Regulament
Bloguri

Maria

Magazinul nu era amplasat in buricul targului ,dimpotriva,zona era una modesta ,dar decenta .Intrarea-i parea sufocata de alte doua ,detinute de o cofetarie si o librarie .
Cei ce locuiau in zona il stiau de Complex .
Usa clasica ,din fier ,vopsita in albastru electric,de-ti venea durerea de masele ,isi pierduse din suplete ,iar balamalele ruginite ingreunau deschiderea ei .Odata intrat ,la capatul holului intunecat si neaerisit ,pe partea dreapta ,o balustrada din lemn lacuit si zgariat te purta la etajul superior ,aflat la capatul a treizeci de trepte mozaicate ,si crapate din loc in loc.
Incaperea era imensa .
Daca parterul era fragmentat ,in magazine apartinand mai multor profile ,etajul se intindea de-a lungul tuturor magazinelor de jos .
Comercializa imbracaminte ,incaltaminte si mercerie .
Peretele de vest era rezervat pantofilor,cel de est materialelor si accesoriilor ,iar restul magazinului -articolelor vestimentare.
O multitudine de culori iti imbata privirea ,mai ales la raionul de metraje ,si greu iti era sa te decizi la ce sa privesti prima data.
Dinspre raionul de incaltaminte te asalta mirosul specific ,de piele naturala ,combinat insa cu cel de aer inchis ,sau de perete ud ,in special in anotimpul ploios ,cand precipitatiile se insinuau in pereti si tavan ,iar aspectul acestora era al unui foietaj de placinta zdrentuit .
Plamanii Mariei erau obisnuiti cu acest iz .Lucra de 5 ani in acel loc.
Avusese ea un serviciu mai bun ,secretara la penitenciar ,insa fusese data afara ,fostul sot se ocupase de asta.
Doamne ,si cum se iubisera!
O iubire frenetica ,fierbinte,irationala .
Jurase ca alta lui nu-i va mai trebui ,in veci ,si se taiasera pe maini ,unindu-si sangele in legamant !
Cat sa fi durat visul?Nici nu-si mai amintea !
Se spulberase la prima palma .Urmata de inca una,si inca una .Si de prima betie !
La inceput ii gasea scuze ,crezuse ca avea probleme la serviciu ,ca ceva rau se intamplase ,iar el ii ascundea ,de teama sa nu o raneasca! Ce o putea rani mai mult decat bataia?Decat indiferenta?Decat ura si dezgustul cu care o privea uneori !Decat amenintarile ?Decat teroarea?
Niciodata nu va intelege unde se topise toata acea iubire ,acea efervescenta,acel foc...
Cum de intr-un moment era buna,iar peste un timp nu mai era?
Ea ...era aceeasi !
Acelasi trup,aceleasi idei ,aceasi iubire pentru el!
Aceeasi grija sa ii calce camasile ,sa ii lustruiasca pantofii,sa-i dea portia mai mare de mancare ,si sa nu il streseze ,vorbind neintrebata ,mai ales cand se intorcea de la serviciu
Si ?Iubirea lui unde era?
Nu il ura .Dar ar fi vrut sa inteleaga ,sa ii vorbeasca,sa incerce impreuna sa salveze ce se mai putea.
Salvarea venise tot de la ea! Cand se imbolnavise si trebuise operat pe inima,la Capitala !
Umblase pe la toti cunoscutii ,la directorul penitenciarului ,ajunsese pana la ministru .Era disperata! Nu mai avea masa,nu se mai odihnea .Orbecaia ca ratacita ,facand naveta intre doua orase ,intre spital si copii.
Ce chin pe suflerul ei !Ce spaime! Copiii ii lasa in grija celui mai mare ,insa mereu statea cu teama in suflet .Ar fi putut sa apeleze la o vecina ,insa nu voia sa-si bage strainii nasul in casa ei ,si nici sa-i stie necazurile ;s-apoi ,de obligatii in acele vremuri,nimeni nu avea nevoie.Cel mic era sensibil tare .Statuse mult cu el prin spitale ,atat de mult incat barbata-su ,in timpul unei vizite ,ii poruncise sa il lase acolo ,ca nu mai avea nevoie de el . Copii mai putea face,oricand! El avea nevoie de femeia lui ,acasa,ca d'aia o luase!
Ca sa fie mai convingator isi sublinie vorbele cu o mana bagata pe sub capotul femeii ,in timp ce cu cealalata o tragea de par ,dandu-i capul pe spate ,sa o sarute ! Maria il impinse brutal ,apoi se sterse cu maneca de saliva imbibata in alcool .Costel rase nervos . Refuzul femeii si pofta de ea parca il innebunisera. Rosu in obraji ,cu saliva scurgandu-i-se la coltul gurii si cu respiratia astmatica, incepu un asalt din pumni si picioare ,in zonele in care stia ca nu raman semne.Aici o vedea lumea.Acasa nu se sfia .De fiecare data cand nu-i convenea ceva ,sau ii reprosa legaturile extraconjugale ,ii inchidea gura cu pumnul .O batea pana cadea jos ,cu sangele siroind ,apoi o ranea cu picioarele .Cand o vedea pe jumatate lesinata ii rupea hainele si o poseda animalic .Nu-i pasa de copii ,nici de protestele femeii sau de vanataile pe care i le lasa pe trup.Gasea Maria mereu o explicatie :se impiedicase pe scari ,se lovise de usa ,o cadere de calciu..
Devenise o bestie ! Spiritul lui de ofiter se pierduse in timp ,sau nu existase niciodata. Poate pentru ca tatal Mariei il bagase in acel servici ,fara urma de educatie sau de studii ,si il trimisese ulterior la scolarizare ,
Alesese haina militarac dintr-un moft ,gandind la avantajele ulterioare ,si la trecerea pe care o va avea in fata doamnelor.
Si acum ,dupa cinci ani de la divort ,femeia trasarea ori de cate ori vedea un ofiter.
Drumurile lor se despartisera ,iar el facuse in asa fel incat sa fie data afara ,si sa ramana si fara apartament ,insa tot nu ii dadea pace !
Bine ca inca nu aflase unde locuieste cu chirie ,impreuna cu copiii!
Dar iata ca o gasise aici !
Il descoperise colega ei ,cand coborase sa inchida usa dupa ultimul client
Judecand dupa felul in care se clatina si dupa hainele in dezordine ,era beat!
Avea pistolul din dotare la tampla ,si ameninta ca se omoara daca nu coboara Maria.
Era destul de tarziu si toti plecasera ,iar strada era pustie .
Ingrozita ,femeia urca treptele cate doua,urland cat o tinea gura si gesticuland precipitat.
Aflata in spate unde depuse monetarul,un tremur inexplicabil ii cuprinse mainile Mariei iar o sudoare rece ii pudra fruntea .Palida ,dadu la o parte catifeaua ce tinea loc de usa spre depozit ,si cu un junghi in fiere ,o privi intrebator pe Mihaela .Presimtea ca era legat de ea .
Primul gand fugi spre copii!Sa nu se fi intamplat ceva!
Nici acum nu intelegea cum avusese puterea sa coboare ,sa il infrunte !
Isi implorase colegele sa nu cheme militia ,era inutil la cate relatii avea el,iar razbunarea ulterioara ar fi fost sangeroasa!
Isi amintea ca venise sa o invite la un spectacol la Caminul Cultural.
Avea chef de companie !Avea chef sa se dea mare ,sa le arate el parlitilor alora de colegi ca nicio femeie nu era in stare sa il uite pe el .Voia sa le citeasca pe chip oftica din ficati vazand frumusetea Mariei ,pe care arareori o scosese in lume .
Doar copiii cine sa-i creasca?
Acum nu mai era urata ,sau grasa ,nici batrana ,asa cum ii reprosa mereu .
Si unde erau cele "de douazeci de ani" , pe care i le tot flutura pe sub nas?
-Zece femei de douazeci de ani imi voi lua !Tinere ,proaspete ,nu ofilite si distruse ca tine!
Asta era eternul slogan ,chiar daca Maria era departe de tabloul zugravit de el .
Desi nascuse trei copii ,femeia inca era privita cu admiratie de barbati .De cate ori nu isi luase bataie din cauza asta!
Inalta si subtirica ,cu tenul alb ,si buza de jos mai plina ,cu degete lungi si o alunita pe lobul urechii stangi ,parea din portelan .De cand lucra la penitenciar ,parul ii era mereu coafat ,iar unghiile ingrijite .Hainele ii erau simple ,dar croiala ii scotea in evidenta trupul inca tanar .Te pierdeai in privirea-i ca mura ,iar zambetul timid era placut .Nu purta bijuterii .Doar verigheta. Avusese si o bretara din aur mostenire de familie ,dar o vanduse pentru a avea cele necesare pentru ziua lui.Costel isi invitase toate neamurile !Insa nu adusese nimic de pus pe masa !
Intre serviciu si casa,intre curatenie si pregatiri ,copii si cumparaturi ,Maria era epuizata.Nici nu apucase sa guste mancarea sau sa ciocneasca un pahar .Toata seara fusese la dispozitia lor big grina-mi un pahar,adu sifonul ,cauta benzile de magnetofon ,deschide geamul,spala vasele dupa fiecare fel de mancare pentru ca nu aveau suficienta vesela ,si cate altele!
Nici atunci nu-i ticnisse !
Costel se imbatase si nu mai tinea cont de nimic .Avansurile nerusinate pe care le facea sotiei unui var ,o desgustasera pe Maria .Ca sa nu-si mai aminteasca de bancurile libidinoase sau de sfaturile oferite cu nerusinare femeilor ,in caz des" evenimente nedorite" .Injectii locale cu otet!
Ii vajaia capul,iar senzatia de greata o paraliza!
Nu se va mai lecui in veci de bautura ,era clar !Toti banii ii dadea pe licori ,si nu se interesa nici macar de cele trebuincioase copiilor.
Ajunsesera saraci din cauza aceasta.
Noroc ca mai primea de la unitate cate ceva de mancare !Pana si banii ramasin de la nunta ii cheltuise !
Scosese de pe CEC, si cumparase masina .Fara stirea ei .Iar restul ii daduse maica-sii ,ce se vaita ca o mananca saracia si boala .Aceleasi motive pe care i le servise si ca sa nu vina la nunta lor ,sau la botezul copiilor.
Il privea ,cu pistolul la tampla !
Cat ar fi vrut sa il vada apasand pe tragaci !
Cat ar fi vrut sa aiba ea curajul si sa il indemne sa o faca,sau sa apese in locul lui!
Gustul ruginit de plasma sa-i inunde fiinta ,si fiecare picatura pierduta din sangele ei sa fie razbunata!
Sa-l vada zacand .
Tremurand convulsiv...!
Chinuindu-se ...!
Sa-l prinda de gulerul camasii ,si sa-l scuture frenetic !Sa nu-i pese ca-l loveste cu capul de asfalt ,ca se murdareste sau ca el o implora din priviri sa nu il abandoneze!
-Bine,Costel !Vin!
Rasul metalic al barbatului strapunse intunericul si se propaga cu ecou .O ciupi de fese ,obraznic ,si o apuca cu putere ,sugrumandu-i bratul ,sa nu cumva sa scape!
Plecara direct la spectacol .Refuzase oferta lui de a o conduce acasa pentru a se schimba .Iar minciuna ca vrea sa vada copiii, nu o crezuse nicio clipa!Care copii?Cand il trimise pe cel mare sa-i aminteasca de pensia alimentara pe care nu o platise de sase luni il daduse afara ,si ii striga sa mearga sa cerseasca sau sa caute in containerul de gunoi!
Mizerabilul! Nu voia decat sa afle unde sta! Sa o poata chinui mereu!
Nu vorbira pe drum ,iar zgomotul pasilor pe piatra cubica era singurul refren din noapte.Ai fi zis ca doi indragostiti fac o plimbare de seara!!
Si ce seara!
Ajunsi la Caminul Cultural ,cauta o masa libera ,ii puse o prajitura in fata si dupa primele cinci minute o abandona, si disparu .
Il gasi o ora mai tarziu ,la barul de langa ,cu o femeie pe genunchi si razand zgomotos!O pipaia cu nerusinare!
A plecat fara sa se mai uite inapoi!
Pe jos ,ca bani de masina nu avea !Mare greseala!IO ajunse din urma !O smuci de mana si o tranti in peretele unui magazin .
Cum indraznea sa plece fara sa-i ceara voie ,sa il lase singur ,sa il rada colegii?
Maria incepu sa tipe ,sa se zbata ,sa il loveasca cu mainile si picioarele .Devenise isterica!
Se dezmetici cateva ore mai tarziu ,intr-o suflare de vant rece ,in rulota unei masini ,printre mere
Ion ,negustor de pepeni ,venea in fiecare vara in orasul A .pentru a-si vinde marfa.Erau ani de zile .
Ii convenea .Dormea in remorca noaptea ,nu cheltuia mai nimic ,si nu se intorcea acasa la el pana nu vindea tot !Orasul era mare ,piata la fel,clienti -un du-te vino .Isi scotea banii si pleca multumit .Acum venise pentru Ziua Recoltei ,si transporta mere pentru expozitia de fructe .
Era tare mandru!
Vazuse scena dintre cei doi si crezuse ca un betiv ataca o femeie in plina strada.
Nu statu mult timp pe ganduri !
Scoase pe Floricica din masina ,si da-i!
Floricica era o bata din lemn ,semana cu o popica uriasa .De multe ori il servise la necaz.Ca acum!
Dupa ce termina cu betivul ,o lua in spinare pe femeia isterica ,o puse in remorca ,si demara cu viteza.
Curand se implineau trei ani de la acea noapte .
Iar doamna Ionescu Maria era fericita!
Trebaluia prin curte asteptandu-si omul de la camp !
Din cand in cand se oprea si-si mangaia burtica
Era insarcinata ,cu al doilea copil!
Ion o placuse din prima clipa ,si ramase induiosat de chinul femeii ce isi spuse povestea in acea noapte ,printre suspine si sughituri.
Singir de mult timp ,barbatul ii propuse sa se mute la el .Fara nicio obligatie .Ii va calca ,ii va spala si ii va gati .Atat! In schimb ii va asigura un acoperis ,si o va ajuta cu copiii!
Ion iubea copiii ,dar nu avusese parte de ei.
Asa isi va pierde urma, si va putea scapa de Costel.
Era ceva in privirea limpede a acestul om ,ceva ce ii aducea liniste in suflet .
Destul de nehotarata ,si speriata,Maria accepta totusi
Si nu regreta nicio clipa !
Ion era un om bun ,gospodar si serios .
Isi tinuse cuvantul !
Ii deschise usa casei ,si nu o deranjase nici macar cu un gest nelalocul lui .
Sentimentele pentru el au inflorit dupa vreun an ,din recunostinta pentru sufletul lui curat .
Poate nu era dragostea nebuna ce o simtise pentru Costel ,insa era o iubire asezata ,sigura ,calda si libera.
Si ii era bine asa!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daaa,"Priviti,privighetoarea canta "!laughing

Hai ,mai ,nu schiar dezastru!big grin
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
laughing

Georgica e pe meleaguri straineze ,nu mai are el chef de autohtonisme ,isi aduce ceva exotic!
Pai!?laughing
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Iar fetele tinere,din pacate ,mereu vor avea aceasta credinta ,ca vor fi ele cele care vor "imblanzi fiara",ca pt ele si datorita lor ,acel EL, se va schimba!

Aiurea!
Extrem de putine cazuri solutionate fericit!
Mai ales cand este implicat si alcoolul!
Iar anii distrusi ,si suferintele acumulate ,lasa urme ireversibile ,si nici nu se mai intorc....
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata,Emil!big hug

coffee
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
* terorizata

Inca nu m-am trezit,scuze!I don't want to see
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata ,Red big hug

Poza am folosit-o doar pt Vasile ,cunostinta lui Kay,oierul instarit,dar nu m-a vrut ,si pace!laughing

Da,neintelese sunt caile iubirii!
Am cunoscut un caz unde EL teroriza toata familia ,lucuiau si cu parintii ei ,
Batranii erau cei mai afectati .
Si copilul,fireste.
Inteleg ,sa le rabzi tu ,pe persoana fizica,din varii motive ,asupra carora nu putem emite verdicte,fiecare stiindu-le pe ale lui,dar cand iti vezi familia macelarita,terorizta sistematic ,iar tu,ca femeie ,sa spui:"asta mi e crucea" ,nu mai pot intelegesad
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Wind,big huglove struck

Tu esti cea mai pozitiva persoana pe care o cunosc! happy

.............

Jane ,big hug

Tare mi-as dori ca sufletul tau minunat sa fie linistit good luck

....….......

Sara rose

Multumesc ,voi tine cont de sfatul tau !
Cat despre tatal Mariei ,murise!
matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ingeraso, sa fii sigura ca si lantul raului se va rupe ... vor veni si vremuri bune, caci https://youtube.com/watch?v=Lit-sY3p1po& … ex=15

la cat de pozitiva esti tu, cu siguranta iti va fi inapoiat inmiit! big hug kiss good luck praying
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Raul,happy

Offf, teoretizam ,ca te aplicat ...

.....

Capitane,happy

Unii mai mult ,altii mereu,altii infim,...

.....
Jane ,big hug

Ce bine le mai zici tu,voi incerca si eu...
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Asa este,Jane ...
Insa unii...parca tot sufera....rose