Regulament
Bloguri

A invata - 2

In blogul precedent am abordat acest subiect din punct de vedere al mentalului constient.
Pe langa cunostintele acumulate prin studii (lecturi), in mod constient, reusim sa invatam si in mod inconstient.

Primul exemplu este cel referitor la reflexe (miscari instinctive). Miscarile repetate in mod prelungit, invatate initial in mod constient, pot deveni cu timpul miscari reflexe, care nu mai solicita "comenzi mentale" constiente. Exemplul cel mai bun este cel al miscarilor pe care le facem in timp ce conducem o masina. Ei, nu chiar toate, dar anumite "secvente" in mod special: apasarea consecutiva a picioarelor pe acceleratie si ambreiaj, la schimbarea vitezei; schimbarea treptelor de viteza; semnalizarea, etc.
Tot instinctiv miscam si picioarele, urcand sau coborand o scara, fara sa mai fie nevoie sa urmarim cu privirea fiecare treapta in parte.

Al doilea exemplu este cel al reactiilor corpului la diversi stimuli. Prima data cand atingem un corp fierbinte aparitia pielii iritate, apoi a unei eventuale basici, se produce relativ lent. La urmatoarele arsuri acestea vor aparea mai repede, fiindca corpul a invatat deja cum sa reactioneze.
Nu acesta este lucrul foarte interesant, ci ceea ce urmeaza:
Am asistat la un spectacol in care un hipnotizator a plasat in mana mai multor persoane, chemate pe scena din public, cate o moneda metalica. Apoi le-a sugerat ca, brusc, aceste monede s-au incins. Toti au aruncat monedele "incinse",iar cand au aratat palmele aparuse deja o iritatie rosie, cu exceptia unei persoane. Hipnotizatorul a repetat "figura" doar cu acesta, fara efect... Dupa o scurta discutie cu acesta a aflat de la el ca, pana in prezent, nu se arsese niciodata. Cu alte cuvinte, acesta a raspuns la sugestia ca moneda este incinsa, dar corpul sau nu invatase cum sa reactioneze la o arsura, deci nu a reactionat.
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

deceneu01

  • Publicat Acum peste 2 luni
clar , cainele nu poate avea notiunea de " seven " si cred ca merge bine intr-un film horror ...
femeia nu pare sa posede ceva special , spre deosebire de ceastalalta ...
https://youtu.be/wfBT8PgFS1Y
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deceneu, te asigur ca acel catel, din filmuletul postat de tine, in nici un caz nu hipnotiza pe nimeni. Poate ai avut ocazia sa vezi ca sunt hipnotizatori care folosesc diferite gadgeturi (fie sclipitoare, fie cu desene psihedelice) pentru a-si impune vointa asupra unei persoane. Asa a fost si in acest film: ochii catelului au reprezentat doar "click-ul" necesar pentru intrarea in transa hipnotica a subiectilor.
Daca ai cel mai mic dubiu, retine faptul ca nu cainele i-a scos din transa, ci stapana cainelui, ea fiind de fapt hipnotizatoare.

Shambala, nu sunt frate de cruce cu Dord, ci sunt chiar el, asa cum am si mentionat in cel putin un comentariu, dupa ce mi-am deschis acest profil.
matrimoniale - membru fara poza

deceneu01

  • Publicat Acum peste 2 luni
of course K ,
nu stiu , dar cred ca de obraz este acceptabil , poate chiar placut ...de gat sa nu fie muscatura !
https://youtu.be/Z9nDB4kQVyw
matrimoniale - membru fara poza

deceneu01

  • Publicat Acum peste 2 luni
foarte buna replica aici K , spre deosebire de altele ...
matrimoniale - membru fara poza

deceneu01

  • Publicat Acum peste 2 luni
Akbar , un pic pe langa subiect ... despre persoanele care au capacitatea asta , probabil ,
dar au bre si animalele capacitatea de a hipnotiza ?
in link-ul de mai jos mi se pare aiuristic ca cineva sa incerce in public o demonstratie fara
sa se bazeze pe ceva anume ...
Avertismentul care insoteste clipul : Nu priviti cainele direct in ochi !
https://youtu.be/qYHYgU6S2lg