Regulament
Bloguri

De joi

De multe ori mi-am dorit sa fiu musca. Mi-am dorit sa fiu si omul invizibil, dar parca musca e mai convenabil. Omul invizibil nu poate sa intre prin pereti, prin usi incuiate, daca bate vantul se aseaza praful pe el si nu mai e invizibil, daca trece o masina printr-o balta il stropeste, daca are de trecut un rau ii trebuie pod, daca mananca o ciocolata se murdareste pe maini. Oare cum face pipi omul invizibil? Parca e mai rentabil sa fii musca...Din toate motivele enumerate mai sus. Musca poate zbura peste rauri, poate sa faca pipi si pe nasul tau,ca nu iti dai seama, mai ales daca dormi, intra prin crapaturi sau pe geamuri deschise. Are si aceasta varianta un anumit grad de risc. O musca poate fi strivita in timp ce mananca ciocolata, poate primi spray in nas si moare, o poate prinde o pasare flamanda sau i-o trage un muscoi. Si nu mi-as dori asta. In plus, daca ajunge intr-o sauna unde isi purifica plamanii si dau kilograme jos 3 fotomodele playboy, musca se poate sufoca. Daca sta pe tavanul saunei unde se ridica aburii. Sau poate slabi. Iar cu o musca se da si la peste, asa ca poate sa ajunga in carlig. Dar acum as vrea sa fiu o musca. Si sa intru intr-o incapere care are geamul deschis.
Ce prostii imi mai trec prin cap!…Inchid ochii. Simt ca mi-e un pic somn dar nu as vrea sa dorm. Nici macar nu as vrea sa stau in pat, la televizor, cu storurile trase, cu sonorul dat foarte incet. Asa cum imi place sa stau uneori. Sa nu ma bata nimeni la cap, sa nu ma gandesc la nimic, sa nu vorbesc cu nimeni. Un fel de semi-coma - perfecta relaxare in care imi incarc bateriile. Zile usoare au trecut pe langa mine. Paste linistit. Nu am baut, nu am ciocnit un ou rosu, nu am mancat miel. Am fost totusi la Inviere si am ras de prea-sfintii parinti care faceau slujba si care se inecau in timp ce citeau din Sfanta Scriptura. Isi mai dadeau peste maini si se certau intre ei, uitand ca au un microfon sub bot si ii aude toata gloata de credinciosi adunati in numar mare in fata bisericii. Sa ia Lumina. Toata afacerea a durat vreo 25 de minute. Am incercat sa ma emotionez, cum mi se intampla cand eram mic, dar nu am reusit. Dupa ce popa a anuntat ca se impart Pasti si a inceput sa citeasca mesajul Preafericitului (dubios de preafericit) s-a spart balciul. Oamenii au plecat spre casele lor cu lumanarile aprinse.
Romanii merg la biserica in noaptea de Inviere pentru ca sunt credinciosi? Nu as crede...Sunt Toma necredinciosul. Cred ca merg la biserica pentru ca se poarta. Pentru ca pana acum vreo 25 de ani nu prea aveau voie. Pentru ca se simt ingropati de pacate si cred ca daca merg la o slujba si fac pe piosii vor fi iertati. Rahat. Ei cred ca il pacalesc pe Dumnezeu daca isi fac niste cruci in graba. Apoi merg acasa si sting lumanarea de pragul usii. Ca cica asa e obiceiul. Credinte stravechi care se respecta...de ce? Oare de ce nu mai aruncam vrajitoarele pe rug? Ca avem, slava Domnului. Bratara, Omida, Maria Campina, Menghina si Surubelnita, Patenta si toata scularia lor. Daca strangi toate vrajitoarele din tara asta si le transformi in material combustibil pot sa se incalzeasca pensionarii intraga iarna care va urma. Ca va urma cu siguranta inca o iarna.
Mai am ceva de zis. Romanii abia asteapta sa vina o sarbatoare. Ca sa manance si se bea ca porcii. Ca cica asta e traditia si e frumos sa o respectam. Primesc un fel de permis de Sus sa bage in ei pana le crape matele sau sa bea fara sa ii certe nevestele. Neveste care in perioada asta zambesc ingaduitor. Eh, traditia. Ce daca pe urma ne dam seama ca nu mai avem bani sa traim o luna... Am umplut masa de Paste ca asa e traditia...
Incet-incet viata isi reia cursul. Hristos a Inviat, mai invie o tura si la anul, de maine merge lumea la serviciu, babele isi reiau barfa din fata blocului, gospodinele isi reocupa fotoliul la telenovele, microbistii injura, functionarii isi pun ochelarii pe varful nasului, prostituatele iau din nou beep pe 50 de lei. Ma rog, alea de lux pe tarife de lux. In perioada asta si-au tras-o mai putin ca a fost pacat. N-au abuzat nici macar cand a fost dezlegare la peste.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza elessar

elessar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deceneu01...ca un batran sihastru, sfatuitor al lui Burebista, de la inaltimea muntelui Kogaiononului, ar trebui sa stii diferenta intre ludic si serios.
Ca sa iti raspund la intrebari:
1. Toti il pacalim pe Dumnezeu. Insa este o diferenta ca de la cer la pamant intre taximetristul care-si face cruci cand trece pe langa fiecare biserica, ca apoi sa-si aminteasca de cristosi intr-o alta formula si babuta care sta in genunchi in fata unei icoane. banuiesc ca percepi deosebirea clara.
2. Nu tin post negru dar nu manac ca porcul. Mananc asa cum mananc in fiecare zi. Normal, obisnuit, absolut firesc.
3. Rationament gresit. Nu gasesc o problema in asta. Si nu am scris nicaieri ca este o problema. Vorbeam de pretextul Invierii, de prefacatorie si reintoarcerea la vechile obiceiuri. bune sau proaste. Si oricum este o problema cu data sarbatorii. Data este aleasa de biserica si este usor decalata de Pesah adica 15-22 Nisan.
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
o tipa era racita rau si cu mare durere in gat . prietena ei ii spune ca remediul ei preferat e sa i faca un amor oral adanc sotului ei si ca prin minune se simte mai bine a doua zi !
zis si facut... a doua zi o intreaba cum se simte .
wow , super , ai avut dreptate ! dar sa vezi ce fata a facut sotul tau cand i am spus ca a fost ideea ta !
hee hee
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
doua femei de vorba ,...Tu te uiti in ochii sotului cand faci dragoste? - Da. - Si ce fata avea? - Statea ca si se uita ca boul in pragul usii!!
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
meera , am spus ca idee ca sa stie fiecare la ce se inhama ..happy
si gandindu ma cu ce se hraneste musca nu stiu daca e chiar asa coplesitoare calitatea vietii ei happy)
poza elessar

elessar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pentru un bou...da happy
poza elessar

elessar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pai tocmai asta e ideea. N-ai trait la tara? Cand un taur este decojonizat si se trezeste din anestezie sta vreo 10 minute intr-o pozitie tare simpatica. Adica in fund, cu limba intr-o parte. Probabil perplex ca a ramas fara margaritare si s-a transformat intr-un bou. Expresia este destul de arhaica. A sta ca boul pe coada reprezinta o forma de perplexitate, uimire amestecata cu nedumerire, cu o mimica talamba, prostanaca. Fara nici o legatura cu decojonizarea...Doamne fereste! happy)
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
...musca traieste foate putin . ceva de ordinul orelor happy omul invizibil se taraste ceva mai mult chiar si prafuit sau noroit happy)
poza elessar

elessar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Inteligent? No way. Informat poate. Nepoata-meade 6 ani e inteligenta. Eu stau ca boul pe coada si ma uit la ea contorsionat de mirare.
poza elessar

elessar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Trebuie sa existe un echilibru, nu? Daca lenesul e simpatic atunci trebuia un epitet si pentru zgripturoi. Iar autoironia e definitorie.
poza elessar

elessar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu te supara pe mine. Scriu cum imi vine. In functie de stare. De cum simt. Intr-o zi vad frumosul, in alta zi vad mizeria. Intr-o zi sunt un lenes simpatic, in alta zi un zgripturoi spurcat...cu accent pe u. happy