Regulament
Bloguri
S-a încheiat votul în Noua Zeelandă. Wow! Așa da! Adevărul e că siguuur românii locuitori de acolo vin lunar pe acasă și sunt f interesați de legislația, nivelul de trai și viitoarele etape ale politicii externe promovate de președinte. Și de ar fi doar dreptul teoretic, de ce aleg eu cetățean, încă, român să uzez de el fără să am o cunoaștere în detaliu a realității din țară? Din emfază? Din orgoliu? Din superioritate: las că îi învăț eu pe înapoiații ăia cum e cu democrația?!
Comparativ, ca distanță geografică, s-ar justifica un interes major al celor din Italia, Spania și UK, dar oare acest interes impune facilități lărgite celui din Madrid față de de cel de la Cuca Măcăii?
Bine, dle, contribui tu cu milioane la economie(ps: e vb doar de TVA colectat prin intrarea banilor în circuitul strict de consum), dar de ce ai nevoie de 3 zile? De ce minoritatea trebuie să subjuge majoritatea prin impunerea unei legi cu discriminare pozitivă?
Același aer de superioritate că știi tu mai bine din Madrid ce îi trebuie celui din Pleșcoi? OK, ți-a dat guvernul ăla rău 3 zile de pomană cu extrem de mulți bani cheltuiți pt plată personal secții de vot, chirii incintă, materiale etc raportat la nr de votanți, dar nu ar fi de bun simț, din proprie inițiativă să te conformezi legii fix ca amărâtul din țară? Să nu mai zic de informare pe mai multe surse asupra realității, nu doar pe sharuirea amicului de pe faceb.
Acum, nu voi părtini niciun finalist din cei 2, dar aș vrea să înțeleg gândirea votantului ce locuiește zi de zi în altă realitate și nu aci în țara asta sfâșiată de experimente sociologice.
Bun, am plecat de sărăcie, am reușit să am acolo un job, asigurare medicală, mașină, casă sau chirie, mi-am adus nevasta, părinții, copiii născuți aici vorbesc spaniolă, română cu accent și i-am dat și la engleză intensiv de la grădiniță. Hai să fiu sincer cu mine: mă mai întorc eu în țară? Voi alege să îmi cresc copilul într-o țară pe care nu o cunoaște și unde nu se va adapta la nimic: sistem de învățământ, petrecere timp liber, mâncare? Construiesc casă pe pământ în țară, sute la margini de sate sau orașe, stau cu anii în ploi doar cu parterul edificat și vorbesc continuu că mă retrag acolo la pensie. Oare? Fii sincer cu tine. Îți vei lăsa copilul la 20 de ani în Madrid și vii tu la Cârța? Va avea copii la rândul lui și va avea nevoie de ajutorul tău acolo. Rudele rămase în țară te-au cam împiedicat încă de la plecare. Ori că aveau proasta idee să se îmbolnăvească și trebuia să trimiți bani, ori mai și mureau și trebuia să cheltui bani pe avion să vii aici într-un cimitir neigienic comparativ cu vestul noii tale realități. Acum, de ceva ani, rudele, majoritatea bătrâni, au tupeul să voteze altfel decât tine, să se bucure la 2 lei la pensie și asfaltul adus de primar pân la poartă. Păi nu rezolvi tu? Păi nu vii ca războinicul să îi bagi democrația în cap cu forța la miting? Hm. O Fi democrația asta și obligația de a respecta dreptul de alegere cu mintea proprie a celui de lângă tine? O fi democrația și obligația de a respecta pe cei care ți-au construit blocul în care ai locuit aici, poduri, șosele, hidrocentrale, căi ferate, hoteluri, stadioane etc După 90 nu au emigrat muncitorii de la canal. nici bunicile ce au trudit la CAP. Nu, majoritatea a deschis ochii în libertate sau erau minori la revoluție.
Da, știu vrei o țară ca afară. Dar să o facă alții. Bun așa. Aveai una, trebuia să mai chituiești pe la colțuri și să dai periodic cu lavabilă, eventual să mai tragi canalizare și să lărgești niște drumuri. Ai plecat la una gata făcută și ai mai construit acolo blocuri sau hoteluri, ai cultivat roșii și portocale și ai vândut pământul din țară la arabi sau greci. Acu, teoretic, ai vrea înapoi dar să fie țiplă să nu te murdărești pe pantofi. Să o renoveze alții. Dar nu chinezi, arabi sau indieni că nu sună vestic. Așa că urli ca din gură de șarpe că nu vrei contracte cu țări asitice care să ne facă drumuri și căi ferate ca la japonezi sau mai rău, aeroport ca în Dubai sau spitale ca în Istanbul. Dar nici tu nu vii să pui mâna pe lopată. E o dramă rana demografică a țării și slabe șanse să oprim hemoragia. Dar, hai să fim sinceri cu noi înșine și să ne răspundem clar ce vrem: râmân în țara adoptivă unde vor trăi copiii și nepoții mei sau azi, dar azi nu mai târziu, adică fix *de îndată* revin în țară și o fac ca afară prin munca mea? Atunci votează cu inima împăcată că îți alegi destinul TĂU nu pe al altora!
De la ce mi-a venit azi? Cu riscul înjurăturilor de rigoare de la userii Matrix trăitori de pe alte pământuri? Drumurile mele prin țară din ultimii 2 ani și compararea obiectivă a dezvoltării zonelor istorice, nivelul de trai inimaginabil acum 30 de ani, realitatea vilelor construite și locuite doar 60%, asfaltul adus în vârf de munte, numărul de mașini scumpe, tranzacțiile economice uriașe zilnic din mall uri, hoteluri, restaurante, dar și răutatea exacerbată, atacurile verbale și fizice român contra român sponsorizate de interese financiare. Da, e un război modern. Nu se mai duce prin cotropire fizică, deși otrăvirea apelor prin deșeuri radioactive și pârjolirea holdelor cu azot, tăierea codrilor a atins cote net superioare evului mediu. Acum legile smulg zăcăminte, nu arcul cu săgeți, cuvântul aduce ceartă în familii și comunități și mai ales media. Dar, am supraviețuit sute de ani cu întoarcerea la credință și păstrare cu orice preț a identității naționale. Hai să aplicăm și acum. Basarabia, Bucovina, Moldova ne dau clasă și aici. Dacă ei pot să poarte cu mândrie un tricolor, o ie și vorba românească și cultul familiei lângă respirația marelui urs în ceafă, atunci noi ce scuză avem? De ce vrem să ne romenglezim, să uităm cuvântul mamă și să introducem entități parentale și să ucidem și urși și pensionari, să construim case lângă Sfinx și să aplaudăm torționari sau tăietori de păduri?
Pt text zguduitor, poate cu efect de trezire, recomand https://facebook.com/decebalusrexdaciae/ … _=K-R

pt mostră de păstrat valori chiar și în modernism:
https://youtu.be/5HdCRBzQV2I

LE: postarea primă e un text din 16 octombrie, denumit **Ganduri rascolitoare emise de fiica unei babe - Doina Filipescu* nu știu dacă apare corect.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mda... Trebuie sa ma învăț sa nu mai privesc asa sentimental. S-ar părea ca nu doar votează, ar putea sa aibă și locuri de parlamentari. Asta chiar nu pot sa înțeleg.
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Blue, din păcate înclin spre ultima varianta.
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Suntem in grafic.

https://m.youtube.com/watch?v=1wXxwAAkxp … AkxpI
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mi se pare de înțeles, oamenii vor sa simtă ca fac și ei ceva, cât de puțin. Ca "drumul spre iad e pavat cu bune intenții" nu e o noutate și e alt aspect.

Dincolo de "ubi bene ibi patria" sunt sigura ca exista acea nostalgie, acel dor sfâșietor pe care îl simte oricine. Dorul de copilărie, indiferent cum a fost ea. Sunt marturii mute casele alea neterminate, de care ai scris. Știu în mod direct trei persoane. Fiecare are aici câte un apartament de la părinți. Trec anii și, deși ei vin rar în tara, apartamentele alea stau goale, în asteptare, o garanție poate ca se vor întoarce cândva.

Mai știu o persoana plecata de aici de peste 30 de ani. Avea 18 ani când a plecat și nu a mai revenit de atunci. Acum e în depresie și cel mai mult își dorește sa revină în tara, deși nu are rude apropiate și nici prieteni aici. Poate e irațional ce vrea, poate nu va reveni niciodată, dar ceea ce simte e real.

Poate chemarea străbunilor și chemarea pământului nu sunt vorbe goale. Problema e sa găsești un echilibru între sentimente și rațiune.

Și mai e ceva, cred ca, dacă se poate profita de o slăbiciune, de un punct nevralgic, se vor găsi metode de exploatare.
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Decy, eu nu candidez pt ca imi scot băieții dosarul matrix în media și uite așa va căuta și pe voi la......O.. pinii...winking
Pt voi coffeecoffeecoffee
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vorbim cu americanii sa ne imprumute 2-3 vacari ca asta din pozahappy))))
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
daaaa ProsPă păpușeilaughing

https://scontent.fotp1-2.fna.fbcdn.net/v … 6CAB1

de genul, să fie și parteneru strateg mulțumit
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisi, guvernul meu ii format numa din femei una si unahappy. Programul ti l spun personal, ca tu esti sefa de cabinethappy. Pentru tine scap printre consilieri si vreo 2-3 ....Nadalihappy))))
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stu, mâine să ne prezinți platforma program și guvernul tăulaughing

Emil, ce nevoie ai de pâine când ai wifi moka?
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna asta Emil, am sa o trec la gluma saptamanii. Hahahappy