Regulament
Bloguri

Cai verzi pe pereti

Alergăm după idealuri, alergăm după închipuiri, alergăm după ceea ce credem că vrem, deşi nu ştim cu adevărat de ce avem trebuinţă. Şi astfel ajungem să ne îndrăgostim de persoanele nepotrivite. La început, totul e lapte şi miere, apoi apar divergenţele, create de opinii, dorinţe şi nevoi diferite, dându-ţi seama că nu există compromis care să remedieze situaţia. De fapt, nu-ţi dai seama de la început că alegi persoana greşită, persoana care pur şi simplu nu îţi este menită. De ce facem asta? Simplu, pentru că dacă n-am gusta amarul, n-am şti ce înseamnă dulcele dragostei, pentru că dacă nu dai cu curul de pământ, nu înveţi nimic (de multe ori greşeala este taina învăţăturii). Şi fiindcă inima nu ţine cont de sfaturile creierului.
Când ne îndrăgostim o facem cu tot sufletul, călcând raţiunea în picioare. Ne îndrăgostim (de multe ori) fără a fi conştienţi ce ne-a atras la acea persoană. Avem chiar prostul obicei de a considera că aceasta este iubirea, ne implicăm în relaţie şi încercăm s-o păstrăm, chiar dacă o facem lângă persoana nepotrivită.
În cazul în care te-ai îndrăgostit de cine crezi tu că ar fi persoana “nepotrivită” pentru tine, poate e momentul să stai jos şi să analizezi cu atenţie dorinţele şi gândurile cele mai ascunse. Poţi spune că cineva nu e “genul” tău doar pentru simplul fapt că, până acum, ai ales acelaşi gen de partener. Dar asta te-a condus la fericirea absolută? Nici pe departe! E drept, nu ai cum să-ţi controlezi inima, şi dacă e să se întâmple, se întâmplă oricum. Poate e cazul să te orientezi spre un nou “sector”, cu cărări necălcate, dar care, în final, ţi-ar putea aduce satisfacţii, şi, cine ştie, poate dragostea vieţii tale.
Important e să-ţi faci un portret robot al partenerului ideal, iar aici nu ma refer la trăsături fizice. Atunci când ai o vârstă şi eşti în căutarea unui partener de viaţă, ar trebui să ştii ce-ţi doreşti, care sunt acele calităţi pe care ar trebui să le aibă, pentru a întemeia o relaţie frumoasă şi de lungă durată. Apoi cască bine ochii împrejur, s-ar putea ca cel visat să fie la un pas distanţă de tine. Trebuie să fim conştienţi că nu vom găsi niciodată partenerul ideal, dar dacă cel de lângă tine întruneşte măcar jumătate din cerinţele acelei liste, ei bine, dacă nu poţi cu un pas, mişcă-te măcar cu o jumătate de pas în direcţia lui. Iar aici intervin compromisurile. Secretul este să găseşti un echilibru între ceea ce-ţi doreşti tu de la partener şi ceea ce-ţi poate el oferi.

“De ce? De ce? 
De ce ne îndrăgostim? 
De cine nu, cine nu, cine nu trebuie! 
De ce ne pierdem timpul? 
Cu cine nu, cine nu, cine nu trebuie! 
Oh, fir-ai tu să fii, de dragoste! 
De ce? De ce? 
De ce ne îndrăgostim? 
De cine nu, cine nu, cine nu trebuie! 
De ce? De ce?”
Versuri de Alina Eremia
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza AnckSuNamun

AnckSuNamun

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ei da, cam așa ceva, Sânziana. Niciodata nu am să depind de cineva...sa fiu fericita! Asta nu înseamnă că sunt non-stop "high"hee hee, am și eu melancoliile mele.sigh Am suferit din dragoste, când nu a fost sa fie...nu pentru că nu am pus mana pe unul cu bani! Hm, ce urât suna...
Simplu...happy
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cocidius, blogul nu se referă la cei de 20-30 de ani, la care, într-adevăr, matematica nu se amestecă în iubire, ci la cei mai trecuţi prin viaţă, la cei cărora cifra 4 din faţă le spune că au căpătat ceva experienţă. Crezi că eu, la 48 de ani, am să mă mai îndrăgostesc nebuneşte la prima vedere? Nici o şansă, sunt mult mai raţional acum. Şi nu mai vreau să sufăr. În consecinţă, chiar dacă nu fac din iubire "rocket science", tot am să fac o listă şi nişte alegeri în baza acesteia. Şi-apoi, iubirea vine pe furiş de-ţi fură inima. Nu neg faptul că trebuie să existe şi o oarecare atracţie iniţială, care ulterior poate să crească,pe măsură ce-ţi descoperi partenerul.

Sânziana, mi se pare cam pesimist modul acesta de a vedea lucrurile. Dragostea se poate creşte, se poate întreţine, tocmai ca să nu moară. Însă pentru aceasta e nevoie de eforturi în doi.
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu, nu înseamnă că le lipsesc doage, cred că mai degrabă că nu ştiu să facă un compromis. Ştii cum e, mai las eu de lşa mine, mai pui tu de la tine şi în felul acesta se ajunge la un consens. Aşa ajungem să ne acceptăm reciproc, cu toate neajunsurile ce le avem. Eu, cel puţin, recunosc: nu sunt perfect. happy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pb nu i ca accepti orice, ci ca nu accepti nimic. Mentalitate falimentara. Primul nu i bun, al 100 lea nu i bun, cea de a 69 a nu i buna, am ajuns si la 300 si tot nu s buni. Dar cine e frate bun si buna pt ei/ele? Cand? Cum? Barbatul perfect, femeia perfecta, relatia perfecta , iubirea perfecta, dragostea perfecta nu exista. Nu poti sa cauti o viata intreaga si sa crapi tot singur sau singura. Inseamna ca iti lipsesc multe doage. N ai cum, nu se poate, nu concep asa ceva. Eu mi as gasi pe cineva in 2-3 luni fara sa ma agit prea tare. Si culmea, as fi si foarte multumit. Sunt un norocos. Mandru de mine. Sa ma luati exemplu, ca merit. winking
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
Salu Stu. Ai pus punctul pe I. Prima condiţie este să oferi. Dar la fel de important mi se pare să nu accepţi orice ţi se oferă, şi pentru asta ai nevoie de acea listă.
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Dane, ia intreaba tu lumea cati s au ales cu fix ce vroiau asa cum vroiau? Cand consideri ca ai pus laba pe cine trebuie, dai dracu defectele ce le are si tii de el sau ea. Lumea este din ce in ce mai mofturoasa si face nazuri. Multi habar n au ce vor. Cauta ce inca nu s a inventat. Din ce in ce mai multi tineri sfarsesc singuri dupa o casnicie de 2-3-5 ani. Pretentii peste pretentii. Inainte de a pune conditii, ar trebui sa isi puna intrebarea: Eu ce dracu sunt in stare sa ofer ca sa mi permit sa pun atatea conditii si sa fac atatea mofturi?
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
Apropo de cupidoniadă, mie-mi face impresia că ăla mic e saşiu, de nimereşte tot ce nu trebuie surprise
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
Noapte liniştită PIF. Mulţumiri calde big hug
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
Miţişor, am trăit-o şi eu. Şi-mi urla raţiunea: "nu ai voie să te îndrăgosteşti de ea". Până la urmă, raţiunea a învins... după zece ani.
poza AnckSuNamun

AnckSuNamun

  • Publicat Acum peste 2 luni
Floarebig huglaughing