Regulament
Bloguri

Deschis pentru comentarii

De aceasta data nu voi oferi "povestioare" sau detalii, ci va ofer un subiect la care pot comenta toti, desi ii astept pe cei care au ceva cunostinte despre asta.
Subiectul este titlul unui capitol dintr-un roman al unui scriitor roman:
"Cel mai mare OZN, luna".
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Papadie62

  • Publicat Acum peste 2 luni
Legatura era doar usurinta cu care se poate regiza un scenariu, ce poate fi credibil pt toata lumea... O aterizare pe Marte, care pune in balanta o aselenizare pe Luna, un articol - "fata nevazuta a lunii", care pune in balanta miscarea de rotatie a satelitului, capitolul unui roman (de ce oare ar fi credibil daca este... roman?) care pune in balanta existentialitatea satelitului, ca forma extraterestra.
Atat.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sincer, nu prea vad legatura dintre subiectul propus si filmul Capricorn 1. Despre film, pe care l-am vazut (la vremea lui), nu pot spune decat ca este un scenariu care poate sa ne dea de gandit, dar in nici un caz nu poate fi considerat ca fiind exprimarea unei realitati decat de cei care, prin firea lor, incearca sa nege realitati evidente inlocuindu-le cu supozitii (sa le zic asa) catastrofice.
Sunt multi oameni care neaga misiunile spatiale (culmea, doar pe cele americane, nu si pe cele rusesti, lasandu-ne astfel sa ghicim sursa detractorilor) si chiar forma (aproximativ) sferica a pamantului...
matrimoniale - membru fara poza

Papadie62

  • Publicat Acum peste 2 luni
In adolescenta am vizionat un film care m-a marcat, l-am cautat si l-am revazut, cu alti ochi, cu alta minte, cu alt calup de infor.m.atii. Insa atunci mi-a deschis ochii si a dat frau intrebarilor...
Vizionati!
http://filmehd.net/capricorn-one-misiune … .html
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Adanna, hopa, ai inceput sa apelezi la infor****...
Cand am scris ca au fost 3, am facut-o din doua motive:
- 3 este numarul celor plecati catre luna (sa zic, un fel de capcana, caci nu am mentionat ca toti 3 au pasit pe luna);
- voiam sa vad daca, macar din curiozitate, vei apela la infor****. Bravo fiindca ai facut-o!

Cu filmarea e alta poveste. Putea fi si unul singur, plasand camera de luat vederi pe un suport oarecare. De altfel majoritatea imaginilor chiar in acest fel au fost realizate.
De altfel, mai ales cu tehnica de atunci (relativ primitiva, fata de cea de azi), imaginea prelevata cu o camera "din mana", ar fi fost puternic afectata de vibratiile inerente, optandu-se pe fixarea camerei in pozitii fixe.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Adanna, imi adancesti parerea ca ai citit lecuri total gresite... A fost un prim om care a pasit pe luna, dar nu a fost singur ci impreuna cu alti doi.
Si bomboana pe care ai pus-o pe coliva este "parca"...
Din pacate multi abordeaza astfel cele mai diverse subiecte, chiar daca sunt constienti ca nu prea cunosc acel subiect.
matrimoniale - membru fara poza

Margaretaa

  • Publicat Acum peste 2 luni
La cat de mult ne influenteaza, raspunsul ar putea sa fie NOI
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
adinc!
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Adanna, de ce sa "manance" luna, daca, prin tehnologia lor avansata ar putea avea acces la "energia neagra"?
Sau, daca iti este prea greu sa crezi asta, poate apeleaza la energia soarelui...
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Alex, autorul care a emis aceasta ipoteza s-a bazat pe rezultatele unor experimente,ce implicau caderea unei mase pe luna si urmarirea modului in care se propaga vibratia (cu niste seismometre plasate pe suprafata lunii) produsa de acest soc in structura lunii. Surpriza a fost atunci cand "ecoul" acestei vibratii s-a transmis de parca luna ar avea un gol imens, inconjurat cu o sfera de mare densitate (probabil metalica) situata la mare adancime sub sol.
Rolul stratului de sol ar fi acela de a absorbi socurile datorate meteoritilor si asteroizilor, pentru a nu deforma "sfera metalica".

Deoarece niste specialisti (in domeniul lor) au relevat existenta unei sfere metalice goale, autorul a emis opinia sa, conform careia respectiva sfera ar putea fi de fapt un OZN. Probabil ca ar mai putea fi si alte ipoteze (?).
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
q: frumos si corect spus dar sa scoti o teorie din asa o imaginatie....poate unii chiar cred.