poza membru
Regulament
Bloguri

Bun gasit Romanie!

Caldura mare. Undeva intre Budapesta si Nadlac, se merge pe ambele benzi in coloana, dar civilizat si bine, cu viteza normala de autostrada. GPS-ul ma anunta coloana 7 km. Franez brusc sa nu sifonez Cayenne-ul cu nr de Bucuresti ce-mi taie calea din dreapta ca si pt BMW-ul cu nr tot de Bucuresti. De, timpul e bani pt unii mai mult decat pt altii. Sau pur si simplu e smecheri, baieti destepti sau... sau se grabeau sa ia masuri sa nu le explodeze statiile de combustibil. Nu vreau sa-i denigrez, dar oare cat timp au castigat? Am parcurs de cateva ori traseul Sibiu-Rm.Valcea. Nu-mi amintesc sa fi mers vre-odata pe Valea Oltului sa nu fie macar 1 accident. Acum au fost 3. GPS-ul ma anunta ca pot economisi 37 de minute daca iau alta ruta. Destept GPS-ul asta. Ies de pe drumul cunoscut si urmez un drum ingust cu urcusuri si coborasuri prin sate mici dar ingrijite. Dupa cca 20 km, soseaua pana aici asfaltata se prelungeste cu un drum de padure cu gropi si santuri mari. Nici o sansa pt cei cu masini joase. Zambesc si intorc la drumul cunoscut ca si majoritatea celor ce au economisit timpul ca mine. Drumul Sibiu-Bucuresti: 7 ore.
Am citit de curand niste articole despre inteligenta si efectul Flynn. In efectul Flynn este vorba de cresterea respectiv scaderea inteligentei in timp in lume. Statisticile spun ca este o tendinta spre „stupidizare“ a umanitatii. M-am intrebat de cateva ori care este diferenta intre inteligent si destept. (pe linkedin sunt enumerate caracteristicile omului inteligent). Intre aceste caracteristici nu e trecut ca trebuie sa ai studii superioare, ceea ce ma bucura, pt ca am intalnit astfel de persoane inteligente care nu au studiat din diverse motive, daca nu din motive financiare, sa zicem alte prioritati. Cei ce au studiat efectul Flynn din Romania sustin ca dupa 1989 inteligenta a scazut brutal stagnand in anii 90 la o valoare putin mai ridicata fata de anii de dupa razboi ca dupa cca 2015 sa se simta o crestere lenta. Este si parerea mea despre dezvoltarea Romaniei, in anii 90 o mare si lunga decadere ca apoi sa simt ca o renastere a mai multor orase. Dezvoltarea si progresul are in zilele de azi alte caracteristici, eu mai astept la bulevardele pline de trandafiri sau alte aranjamente florale, concerte ieftine, spitale si scoli curate si dotate, etc. Sau poate nu am trecut eu pe unde trebuia?... In schimb sunt uimit cat de multe biserici, cluburi de jocuri de noroc, amanet, case de schimb, banci, si … farmacii am intalnit.

Fie ca va place sau nu, de azi suntem toti in luna a noua.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mda, ai fi surprins de exemplu ce user de aici merge frecvent la TNB, deși 99% nu îl cred " cult în cap" .olling on the floor
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
buna ziua pisi. am zis eu ca nu am trecut pe unde trebuie, multumesc. in ce priveste bisericile, nu mi-as permite vreodata sa spun ca ar trebui daramate. te rog nu-mi rastalmaci cuvintele. ideea era ca se construiesc biserici dar spitale si scoli nu. despre scoli si spitale voi va plangeti, eu nu am de unde sti. multumesc si pt lamurirea aceasta. am fost la un astfel de concert si ma gandeam la o comparatie cu un concert phoenix de odinioara (sala, club, restaurant) sau chiar spectacolele lui paunescu. pt mine jalnic dar nici despre asta nu era vorba. este vina mea ca nu am lamurit. ma gandeam ca majoritatea cititorilor nu au destul timp. destula rabdare sa citeasca bloguri lungi. si nici nu era important. mesajul era ca vin cu placere si ca am simtit ca romania a inceput sa prospere. pt bucuresteni care-si dau coate sa ajunga in fata, franez.
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Am înțeles deja din alte afirmații ca ești ateu, dar sa te deranjeze numărul bisericilor în orașul în care au fost demolate intens..... multe sunt monument istoric nu doar lăcaș de cult, nu văd de ce ai vrea dispariția Mănăstirii Stavropoleos de exemplu? Ai vrea o nouă cârciumă în locul ei? Din punctul meu de vedere spitalele ar trebui construite pe model spaniol sau turc, în afara orașelor iar la un interval anume demolate. Dar demolarea unei biserici mici dintre blocuri nu îți va oferi un spațiu adecvat pt spitalele din sloganurile haștagiste.
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ducu, dacă te opreai la iluminații din Cluj mai ziceam sa nu vezi/ simți trandafiri, dar aici chiar nu lipsesc. De la parlament pana la Muncii sunt niște soiuri de vis, pe Aviatorilor sunt niște aranjamente chiar frumoase, școlile din tot sect 4 sunt ultrarenovate, inclusiv cu tencuiala 3d, iar unele spitale chiar sunt sefeu în secția aia importantă. Teatrul e renovat și piesele sunt bune, iar concertele din nefericire pt noi sunt gratis nu ieftine. Chiar aș vrea concerte scumpe și sa nu se mai plătească niciun " artist" din banii statului, sa vezi atunci cum s ar rebrandui toți pe valsul mirilor.
matrimoniale - membru fara poza

zora

  • Publicat Acum peste 2 luni
O fi scaparea de la inteligenta artificiala!
Oare marii nostri inaintasi cam ce-or zice din sferele cele inalte?batting eyelashes
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Inteligența e un lucru , deșteptăciunea e alt lucru , iar judecata e un lucru și mai deosebit plus primele două .
Însă un om înțelept , știe , multe lucruri .

https://youtu.be/o7bS_ZQzuhM?si=IE_CIQQu … GPnYX
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
zora, inteligenta nu tine de caracter. nu cred ca vei citi undeva ca oportunistii nu sunt inteligenti. exista si excroci si nemernici (limbajul meu e cam limitat) care sunt f inteligenti dar nici musai (sa fie inteligenti) nu-i. iar clar vorbind, nu as baga oportunistii la excroci si nemernici.
matrimoniale - membru fara poza

zora

  • Publicat Acum peste 2 luni
Oportunistul in ce categorie intra?
matrimoniale - membru fara poza

Nop_

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu pot zice cum e in Romania , desi am mai fost acum vreo 6 ani !
Zic ca, Romania e frumoasa , are tot , munte, mare , deal , padure, istorie....
Pacat ca......!
Exista definii ale inteligentei , care zic cam acelasi caracteristici ,
in toate dictionarele.
Desteptul e 'inteligentul' descurcaret , nu are instructie si chiar considera,
ca instruirea , educatia nu are mare importanta..
Inteligentul instruit mai rar poate fi si ' destept' ..
Eu cred ca te nasti inteligent or nu, iar mediul da directia de evolutie ,
in sensul de manifestare ulterioara.
De exemplu , pentru inteligentii nativi (zic eu ) si ceilalti ,studiile superioare
pun deasupra manifestari ulterioare diverse in cunoastere si educatie..
Personal consider , ca studiile superioare nu strica ! happy
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
salut coci si bine-ai revenit.
Am cautat o definitie a inteligentei respectiv a omului inteligent. Sunt multe, oamenii de stinta nu au ajuns la un consens. Va spun parerea mea:
Capacitatea de a înțelege si de a acumula ușor, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior.