Regulament
Bloguri

Fara cuvinte- prima parte

Azi era fericita!
Pana si vremea tinea cu ea! Unde mai pui ca i se parea ca i se schimbase norocul ,si ca aceste zile se anuntau promitatoare,habar n-avea de ce!
Cu rucsacul pregatit ,cu hainele scoase de la naftalina ,isi arunca o ultima privire in oglinda de pe hol:bocancii erau cam uzati dar isi vor face treaba ,jambierele multicolore (chicioase, ar fi spus unii )erau asezate șic pana la jumatatea gambei ,pantalonii camuflaj erau un pic stramti insa spera ca nu vor pocni tocmai in ziua aceea ,iar bluza usor larga se asorta cu sapca ,erau la fel de oribile!
Rucsacul era de generatie mai noua decat imbracamintea De forta majora il cumparase cand pe al ei il daduse cu umprumut ,cui-nu-si mai amintea,si nu-l mai primise inapoi .Cel nou nu era ca cel instrainat ,din material ignifug si impermeabil ,cu cadru din aluminiu ,incapator, culoare albastra si pe deasupra si mostenire de familie.
Off...!
Scarile le cobora cate 2 ,rezistand cu greu tentatiei de a nu -si da drumul direct pe blustrada ,cum facea in zilele in care nu purta poșeta si rochie .Noroc cu rucsacul.
Saluta in graba niste vecini ce puneau la cale urmatoarea sedinta de bloc,subiect total neinteresant pentru ea,oricum nu ar fi avut timp,si incerca sa nu tranteasca usa ,nu in semn de protest la gandul sedintei,ci din nerabdarea de a se vedea plecata.
Recapitula in gand daca a verificat toate instalatiile si geamurile ,plescai multumita la gandul ca scapase de vecinul de palier ce tinea mortis sa-i faca "semn" cand se intoarcea acasa,fie prin stergerea "din greseala a usii ei",fie prin trantitul usii lui ,sau in oricare din posibilele 1509874 de alte moduri.Pentru urgente lasase cheia unei vecine pe care o rugase sa ii ude si florile.Ajunsa in strada,zambi politicos vanzatorului de ziare ce-o saluta,se opri o clipa sa simta parfumul proaspat al teilor in floare ,si mari pasul pentru ca autobuzul trebuia sa soseasca si nu voia sa riste sa nu ajunga in timp la gara.
Zumzaiala din gara era reconfortanta ,multi ,ca si ea,plecau in concediu ,spre destinatii dintre cele mai diverse.Uneori ii placea sa-i studieze printre gene incercand sa-si -i imagineze intr-un peisaj sau altul
Dar nu azi ,azi era in intarziere.
Trenul urma sa o aduca mai aproape de locul la care visa de cateva luni bune :Castelul de Gheata!
Nu era familiarizata cu zona ,ea provenind din cu totul alt punct cardinal.
Studiase in treacat hartile , avea o ideee cam pe unde ar fi trebuit sa ajunga,s'apoi putea oricand sa intrebe ,chiar daca localnicii din zona apartineau uneia dintre minoritatile conlocuitoare iar ea nu cunostea limba
Peronul 5 !
O voce impersonala ,usor nazala si sterila ,anunta sosirea trenului .
Ori mainile acelea erau ingrozitor de reci ,in toiul verii,ori pielea ei era fierbinte ca urmare a slalomului facut pana la peron ,ori canicula ii juca feste!
Maini aspre ,necunoscute ,si care nu aveau ce cauta pe umerii ei
- Esti atat de frumoasa! Exact cum mi te aminteam! Sopti o voce senzuala ,mult prea calda pentru a apartine acelor maini inghetate
Anais simti fiori pana in gleznele ei garnisite cu talpa bocancancilor marimea 41 pe care nu s-ar fi sfiit sa-i foloseasca pe post de arma!
Doamne!Oare ce nu fusese atenta la afurisita aia de emisiune TV?cea cu sfaturi despre autoaparare?Mereu facea pe desteapta !Ei,poftim,mai fa si acum! Oare cum era in copilarie ,cand impielitatii aia de baieti o chinuiau mereu ?
Hey ,dar ce te panichezi asa ,parea ca o alta voce preia controlul gandurilor ,esti pe peronul unei gari ,inconjurata de multime ,tipa cat de tare poti ,care e problema?
-Si parul tau ! Ahhh ,parul tau! Atat de inmiresmat si matasos!
Barbia si nasul,atasate unui chip pe care-l simti ingropat in pletele ei, o facura sa reactioneze!
Deschise gura sa tipe ,dar tot ce iesi fu un schelalait anemic ,ce trecu drept geamat de placere, si facu perechea din apropiere sa isi arunce priviri complice si sa chicoteasca
Mai incerca o data!
Pozitia in care statea ,cu capul usor pe spate ,sprijinita parca de trupul masiv al barbatului ,lasa impresia ca ii cauta mangaierea ,si ca nu sunt altceva decat doi indragostiti pe peronul unei gari ,ce nu se pot dezlipi din imbratisarea de adio,iar asta nu o ajuta deloc!
Dumnezeule ,cat de penibil!
In timpul acestei complexe si indelungate analize ,"asediatorul" facu o miscare fulgeratoare si se propti in fata tinerei ,captandu-i buzele
Sarutul era tandru ,mana stanga ii cuprinse barbia iar degetele ii mangaiau fin pielea
Aroma lui era de tutun si menta ,si abia acum incepu sa sesizeze si parfumul racoritor,insa nu il putea identifica.
Strainul era mai inalt decat ea ,si nici nu realiza cand se ridica pe varfuri pentru a primi mai profund sarutarea
Relaxarea-i inconstienta facu marginile rucsacului sa alunece de pe umerii ei, si sa cada jos ,cu zgomot!
Dar cine sa auda?
Pareau cei mai frumosi indragostiti ,aruncati de soarta pe peronul unei gari ,intr-un du-te vino de bagaje ,oameni grabiti ,fum de tigara si convorbiti telefonice !
Mult prea brutal fura smulsi din visare de catre scrasnetul roti!or de tren
Se desprinsera cu regret din cel mai mai coplesitor sarut pe care il simtise Anais vreodata.
Aproape ca ii venea sa protesteze!
Nu-i mai pasa de tren ,nici de castel ,nici nu o interesa cine era el!
Putea sa fie oricine!
Il privea incercand sa ii cuprinda sufletul cu o clipire ,intreaga lui fiinta sa o mototoleasca ,sa o stranga usor in palma ,apoi sa puna in buzunar
Nu-i va putea uita nicicand parfumul ,raceala palmelor , amprenta gustului si ...privirea socata din ochii caprui cu reflexe de chihlimbar topit!
-Cine esti ?intreba barbatul
Primul impuls a fost sa il loveasca cu pumnii in piept,insa se multumi doar sa ii stranga dureros si sa izbucneasca intr-un ras nervos!
Abia acum realiza ce se intamplase.
-Cine sunt EU???Nu! Cine esti Tu! ?
Furia si dezamagirea ii cuprindeau trupul !Ar fi fost in stare sa mearga cu el pana la capatul lumii ,sa il urmeze legata la ochi ,inlantuita doar atingerea mainilor lor impreunate !
Naiba stie de ce ,insa asa simtea !
Si el!? El stricase tot! Tot!!!Ii dadura lacrimile!
Dumnezeule!
Suieratul trenului si anuntul din portavoce ii aduse aminte ca avea un drum de parcurs!
Se smulse cu nervozitate ,isi recupera rucsacul si se indrepta grabita spre usa pe care conductorul se pregatea sa o inchida
Gata gata sa piarda trenul!
Ce proasta!
Trenul se formase acolo ,deci nu i-a fost greu sa gaseasca un vagon liber in care sa se instaleze
Nu isi ridica rucsacul la locul pentru bagaje ,ci il lasa jos ,chiar in usa ,si mai trase si perdele,descurajand astfel orice incercare a altcuiva de a intra .Voia singuratate!
Scoase sticla cu apa ,scoase si cartea pregatita pentru citit ,ochelarii pentru lectura ,proba toate locurile pt a-l gasi pe cel mai confortabil,totul in incercarea de a amana gandurile ,si de a ramane singura cu ea.
Ce sa-si spuna?
Mainile ii tremurau usor cand desfacu sticla de apa iar gandurile ii curgeau in mii de directii.
Toate fura intrerupte de bataia din geam si de usa ce se deschidea incet !
Era gata sa se inece cu inghititura de apa !
El! El statea in usa !
Usor fastacit ,mutandu si greutatea de pe un picior pe altul ,arunca o privire rapida vagonului ,dupa care decise sa intre .
-Aaaamm...eu sunt Petre .Imi pare rau ca te-am speriat.A fost o confuzie !
Si ce confuzie,isi zise Anais in timp ce isi simtea capul precum globul festiv dintr-o sala de discoteca !
Involuntar ridica mana sa isi maseze tampla in speranta ca totul va disparea.
-Anais ...Eu sunt Anais .
-Anais !Cat de frumos!Ma duce cu gandul la Paris ,la croissant cu dulceata de caise si lapte proaspat !La picturi pretioase si meri infloriti .
-Mda...
-Anais ...As vrea sa vin cu tine!
Anais facu ochii mari ,insa nu simtea teama .
Poate ca acesta era sfarsitul ei .Poate ca sfarsitul vine intotdeauna cu o clipa de ratacire inainte,cu o nebunie frumoasa,legata cu panglica rosie, si cu parfum de ridicol !
O panglica rosie pe care acest necunoscut ,probabil magician, de reusise sa ii fure mintile ,o va scoate din neant,o va hipnotiza apoi ,si va profita de ea. Dupa care o va sugruma .Iar maine va fi celebra! Prezenta pe paginile tuturor ziarelor
Oare innebunise?
-Tu...? ...vrei sa vii cu mine?
-Da,si nu ma intreba de ce,de fapt...nu ma intreba nimic .Primeste-ma langa tine .Te rog ...Vrei? Spune-mi ca simti ...Spune-mi ca vrei ...Priveste-ma .Te rog...!
-Petre ,eu...Eu nu stiu unde merg ! Adica stiu ,dar e posibil sa nu stiu ,sau sa nu gasesc locul unde merg ,sau sa fie ocupat ,sau sa nu-ti placa,sau...de fapt ,da ,poti veni cu mine!
Petre o imbratisa fericit ,apoi o privi in ochi !Ii aranja o suvita rebela ,ii mangaie obrazul ,apoi o stranse la piept!
Orele patinara intre zambete ,sarutari ,taceri complice ,vise cu ochii deschisi si fericire.
Parea ca timpul ii readuse din intunericul trecutului si le oferea in dar lumina viitorului.
Nu aveau nevoie de raspunsuri pentru ca nu-si adresau intrebari ,doar traiau visul.
Peisajele se impleteau intr-o uriasa coronita scaldata in maci ,spice de grau ,iarba si nori, improspatata cu apa cristalina de izvor.
Pentru ei ...timpul se oprise in loc.
Ajunsi la destinatie poposira la casutele tip camping, iar intre despachetatul Anaisei si duș, Petre aduse ceva de mancare de la pensiunea din apropiere.
Mancara cu mana ,asezati turceste pe prispa ,acompaniati de greieri si carabusi ,in parfum de flori de camp ,si acoperiti de cortina cerului instelat.
Facura planuri pentru a doua zi ,pe care le urmara intocmai.
Vizitara Castelul din Gheata ,si manastirea din apropiere ,muzeul figurinelor si bazarul din zona .
Se scaldara in lacul termal din apropiere ,se avantara in poienita sa culeaga flori, si mancara porumb fiert de la vanzatorii ambulanti .
Facura poze cu aparatul achizionat de la un localnic ,expediara vederi prietenilor si servira meniul traditional la restaurantul cu muzica lautareasca si romante ,unde Petre o dansa toata seara.
Urmatoarea zi a fost rezervata traseului turistic in muntii din zona ,vizitarii cetatii din apropiere ,iar seara se dadura in masinute in parcul de distractii,mancara vata de zahar si se pictara pe fetze
In ultima zi au ajuns in alt oras de munte .Timpul l-au impartit intre Cetatea orasului si bastioane,plimbari prin padure , iar seara s-au desfatat cu orasul surprins de la inaltimea Promenadei .Cumparara suveniruri ,se dadura pe leagan ,facura concurs de aruncat pietre in apa ce curge lin Dupa Ziduri, si se plimbara cu biciclete inchiriate.
Noaptea o petrecura imbratisati si fara prea multe cuvinte.
Zorii racorosi ii gasi in gara ,imbratisati ,cu ochii in lacrimi si o promisiune muta ...
Se vor intalni din nou ,peste 1 luna ,la aceeasi ora ,pe acelasi peron...
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Minunata piesa! big hug

Multumesc,fratioare!happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Multumesc,Astrid!big hug

Intentionam doar un PS ,insa voi incerca o continuare a povestiihappy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Senzorico ,ai grija de tine pe caldura asta!big hug
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sara,happy

Iti multumesc .Am retinut ce ai scris la blogul precedent si am incercat sa ma reinventez. Apreciez foarte ,foarte mult ,orice parere,ma ajuta sa ma analizez happy

Katerine ,rose

Tare,tare ma mai bucur sa te revad !
Esti la fel de frumoasa cum mi te aminteam
As fi vrut sa fi fost si Silver aici...worried

Senzorico ,pe unde umbli?!happytongue
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Imparate ,Hunter,Vibesofun,Allien ...happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata! happy

Va multumesc .
Va imbratisez pe fiecare in parte si va iubesc! big hug

Da,Vara ,a fost greu ,greu tare !M-a chinuit blogul acesta ,cred ca fericirea nu ma prinde ,doar drama!happy
Capitane,fiecare dintre noi avem o astfel de gara ,depinde daca ne oprim sau nuhappy
Luciana ,da ,este un strop de fericire .De data aceasta .Mai schimbam registrul,sa nu ne prafuim!happy
Serenity, multumesc .Prietenii mei sunt buni cu mine ,subiectivi ,pt ca tin la mine .O parere obiectiva este binevenita.happy
Adanna ,tare,dar tare imi vine sa spun ca nu este o continuare fericita,insa ma gandesc ,si vedem ce iese happy

O zi minunata!big hug

Pentru voi...
matrimoniale - membru fara poza

imparatul_verde

  • Publicat Acum peste 2 luni
rose
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cum as vrea sa fiu acolo,in poza aceea!day dreaming
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pai da!

Fiecare cu iubirea lui !
Eu cu cea pura,tu cu cea neconditionata!
Cine sa le mai inteleaga?tongue

E blog de canicula,da? tongue
Mai la iarna ...e cu vulcani si incendii ,da nu platim mult la intretinere!laughing

E ora 2.00
Ce aiureli debitez!tongue

Somn usor,Emil! happy