Regulament
Bloguri

Putina istorie

Ce s-a ales de istoria noastra?
Am invatat cate ceva despre daci, apoi despre cativa domnitori si razboaiele lor, Tudor Vladimirescu, A.I.Cuza, marea unire, putintel despre cele doua razboaie mondiale si am aterizat in "iepoca de aur".
Abia acum incepem sa auzim despre traci, descoperind (mai ales din ramasitele istorice scoase la lumina aiurea, prin strainatate) maretia lor.
Pun si eu putin umarul, ridicand stergarul care acopera o nisa de istorie:

http://avantaje.ro/articol/enigma-legama … f=yfp
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca imi permite Ionel, voi face o precizare referitoare la Biserica Ortodoxa. Din cate stiu eu, fata de celelalte religii importante, religia noastra este singura care nu a "produs" victime. Biserica Catolica este renumita pentru razboaiele cruciate si inchizitie. Islamul este renumit pentru elementele extremiste care au adus pana azi crima la rang de crez.
Vecinii au recunoscut in biserica noastra elemente pure, conceptele (si chiar numele) fiind preluate de vecini, dar inflorind, pe ici, pe colo, cate ceva.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sa nu uitam ca manualele de istorie sunt editate sub egida politicului. Inainte de '89 nu se pomenea nici un cuvintel, in istorie, despre regalitate, exceptand momentul plecarii regelui Mihai din tara, evocat ca un furt.
Si acum istoria nu contine "elementele sensibile" care pot agita unele guverne din Europa.
Acum aflam ca leaganul civilizatiei europene era in Tracia, dar din surse straine. Acum aflam ca multe limbi europene isi au originea in graiul nostru vechi, evident aparand modificari in timp, la fel cum si limba noastra straveche a fost influentata de "neologisme".

Ducu, ce invataminte poti trage dintr-o istorie incompleta?
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
eu cred ca istoria s-a scris nu numai sa se stie ce s-a intimplat ci si sa se traga invataminte.
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Ne a placut sa jucam defensiv tot timpul. Parca am fi fost " autobaza" lu' nea Cartuhappy)))). Iote nemtii, au facut prapad in razboaie, dar toti vrem sa fim ca ei. Dar ca noi, cand vrem sa fim? La pariu ca ....niciodata.happy)))
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca scriam vreo 30 randuri de istorie (desi ar fi necesare tomuri intregi), esti convinsa ca nu adormeai pana sa termini??? yawn
Nu stiu de ce te framanta grija de ce a citit altcineva, cand este mai usor sa remarci ce nu a citit... don't tell anyone