Regulament
Bloguri

Despre teoria relativitatii

Eram candva intr-un tren. Imi place sa calatoresc. Si cand o fac imi place sa merg cu trenul. Nu cu masina, nu cu avionul. Cu masina esti atent la drum si e si foarte obositor iar cu avionul nu vezi peisajele. Plus ca in tren cunosti tot felul de oameni, legi tot felul de conversatii, de la cele mai ciudate pana la cele mai inaltatoare.
Singur in compartiment, plictisit de peisajul selenar al Saharei si de cartile pe care le luasem pe Kindle, ma foiam cu emotia presimtirii ca ceva trebuie sa se intample.
Si s-a intamplat. Usa compartimentului s-a deschis si au intrat ei. Un cuplu. Amandoi pareau a avea in jur de 70 de ani, poate mai mult. S-au asezat vis-a-vis de mine, despartiti doar de acea cotiera lata de o palma. S-au asezat tinandu-se de mana. Doi oameni frumosi, cu trasaturi care atrageau atentia. Sunt sigur ca el a fost un barbat dupa care femeile au intors capul pe strada zeci de ani. Era un munte de om. Imi amintea de Sfarma-Piatra al povestilor copilariei mele. Genul de barbat care ar fi fost in stare sa curbeze spatiul cu gravitatia lui. Iar ea avea gratia si si neastamparul unui delfin. El avea ochii vii si nelinistiti, scrutatori, atenti, inteligenti. Ea avea o privire blanda si plina de dragoste. Pentru el. Il privea tot timpul. Chiar si atunci cand isi lua ochii de la el, ramanea o umbra a privirii ei pe fata lui. Si foarte vorbareata. In jumatate de ora deja stiam de unde sunt, ce sunt, ca de 55 de ani sunt impreuna si ca la fiecare 5 ani se intorc in locul in care s-au intalnit.
55 de ani?! Ma gandeam cum reusit acel munte e om care ar fi fost in stare sa indoaie raza de lumina cu marimea sa reziste langa o veverita de nici 50 de kilograme, limbuta si intr-o efervescenta ametitoare, exploziva si expansiva? Apoi mi-a venit sa ma plesnesc singur de idiot ce eram: ea era raza lui de lumina.
El vorbea cu greu. Probabil din cauza mustatii rasucite sau pentru ca suferise vreo boala. Cuvintele ii erau usor deformate. Eu nu pricepeam chiar tot ce spune. Ea intelegea totul. Oricum, trecusera de ceva vreme de bariera cuvintelor. Privirile lor spuneau totul si isi spuneau prin ele orice. Femeia ii raspundea cu blandete si din cand in cand il mangaia cu palma pe obraz. El o prindea protector pe dupa umeri, si o strangea la piept. Era evident ca acel om fusese un barbat in toata puterea cuvantului. Iar boala ii lasase cateva urme. Ca unui stejar caruia ii tai crengile. Iar ea, prin tot ce facea, il ajuta sa ramana acel barbat. Biletele de calatorie erau in buzunarul camasii lui. Desi atunci cand a venit controlorul ea a fost cea care le-a scos din buzunar, le-a dat la compostat, apoi le-a bagat la loc, in buzunarul sub care era inima lui. Iar apoi a netezit buzunarul cu o mangaiere. Stiam ca ea de fapt nu buzunarul il mangaiase.
Priveam cum incerca sa prelungeasca secundele petrecute cu el. Parca vroia sa intinda timpul, pentru ca nu putea sa-l opreasca. Sa fie impreuna pentru totdeauna. El a adormit, linistit, sub mangaierile ei. Ea l-a privit cum respira regulat. L-a privit indelung. Apoi foarte incet si-a asezat capul pe pieptul lui si a adormit si ea. Dupa doar vreo 15 minute el s-a trezit. A ridicat-o usurel, atat de fin incat era clar ca ea a fost si va ramane bunul lui cel mai de pret…doar au mers impreuna pe cel mai infrunzit drum posibil. Apoi a plecat spre capatul vagonului.
Ea s-a trezit imediat. Nu-i mai auzise probabil bataile inimii. Aparuse o disonanta intre cele doua batai.…ale lui si ale ei. S-a uitat speriata in fata, in spate. Eu priveam tacut. Ochii ei erau din ce in ce mai nelinistiti, se foia pe scaun. As fi putut sa-i zic ca domnul a plecat spre capatul vagonului. Dar am preferat sa tac, sa privesc, s-o admir.
El s-a intors si din nou am vazut cum ea il scalda cu privirea. A sarutat-o pe par, s-a asezat din nou langa ea si a inchis ochii. Iar doamna s-a cuibarit la pieptul lui, pentru ca acolo ii e locul.
Am realizat ca daca unul dintre ei va muri mai devreme, celalalt nu va mai supravietui foarte mult. Iar zilele traite fara sufletul pereche vor fi doar o moarte lenta, chinuita, dureroasa. Pasi facuti greoi, prea incet, ca intr-un cosmar.
Cand am plecat le-am dorit sa moara impreuna. Ea cu capul pe pieptul lui, iar el strangand-o cu dragoste si aparand-o de relele oricarei lumi, fie ea si cea mai mai buna dintre lumile posibile. Nu s-au suparat. Asa isi doreau si ei. Mi-au zambit doar.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
chiar inteleg placerea calatoritului cu trenul . adevarat , o experienta foarte frumoasa insa e greu de ingurgitat ideea ca din avion nu se vad peisaje si nu se pot lega conversatii happy

e alegerea noastra sa murim in chinurile regretului a ce putea fi trait sau sa traim in bucuria amintirilor frumoase ce au fost traite ! sa ne inttristam de ce nu vom avea sau sa ne bucuram de ce am avut .
sa admiram trandafirii frumosi ce i poarta tufa cu spini sau sa ne intristam ce spini periculosi au tufele cu flori ( parafraza a. lincoln )
matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Intalnirea cu cei doi pare o intamplare simpla dar nu cred ca e asa sau, mai exact, pe cei doi ii consider oameni speciali. Speciali din doua motive. Primul: au capacitatea de a iubi intr-un anume fel. (Ma feresc sa folosesc expresii gen „iubire adevarata / absoluta / totala”. Pentru fiecare om, semnificatia cuvantului iubire este la fel de personala precum amprentele.) Al doilea motiv pentru care ii consider speciali pare banal: sunt norocosi – norocosi ca s-au intalnit. Genul de noroc pe care doar destinul ti-l poate da.
Felicitari elessar pentru postare si alegerea titlului!

...

https://youtube.com/watch?v=zt8JtwW2JoQ
matrimoniale - membru fara poza

Margaretaa

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cald îți zâmbesc și eu happy pentru sentimentul de ideal, dulce ca mierea, ce mi l-ai generat. Frumoasa ta urare sa se răsfrânga asupra tuturor ce au răzbit printre talazuri și asupra celor ce se încumetă, acum, a pătrunde în tara sturlubaticului Amorbig hug
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bunicii fostului meu soț.
El,fost cadru militar,inalt precum stejarul,brunet cu ochi verzi,umerii lati,de- o frumusete "salbatica" ,putin rigid ,impunea un respect chhiar de la distanta,fara a rosti vreo vorba.
L- am intalnit cand a venit la Brasov cu treburi.
Pe vremea aceea imi placeau bijuteriile de argint,cu pietre negre,in special inele.
Cand am facut cunostinta,s- a uitat la mine,mi- a zambit ,m- a masurat "apreciativ" ,de la radacina varfului de par si pana la batatura de la degetul mic,de parca imi facea un RMN,apoi mi- a zis:" inelul acesta ,te rog sa mi- l dai mie,il voi duce Mariutei mele"
Am ramas ...uimita!
Mariuta era o femeie zdravana,femeie muncita,nu o recomanda nicio frumusete speciala ,doar privirea curata si inima deschisa,...bine si un bust generoshappysi,in niciun caz,nu i se " asorta " inelul meu.happy
Se iubeau ,de fapt el o considera icoana lui.
O inselase,de nenumarate ori,insa nimeni nu- i batuse obrazul si nici nu- i ciocanise Mariutei la poarta.Chiar de- ar fi facut- o,ea ar fi ramas neclintita si l- ar fi " aparat".
Chiar si la 80 de ani,Miron o saruta pe buze,ii mangaia piciorul si ,in mod special,ii atingea ...bustul,din " greseala,intentionat ,in intimitate sau in vazul tuturor,Nu erau gesturile " dezaprobabile"ale unui batran ce nu isi accepta varsta,era iubirea,plina de pasiune a unui barbat extrem de frumos,pt sotia la care,in ciuda tuturor frumusetilor alaturi de care mai ratacise drumul,se intorsese mereu ,pe care ere gelos chiar si cand cand vorbea cu cainele din curte sau un vecin ii dadea binete.