Regulament
Bloguri

Ziua de ieri.

Memoria recenta isi pierde din acuitate, in schimb revin amintiri vechi, din tinerete, din copilarie. Mai ales daca au existat afectiuni ale creierului, accident vascular, anevrism, sau chiar si o imbatranire conventional denumita normala. Poate fi parte a propiei experiente, dar nu noi insine fiind subiectul, caci in acea faza judecata devine mai putin speculativa, in schimb ii vedem pe altii, multi foarte apropiati noua familial sau conjunctural dar care incep sa se indeparteze, sa ne paraseasca indreptandu-se spre o lume interioara, plina de amintiri, uneori deformate si fanteziste, cu dimensiuni rascroite si personaje reconstruite din franturi de imagini, conversatii, atingeri sau arome chiar. Prezentul si trecutul incep sa se amestece, limita devine greu de stabilit, apare o falie cenusie care uneori se lumineaza sub impulsuri exterioare si provocari prin comunicare cu cineva care candva s-a aflat in acelasi timp si in acelasi loc. Martor intamplator sau complice. Ei sunt mai in varsta decat mine, uneori cu cate o generatie dar stand in preajma lor nu se poate sa nu te gandesti la ce va urma. Ramanand singur, adica cu tine insuti incepi sa reevaluezi prezentul, sa-l simplifici pe cat se poate ca apoi sa poti sa te retragi, la randul tau, in ceea ce se cheama timpul trecut, sau amintiri si sa recreezi cu ajutorul propriei imaginatii acel timp.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ah, ce iubesc blogurile lăsate de izbeliște. winking
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, așa se întâmplă, omul înainte să plece se izolează de exterior. E trist, am observat asta și la unele animale.

Nu îmi dau seama exact ce se poate simți atunci, dar, cred că, dacă alții au putut să treacă prin asta, putem și noi. Nu mă îngrijorez de ce va urma pentru mine, nu am ținut și nu țin neapărat să fiu aici. Îmi pare însă rău că nu am înțeles și nu am făcut mai mult și mai bine atunci când erau lângă mine.

Asta aș zice, nu te îngrijora de ce vei simți în legătură cu tine, oferă ce poți celor ce au nevoie și poate vei primi și tu când vei avea nevoie. Cu o moarte toți suntem datori, cum se zice, dar... să se întâmple fără prea multă suferință toți ne dorim. Cred.
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum peste 2 luni
Neața! coffee
Eu dintotdeauna îmi amintesc mirosuri și știu exact când și ce făceam în acel moment, chiar dacă aveam doar câțiva ani pe atunci.