Regulament
Bloguri

Ceasul rau, pisica 13

Actul I
Vine mama sa ma vada!
Ce misto suna. De cand m-am mutat in Iasi si am ajuns domn mare, mama nu prea a fost pe la mine. Azi a venit! A avut si motive foarte obiective sa vina. Desi am o varsta, am emotii ca vine mama la mine... O fi normal? Cu siguranta e normal. O iubesc foarte mult (desi nu sunt mamos sau baiatul mamii ci mai degraba un zamparagiu crescut prin camine) si vreau sa fie multumita de ce gaseste. Asa ca am inceput pregatiri puternice.
Curatenia! E pe primul loc. Mama ma certa tot timpul, pe cand stateam acasa, ca sunt dezordonat. Avea dreptate femeia! Prin camera mea parca trecea zilnic Katrina…uraganul Katrina. Asa ca asta este un test greu de trecut. Pentru a ma prezenta corespunzator, mi-am tras o menajera. Pentru o zi. Sa imi transforme umila locuinta intr-o oaza de curatenie.
Doamna Mioara a venit la mine pe la 08:40. Era incarcata biata femeie cu solutii de curatat, prafuri, servetele, bureti, perii, cate si mai cate. Am primit-o cu o atitudine disperata. I-am spus: “Doamna Mioara, astazi va dati examenul de diploma. VINE MAMA! La 18:00 este popandau in pragul umilei mele vizuini.”
Sarmana femeie s-a speriat putin. Mi-a vazut fata grava, ochii nemilosi...Si m-a intrebat daca datile trecute nu am fost multumit de curatenia facuta. Nu i-am raspuns direct. I-am spus ca vreau o curatenie dubla de data asta. Femeia a oftat greu. Oare ce vrea nebunul asta de la mine? Nu am lasat-o sa se apuce de treaba pana nu am plimbat-o peste tot si am trasat sarcinile. Aici, aici, aici, spalat, spers lustruit, dat cu Bio-carpet, frecat cu perie si burete. 'nteles? Apoi am plecat de acasa. I-am spus ca ma intorc la 3 dupa ce termin cu studentii. Sa gasesc o curatenie lucie. M-am intors dupa 6 ore. Mioara saraca era abia la mijlocul actiunii. Transpirata, obosita, cu manecile suflecate, nu bause apa, nu mancase nimic. Locuinta de burlac, ce mai. Mi-a mai cerut 2 ore. I le-am dat. Si s-a pus din nou pe treaba. Aspirat, sters, frecat, lustruit.
A terminat curatenia dupa 8 ore. Opt ore in care nu a stat un minut, s-a tarat in genunchi, a sters chiuvete si a spalat buda, si-a distrus mainile cu solutii de curatat! Dupa 8 ore de sclavie i-am dat 200 de lei. Si a fost multumita. Ceilalti ii dau doar cate 100. Cu banii astia imi platesc rata, mi-a spus. Si inainte sa iasa pe usa mi-a multumit. Tot ea!
Concluzii:
Mama va fi multumita, casa e luna.
Eu voi fi multumit. Casa e luna, mama va fi multumita.
Mioara a fost multumita. Casa e luna, eu am fost multumit, mama va fi multumita.
Datorita cui? Datorita unui om care munceste pe branci. Si multumeste pentru ei atunci cand pleaca. Oameni pe care ii respect.
Actul II
A sosit mama la ora 18:00. Punct. Cu precizia unui ceas elvetian. Prima vizita dupa aproape 8 luni. Mama insotita de tata si de sora-mea mai mica si mai proasta. Mai mica in ani, ca la gura e de aproape 3 ori cat mine. Plus doi nepoti care-mi stau permanent pe cap…la propriu.
Mama intra in casa, arunca o privire experta de jur-imprejur. Sora mea, doamna mare, maniaca a curateniei si marea amatoare de transformari interioare (karma, zenul si feng shui-ul) arunca si ea o uitatura adanca. Experta.
Zambesc amandoua amabil. Mdea. Dragut. Un dragut cu jumatate de gura. Se vedea clar ca nu sunt deloc multumite de luxul modestei mele locuinte.
Se aseaza cu grija, ca si acum ar fi stat in gara. Si priveau in continuare. Se vedea clar ca tac ca sa nu ma jigneasca. Sora mea care este o persoana directa nu mai poate. Si imi spune verde-n fata: "Traiesti intr-o aproximativa decenta!" Am ramas masca. What the fuck???!!!! Dupa ce menajera Mioara a frecat 8 ore toata casa, sora-mea imi spune ca traiesc “intr-o aproximativa decenta”?. M-am enervat pe loc. Cum adica, eu ma dau peste cap sa fie frumos si curat iar ele imi spun asa ceva?! Asa ca am derulat un scandal rapid cu fiintele care imi sunt atat de dragi. Ne-am impacat repede.
Plec cu tata pe la niste magazine de scularie. Cumparam ce avem de luat, ne intoarcem. Toata trebusoara a durat vreo ora si ceva. Intram in casa. Pfooaaaleeeiii!!!!! Cred ca am gresit apartamentul- ma gandesc eu si dau se ies. Ma uit din nou. Nu era bucatarie mea. O super carpeta moderno-dadaista pe jos, perdelute smechere la geam, masa schimbata, si alte nenorociri. Intru timid. Maica-mea zambea multumita. Bag capul in camera. Toata mobila mutata, un aranjament din crengi, plante uscate si ceramica, perdele noi. Veioze in colturi. Sora-mea zambea multumita.
Dau sa imi caut ceva. Normal ca nu mai imi gaseam nimic. Tata zambea amuzat si intelegator.
Maine pleaca. Iar mama m-a amenintat zambitoare: cand vin data viitoare macar stiu de ce mai ai nevoie!
Cand a auzit asta tata, dragul de el, mi-a tras smecher cu ochiul: "Peste cateva zile ma urc in masina, vin la tine si iesim sa ne imbatam."
Stia el, saracul, de ce…numar pana la cinci si respir adanc!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza elessar

elessar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gabi, dupa cum am mai zis, am un mare respect pentru cuvant. Iar cuvantul "jeg" nu are ce cauta aici. Conform logicii tale oamenii fac curatenie doar cand au un strat gros de murdarie prin casa. Tu asa faci? Si in general ce treaba au intelectualii cu statul in jeg si cu menajera? In fine, poate era prea dimineata. Insa cand mai ai fracturi de alea logice incearca sa-ti bei cafeua in tihna uitandu-te la rasarit si nu mai comenta pe bloguri doar de dragul de a spune ceva. Sau daca tot comentezi, pentru a fi bagat in seama, fa-o inteligent.
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
deloc , rapanoasa rimeaza cu ...o lasa . rea ... sa tot pupi la ea
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
esti de alergat ...
laughing
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
nu prea esti de lasat meera ...
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
hm.. meera , esti o fata obraznica astazi , meriti cateva palmute la poponet hee hee