poza membru
Regulament
Bloguri

ptiu drace !

sa dea dracu , daca stiam ca e ziua copilului , nu mai postam subiectul asta . in fapt stiam dar uitasem . acum odata setat in minte o sa l postez azi . am remarcat ca nu s a inghesuit prea multa lume la blogul colegei noastre inkubus . simt ca putea fii dezbatut mai amplu . asadar incerc sa completez oarecum si sa dezvolt ideea .
am un var care are doi copii . copii , vioi , eneergici alearga , topaie se ciondanesc , na , precum copiii...acum din cand in cand se mai accidenteaza se mai acuza unul pe altul ca s au lovit . tatal , mult mai rezervat ii lasa sa si managerieze singuri problemele , mama , mult mai implicata . copilul cade , se loveste isi rupe muia , urla din toti rarunchi . tatal , linistit :- hai mah , ca nu ai nimic , ridica te ! mama , aude de dincolo , amplifica totul : - ce ai avut ma cu el , de ce l ai impins , tu ce faci mah ( catre sot ) tu ii lasi asa ... stai acolo pe canapea si nu faci nimic !
hm... eu vad necesitatea in amandoi . e nevoie si de o mama grijulie , doar i a avut in burta niste luni bune . e greu pt un barbat sa si imagineze legatura asta . insa e nevoie si de un tata usor mai rational din punctul asta de vedere , mai detasat , ca baiat probabil a fost mai expus la julituri , loviri etc si desi ii iubeste stie ca au nevoie sa invete sa coopereze si cu durerea . altfel vor fi feriti de orice problema . din prea multa pasiune mama , omoara necesitatea . e necesar sa si dezvolte copilul si calitati de apreciere ale riscului .controlul emotiilor . aparare etc . cred ca e nevoie si de un tata care e ceva mai "spartan "din fire
acum , am remarcat si pe strada si aici pe site ca sunt multe mame singure , mame de baieti . pe care ii supraprotejaza ( repet , asa si trebuie ) insa lipseste si figura tatalui din poza . desi un sfat gratuit valoreaza exact atat cat a si costat , adica nimic , totusi poate va ajuta ...
duceti va copilul la un sport de autoaparare ! faceti un efort , nu i chiar asa scump . pentru copii e mai ieftin mereu . undeva intre 50 -100 de lei / luna . unii din noi fumam banii astia in cateva zile happy . macar o scurta incursiune , initiere si tot e ceva . e mai bine sa primeasca cateva lovituri sau tranteli intr un mediu controlat , cu reguli si echipament si sa se acomodeze , decat sa nu faca fata unei situatii in viata de zi cu zi . nu neaparat pentru el . poate o sa fie pasnic de fel si nu va fi nevoie insa intr o zi va trebui poate sa si apere familia , poate chiar mama...plus ca sportul dezvolta mult mai multe aptitudini necesare tot restul vietii : ambitie , perseverenta , credinta in reusita etc .
pana nu demult box ul era considerat un sport al golanilor , al copiilor de la orfelinate sau de etnie rroma . insa lucrurile nu mai sunt demult asa ( nici nu stiu daca a fost vreodata asa ) acum boxeurul vorbeste cateva limbi straine , are studii superioare , devine mai tarziu chiar om de afaceri sau mai nou si politician . bineinteles mai sunt si alte sporturi de contact . putem alege judo care are si traditie in romania . sau aikido care se bazeaza mai mult pe invingerea adversarului cu propria sa energie .
in fine , orice ! este compatibil si cu alte activitati ( vioara , pian , matematica , canto , calculator etc ) ba chiar se completeaza .
succes !
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
happy
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
happy) cred ca ne asemanam ... pai deceneu , il sfatuiai pe burebista sa taie viile sa nu mai bea dacii vin , e frumos asa ? sa stam sobri toata viata ? cum mai facem si noi una-alta ? votki nu , tabacioc nu , maine poimaine cinestie ce ne mai ceri ... pai asa ajungem in rai si nu alta...
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
la multi ani alessandra ! big hug
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
nu , nu , tu esti cea care loveste ... cu paleta happy)
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
cred ca tie ti place ping pong ul ,din ce vad aici ,nu jiujitsu big grin
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
hei , stai putin , e o confuzie . tu esti cea placuta . restul vad sau nu vad asta ! winking
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
mai colega mea voluptoasa si frumoasa ( deja suna a pleonasm ) vrei sa ma intimidezi ? dupa ce ca mi am luat si eu inima in dinti sa postez un blog tu vrei sa ma emotionez ?
blushing
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
bine articulat - si frumoasa . cel putin in cazul meu are sens , am palmele mari ( am jucat putin volei in copilarie ) , stransoare puternica , imi place sa am ce prinde cu mainile si ce strange cu bratele winking
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
mai frumoaso si voluptoaso , tu vrei sa ne luam la trante ? big grin
sunt mic dar voinic , ca un praslea tongue
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
si frumoasa . am inteles ca eu sunt copilul , am si confirmat happy
vrei sa te trag de moate ? tongue