poza membru
Regulament
Bloguri

Blestem?

Vă rog, în măsura în care aveți timp și bunăvoință, să analizați următoarea "urare" și să-mi răspundeți la două întrebări, așa cum vă dictează vouă mintea și bunul simț.

"Să-ți dea Dumnezeu să treci și tu prin ceea ce trec eu acum."

1. Deoarece este evident că "prin ce trec eu acum" se referă la ceva rău, această "urare" reprezintă sau nu un blestem?

2. Cel care îl invocă pe Dumnezeu, este sau nu credincios?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deceneu, ai formulat corect, după cele cunoscute de mine, legătura cu energia spirituală, necunoscută multora și de regulă negată. Mulțumesc pentru sfaturi, chiar dacă îmi sunt cunoscute, dar pot fi utile altora.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Radu, Luna, Adela, Stupid, mulțumesc pentru aprecierile voastre și timpul petrecut pentru a le formula. happy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Vorbe in vant, fara acoperire logica si reala. Toti avem probleme si necazuri in viata. Pentru ca asa este viata. Nu pt ca se trezeste vreunu sa zica fraza respectiva si acus gata....tot ce mi se intampla rau in viata este pt ca asa zise adormitu ala. Vai, am fost blestemat ! Ce ma fac...ce ma fac...... happy)). Cata lume credula pe planeta asta..... . Fratilor, sunt doar niste vorbe spuse sa bage frica ii cei slabi de inger si atat. Daca , crezi in asa ceva, la fel de bine poti sa crezi ca printre noi traiesc si extraterestii. Poate chiar traieschappy). Una peste mine.....viata isi are cursul ei pt fiecare. Simplu.
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
Salut, Cocidius! Ii vazusi atei pana dadura de necaz, apoi suntem la modul "doamne-ajuta, doamne-ajuta, nu mai fac!" happy)
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cel ce-l invoca pe Dumnezeu, este, din punctul meu de vedere un ignorant, mincinos, ipocrit. (exista si exceptii). Ca e vorba de blestem sau de o urare...de bine, nici nu mai conteaza. Desi ateu din copilarie, si probabil pana la moarte happy , ceva mai nou cred ca Dumnezeu exista pentru cei ce cred cu adevarat in el si nu exista pentru cei ce nu cred. Asta se aplica la orice, realitatea fiind de fapt creierul nostru...greu de explicat, si mai greu de priceput la prima vedere. Oricum credinta adevarata in nici un caz nu presupune invocarea lui Dumnezeu altfel decat in gand. Expunerea gandului( cu rxceptia cazului de propovaduire) nu-si are rostul pentru ca nu ar avea cum sa faca, in cazul nostru blrstemul sau urarea, mai eficienta. Deci expunerea publica miroase mai mult a fatarnicie decat a credinta.
Deci...evident nu este o persoana credincioasa si, conform definitiei este un blestem. Acum daca va avea sau nu efecte, daca ma intrebi pe mine, nu pot da un raspuns cum ai zis tu "de bun simt" pentru ca nu pot lua decat in ras o asemenea problema. Incercand sa ma abtin, as putea zice ca poate avea efecte in cazul in care psihicul tau va fi influentat de asta. Adica...daca ti-e frica, de ce ti-e frica bu scapi. happy))
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Atunci cănd cineva îți spune : să-ți dea Dumnezeu să treci și tu prin ceea ce trec eu acum .....acel om te consideră un nemernic , părerea mea !!! thinking
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dacă doriți o completare, blestemul este definit ca invocarea urgiei divinității împotriva cuiva. Este cunoscut, deci, ca având implicații negative. (Precizez că aruncarea unui blestem - negativ - are efecte malefice și asupra celui care îl invocă)
Deși greu de crezut, există și blesteme pozitive, cum ar fi "Să-ți dea Dumnezeu sănătate!"