influienta, intr-un fel sau altul parcursul vietii. Nu-si putea imagina un mare conducator de osti pe care sa-l cheme, de exemplu Bujor, sau Viorel. Sau un barbat care se simte femeie si il cheama Siegfried sau Gheorghe. Dar viata e plina de surprize.
Trebuia sa-si aleaga si sa completeze rubrica pentru un nick-name, o porecla cu care sa fie recunoscut de toti ceilalti de pe site. Daca prenumele i-a fost atribuit fara sa fie consultat, ceea ce a fost un lucru normal, acum avea intreaga libertate sa-si aleaga un nume nou. Nu a inteles cum si-au ales ceilalti nick-ul. Unii probabil prin anagramarea unui prenume uzual, altii alegandu-si un nume real dar altul decat cel adevarat, altii si-au luat nume inspirate din flora si fauna, sau diferite denumiri si cuvinte straine.
Nu se considera o persoana iesita din comun, nici ratat, desi in singuratatea serilor de iarna, uneori il framantau ganduri deprimante si triste mai ales cand isi amintea de toate cele prin care trecuse si, mai ales cat timp trecuse de la primele amintiri. Nu-i placea nici prenumele sau adevarat. I-a admirat intotdeauna pe englezi. Ar fi putut sa se numeasca Sherlock, de exemplu. Dar daca totusi s-ar intalni in realitate cu o doamna de pe site si in locul unui barbat inalt, bine facut, extrem de inteligent si determinat, expert in arte martiale, un barbat care sa inspire incredere si siguranta ar fi aparut el, asa cum se vedea acum in oglida din hol? Il obseda senzatia pe care ar fi putut sa o traiasca daca s-ar pomeni pe o scena, intr-o sala plina de spectatori, scaldat de luminile rampei, urmand sa faca ceva extraordinar. Doar ca el nu stie sa faca nimic extraordinar, nici sa cante, nici sa danseze, nici sa faca glume sau scamatorii. Era o senzatie ingrozitoare pe care o traia in subconstient inca din copilarie si din cauza careia, credea el, a ramas singur, pentru ca, intr-un fel sau altul a dezamagit, i-a dezamagit pe cei pe care i-a cunoscut si cu care a incercat sa stabileasca o relatie, desi intotdeauna a avut intentiile cele mai bune. Si exact acum, completandu-si profilul pe un site de socializare, eventual de legat cunostinte si prietenii, vroia, cu orice pret sa fie el insusi, sa nu creeze false impresii si sperante nimanui. Sa se stie din capul locului ca e doar un oarecare, un biet om.
A verificat din nou toate datele din chestionarul on line iar la nick-name a scris: Bietul om. Era o usurare, o descarcare, un moment de inspiratie si adevar. Doar ca atunci cand a apasat pe Enter a primit raspunsul ca acest nick exista deja pe site si trebuie sa aleaga altul. Deci nu era singurul! Si, desi nu dorea rau nimanui, faptul in sine l-a bucurat.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Să vedem cum ar suna Igrecoșaptedubluveceeeeee și Igrecodoielteessss. Nu. Mai bine Ioși și Iodi. happy)
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

Galateea

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ba poți, Blue! happy
Iată:
YO7WC, să nu uiți să pui papa pisoiașului!
Bine, YO2LTS, a mâncat, cred. Nervii mei.
Așa comunică radioamatorii. laughing Cu indicative. happy
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Poate ar fi putut să scrie BietulOm01 sau... Bietul_Aum? Dincolo de trăsăturile pe care le-ar putea aduce un nume, mă întreb cum poți să strigi o persoană care se numește X AE A-12.
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
salut matinal... analiza din blog cred ca este in parte in clarobscuritate ,indecisa,fara gps si doar senzitv-emotionala ,
niste repere solide conform cu societatea ultramoderna si ultraevoluata ne indeamna la reflectie aprofundata ,
Rodika este ea, sau un zdrahon de barbat ? Vasili ..nu este cumva o femeie ? ca lumea inglobeaza o suma de energii
este o banalitate , si numele au energiile lor aparte ...in cazuri speciale si grave de sanatate ,ocult se schimba numele
subiectului ca sa mai traiasca si sa-si depaseasca destinul ... vedem o prezentare buna a cuvintelor in blog si daca asa
te simti bine facand analize in zona crepusculara si-ti face bine la feng-shui si tie si altora ..****unci este de bine si ...coffee
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Așa e , alergi de unul singur și ajungi pe locul doi . Au prins gust deja , de asta . Frăsinei , … Frăsinele . Bau !
https://youtu.be/GDO2u4eIzxE happy
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Să fie.....cu elan ! laughing
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ella... ce-ți mai plac elanii !!! silly
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Iar sunt prima pe bloguri! d'oh
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bai nene, nu mai am rabdare sa citesc bloguri lungi, dar p-asta l-am citit!
Interesantă teoria, nici o legătură cu realitatea, zic !
Vreo Elenă, vreun Elan ? Pardon, Elen? tongueangel