Regulament
Bloguri

A fi barbat

Bărbaţii sunt o specie pe cale de dispariţie. Nu mă contraziceţi, ştiu ce spun, şi-am să vă lămuresc.

Acum mult timp în urmă, în preistorie, un bărbat vâna, aducea hrana şi îşi proteja teritoriul. Putea arunca o suliţă spre ţintă sau prindea iepurele cu mâna goală. Avea condiţie fizică, musculatură dezvoltată, nu cunoştea sentimentul de frică şi dacă era ambiţios putea ajunge liderul haitei. Partea cu frica e discutabilă, dar în comparaţie cu secolul nostru, e incomparabilă variabilă. Rolul femeii era să îngrijească de copii, de prepararea hranei, de adăpost. Prin urmare, femeia şi bărbatul aveau sarcini împărţite strict, iar masculul domina mai ales prin forţă fizică.

În momentul de faţă, creierul nu mai funcţionează doar primitiv. A încercat să se adapteze. A apărut inteligenţa emoţională şi capacitatea bărbatului de a învăţa să se controleze în diverse situaţii sau stări de tensiune. Cel puţin aşa ar trebui, dar nu prea se întâmplă. Cu alte cuvinte aici vorbesc de recompensa imediată pe care o alege mare parte din indivizi. Preferă binele de moment în favoarea unor mari satisfacţii de cursă lungă.

Găsim în jurul nostru foarte multe modele de masculinitate, de la ceea ce vezi pe stradă până la cele prezentate în media. Dar nu-ţi spune nimeni ce înseamnă a fi cu adevărat bărbat. Faptul de a te fi născut de sex masculin nu înseamnă că de la o anumită vârstă eşti bărbat. Ai ajuns doar un mascul, ca atâţia alţii. Nu ajunge să fii dotat cu muşchi, inteligenţă şi ceva şarm pentru a fi bărbat. Un mascul va încerca să domine, să se impună prin forţă în timp ce un bărbat nu are nevoie să facă eforturi în direcţia asta. Energia lui e canalizată spre alte ţeluri, mai înalte, el se impune doar prin simplul fapt de a fi bărbat. În timp ce masculul se înconjoară cu "păpuşi", modele de frumuseţe, dar goale pe interior, un bărbat va căuta să aibă în prejma lui femei, nu neapărat strălucitoare pe exterior, ci luminate dinlăuntru.
Pentru un bărbat, relaţia înseamnă mai mult decât un dormitor - înseamnă un viitor clădit împreună. Un bărbat este pasional, dar nu devine sclavul pasiunilor. Un bărbat ştie ce este frica, dar în acelaşi timp ştie şi cum s-o calmeze, s-o domine, fiindcă are încredere în forţele sale (a nu se confunda cu aroganţa specifică masculilor).

Fiecare bărbat este unic. Caracterul este haina lui şi în acelaşi timp arma lui cea mai bună. Inteligenţa emoţională face diferenţa între un bărbat şi un mascul. Face diferenţa între cei atractivi, plăcuţi de toată lumea, care ştiu să dirijeze situaţiile în favoarea lor şi cei care se plâng de faptul că nu pot avea o relaţie de lungă durată, nu au succes, nu au bani şi în general nu le iese nimic în viaţă. Poţi alege să te comporţi ca un copil sau ca un bărbat matur. Un bărbat nu se teme să fie bărbat. Dacă îi place o femeie, îi spune, dacă e atacat, răspunde, dacă doreşte ceva, va munci ca un sclav până va obţine, dacă îl deranjează ceva, acţionează. Un bărbat va fi sincer în primul rând cu el şi apoi cu cei din jur. Nu va încerca să pară ceea ce nu este.

Poate cel mai important aspect din viaţa unui bărbat îl reprezintă RESPECTUL DE SINE şi respectul oferit celor din jur. Nu poţi fi respectat dacă nu te respecţi în primul rând pe tine, aşa cum nu poţi beneficia de respectul celorlaţi dacă tu n-ai respect faţă de ei.

Toţi trecem sau am trecut la un moment dat prin momente grele. Ultima şi cea mai importantă lecţie pe care o ai de învăţat aici e să înţelegi şi să accepţi că tu şi doar tu trebuie să pui osul la treabă ca să schimbi ceva. Nimeni în locul tău nu o va face. Nimeni nu va construi un imperiu pentru tine la fel cum nimeni nu ar avea motive să îţi ofere ceea ce tu ai putea cerşi.

Un bărbat trebuie să îşi găsească un scop în viaţă pentru că are un foc ce arde în el.

Iar focul, dacă e aprins, se poate stinge oricând.

Dacă e mocnit, poate deveni un incediu devastator.

Tu, ca bărbat, alegi ce se va întâmpla.

https://youtu.be/ZSS5dEeMX64
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Casa de piatra si alte acareturi big hug Vedeti ca vine iarna si va ingheata gaurile de sub pod, da? Stiti ca vantul sufla peste tot...zi cu soare in inimi sa avetigood luck
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
ioi, nu mai ştiu care era întrebarea, dar se potrivea cu poza. parcă erai o profesoară surprinzând un elev laughing
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
olling on the floor
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
"Atenţie, om însurat! Intraţi pe răspunderea dumneavoastră!" olling on the floor
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
s-o scot de tot? ştanţa big grin
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
nah, că s-a decolorat de la soare şi-acum e roz. mai e bună? e tot pentru... fetiţe tongue
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
da, da G&F, vrei să ne faci iar să visăm. o tragem pe nas sau direct în venă cu ea? olling on the floor
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
şi cu un bărbat cool

coffeecoffeecoffeecoffeecoffee

haideţi, c-am făcut destulă
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
laughing ca un prunc, dar parcă prea puţin. au avut alţii grijă să mă trezească
poza danbvsb

danbvsb

  • Publicat Acum peste 2 luni
Neaţa matinalo coffee