Regulament
Bloguri

Mental 2

Există mai mulţi termeni şi definiţii pentru cuvinte ce reprezintă mentalul, conştientul, subconştientul şi inconştientul. Conform multor teorii, toate cele de mai sus sunt nişte părţi care au corespondent în creierul nostru.
Despre fiecare în parte puteţi citi diverse teorii, pe net.
Personal opinez că există doar două entităţi distincte: mentalul şi subconştientul. Evident, chiar dacă există mai multe entităţi (ca organizare, funcţionare, definiţie, etc), consider că interacţiunea dintre mental, corp şi toti stimulii externi poate fi explicată şi asimilată considerând că există numai primele două.
Pentru mental treaba este relativ simplă, putând fi asociat cu creierul.
Pentru subconştient lucrurile se complică, puţin, în primul rând fiindcă majoritatea teoreticienilor asimilează subconştientul cu spiritul (sau sufletul, etc…). Personal consider că spiritul este un corp independent (cum este şi aura, de exemplu), care coexistă cu corpul fizic, fără să poată fi localizat exact într-un loc sau altul al corpului fizic. Acest corp, spiritul, poate comunica atât cu mentalul cât şi cu subconştientul.
Ce funcţii are subconştientul? Funcţia sa principală este de comandă şi control asupra corpului fizic, fiind un fel de manager executiv al acestuia. Pentru a-şi îndeplini această funcţie, are nevoie de o memorie interactivă, folosind pentru asta o parte a creierului, ca pe un hard-drive.
O funcţie secundară este aceea de a-i atrage atenţia mentalului, în momentul în care apar nişte automatisme ce au fost stocate anterior în memorie, precum şi funcţia de interfaţă dintre spirit şi mental.

De ceva timp s-a descoperit că mentalul (creierul) nu are suficientă putere pentru a transmite mesaje telepatice, această funcţie, de amplificator şi emiţător, revenindu-i inimii, evident tot prin intermediul subconştientului.
Tot evident, conform definiţiilor altora, “treburile” inconştientului sunt “rezolvate” de subconştient.

Cât de multă dreptate am, sau cât de mult mă înşel, vă las pe dvs să interpretaţi.
Normal, prefer comentarii bazate pe argumente, dar nu exclud nici opiniile personale.
Evident, nu-mi va face plăcere să contraziceţi sau să jigniţi, doar de dragul de a vă exprima dezacordul, fiindcă nu oblig pe nimeni să fie de acord cu mine.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Margaretaa

  • Publicat Acum peste 2 luni
Legatura stransa, greu de delimitat, greu de acceptat pentru unii, intereactioneaza si se influenteaza reciproc. Primul ca importanta este in/subconstientul cu tot bagajul anterior pe care l-am mostenit genetic, prin evolutia speciei sau capatat pana la varsta de 7 ani