Regulament
Bloguri

Ganduri

Doar ceea ce traim putem intelege cu adevarat.

Viata pare (cel putin la nivel logic – pare) restrictionata de posibil. Totusi, realitatea ne arata uneori ca poate trece granita imposibilului; practic muta granita schimband raporturi solide logic-ilogic, adevarat-fals, posibil-imposibil, raporturi ce le credeam imuabile. Chiar si granita dintre viata si moarte intuiesc ca, la un moment dat, voi constata ca nu e cea pe care o consemneaza niste hartii.

…Si totusi, oamenii simt nevoia de constante, de repere. Sper ca iubirea, credinta, sa ramana mereu teritorii stabile, sa nu descopar niciodata ca si ele sunt doar iluzii.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pentru Frumoasa_si_grasa ... good luck happy

Pentru Polonic: Cuvantul „realitate”, pentru mine, desemneaza doua contexte diferite: realitatea obiectiva (adica cea exterioara mine si in care ma integrez) si o realitate personala (care este valabila 100% pentru mine si, in cea mai mare parte, este compatibila cu prima). (Nu ma prea pricep la cuvinte si acum am scris ce mi-a venit pe moment; cred ca nu am fost f. inspirata in alegerea termenilor.)
Ambele realitati sunt constienta ca nu le voi cunoaste niciodata in totalitate dar incerc sa le descopar si, cu trecerea timpului, am aflat tot mai multe despre ele.
Intrebarea ta, la care realitate se refera?

P.S. Struguri nu fac - inca! winking
...Peste cateva sute de ani, s-ar putea sa invat. happy https://youtu.be/sOgzc_zgxY4
matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna, tuturor ce se nimeresc pe aici!

Pentru Crepuscul: orice situatie in care granita dintre posibil si imposibil este modificata cred ca ar fi un exemplu bun. Evident insa ca orice exemplu de acest gen poate fi contestat, in primul rand datorita neincrederii. As putea sa dau exemple din diverse domenii (gen religie, politica, stiinte, social, etc.) - incepand cu binecunoscutele minuni infaptuite de Mantuitor - si din diverse perioade de timp. Iti voi da insa un exemplu din viata mea: eu am avut o nastere (naturala) fara dureri. Citisem mult despre nasteri si eram pregatita dar, desi am simtit tot ce se petrecea cu mine atunci, nu am simtit dureri. Imi amintesc ca, dupa nastere, in salon, ma asteptam sa ma apuce si pe mine ceva cat de cat, macar asemanator cu ce vazusem prin filme sau ce citisem ...si am asteptat pana seara dar... nimic.

Nu e singurul exemplu in care am vazut ca sunt altfel dar prefer sa nu scriu aici prea multe despre mine.
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
turcul plateste ! happy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Polo, vezi ca te pun sa imi platesti drepturi de autor , pentru ultima ta afirmatie...happy
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
pare o iluzie deoarece sunt mai multe planuri happy
planul fizic chiar este limitat si exista moartea ( schimbarea formei materiei )
planul energetic e mai putin limitat , credinta, libertatea, iubirea le putem detasa ( deloc usor ) de fizic . ( de mentionat ca ap. pavel vb de credinta , nadejde si dragoste )
ce este realitatea,in viziunea ta , pana la urma ?

chiar asa... daca esti vie , faci si struguri ?! tongue
matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
In primul rand ma simt datoare cu o rectificare pentru Amdrei_Marius. Aseara eram obosita si nu am exprimat corect ce voiam sa spun. Azi m-am intrebat la un moment dat daca in spatele cuvintelor „Constant e doar acel lucru care nu evolueaza!” mai exista si altceva, ce nu intelesesem de la inceput dar cred ca lucrurile sunt simple si e normal sa existe idei si pareri diferite. Limba romana – si cred ca orice limba – are limitarile ei. Ideile (de sentimente sau altceva, nici nu mai vorbesc) ce depasesc o anumita complexitate, nu cred ca vor putea fi transmise doar prin cuvinte. Argumentele spuse de mine nu erau doar discutabile; erau pur si simplu pseudoargumente pentru ca incercasem sa evit sa dau exemple de constante din viata mea a caror evolutie eu o simt. Desigur, mi se poate spune ca, din moment ce evolueaza, ele nu sunt constante. ...Totusi, cel mai simplu exemplu ar fi viata insasi (faptul de a fi vie) dar la fel de bune ar fi si alte exemple: credinta, libertatea, iubirea.
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bre, vorba cantecului, " dai cu Zizin, dai cu pace"happy)) . Fara violentahappy))
matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Uitucule, cu unele idei ale tale sunt de acord, cu altele nu. Mai exact:
1. Eu cred ca iubirea trebuie traita (cand intalnim persoana potrivita) si, intr-adevar, se construieste (si se simte, se experimenteaza, se descopera, se invata, etc.).
2. Eu cred ca destinul e imuabil doar pana intr-un punct si in noi exista puterea de a face alegeri.
3. „Viata nu are logica,noi atribuim logica vietii!” - cu asta sunt total de acord. In plus, cred ca ar fi mai potrivit daca inlocuim cuvantul „logica” cu „sens”.
matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Grasa_si_frumoasa, pot sa iti spun Frumoasa_si_grasa? happy
1. Nu vad nicio contradictie intre ce ai scris tu („Nu intotdeauna intelegem ce si de ce traim unele chestii.” - lucru cu care sunt de acord) si ce am scris eu.
2. E greu sa definim „posibilul”. Albert Einstein spunea: "Există lucruri care ştim că sunt imposibil de realizat, până când vine cineva care nu ştie acest lucru şi le realizează."
matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Om_bun, e drept ca sunt modesta (cam in 99,9% din situatii) dar de revenit, nu prea stiu cum as putea sa revin intr-un loc in care nu am mai fost. (E prima data cand scriu un blog pe matri si, din cate ma cunosc, si in viitor voi fi putin activa tocmai pentru ca imi plac doar filmele bune.) happy