Regulament
Bloguri

Sanzienele

Satul zumzaia de forfota tineretului .
Ceva deosebit se intrezarea.
Cerul parea o oala albastra uriasa ,in care laptele parca daduse in foc .
Unde intorceai privirea se zarea vreo fecioara ce scutura un tzol din pretioasa zestre ,pastrata cu sfintenie in lazile din lemn de nuc ,parfumate amarui, aparate de un urias lacat precum un colier masiv la gatul unei doamne .Altele maturau in ograda sau la poarta ,care ingrijea orataniile din batatura , curata prispa casei , lustruia podele sau stergea geamuri
Fetele de maritat ,cu manecile suflecate ,cu baticul usor umezit de broboanele de sudoare de pe frunte si cu picioarele umflate ,pregateau de zor bucatele traditionale ,intr-o splendoare de miresme si arome.
Satul era asezat intre dealuri, o strada neasfaltata si vesnic plina de noroi il strabatea serpuitor
Era modest ,dar cu oameni harnici si cinstiti.
Casa de la capatul ulitei era saracuta insa curata.
Nu fusese zugravita recent iar varul sarise din loc in loc.
De o parte a portii era o bancutza,fara spatar ,si cu un laț subrezit ,iar de cealalta parte erau niste flori galbene ,cu iris maro si petale aspre ,ce nu prea te indemnau sa le simti parfumul
Gardul din lemn ,vazuse si zile mai bune ,vopseaua -i era usor scrijelita ,ultimul lemn avand ,daca te uitai atent ,incrustata o inimioara cu doua litere :A si G .bine ca nu o vazuse nimeni!
O facuse Gheorghita,o data,cand se certase cu Ana ,si jurase sa nu se mai impace cu ea.
Acoperisul avea din loc in loc cate o tigla lipsa ,ferestrele aveau geamurile invechite de timp si oricat ai fi incercat sa le lustruiesti ,tot nu se vedea mare lucru prin ele
In interior ,peretii erau crapati tare ,semn ca in curand ,poate chiar in vara aceea ,stapanul va trebui sa pregateasca din nou balegarul cu care femeile sa inceapa sa astupe craterele ,astfel peretii se puteau usca ,iar intr-o zi le va da un strat de var .Mai ramasese ceva de la Pasti ,de cand varuise copacii ,
Curtea micutei case ,era impanzita de sfori ,dintr un capat in altul ,ca o panza de paianjen iar in acea zi ,albiturilee straluceau in bataia soarelui dogoritor de vara ,
Isi amintea de copilarie ,cand se ascunda sub ele ,iar manutzele ei pline de praf ,lasau urme care o faceau pe mama sa o ocarasca ,insa ei nu-i pasa .Era placerea ei cea mai mare ,mai ales cand venea vreo baba cu treaba iar ea iesea tiptil si le speria! Apoi isi compunea o fetzisoara nevinovata si ochii ei de caprioara o salvau mereu din necaz!Uneori nici nu-i venea sa creada ca scapa nepedepsita ,isi punea degetutzele la guritza si radea infundat ,a izbanda!
Oare cum va fi cand va avea propriii copii?
Cu siguranta va fi mai ingaduitoare cu copilaria lor ,insa nu ii va lasa de capul lor.
Dar mai era pana atunci .
Sau nu?
Tanara stergea ingandurata masa din lemn de sub teiul batran din curte ,si o facea cu graba pentru ca fratele si tatal ei se intorceau pentru merindele de amiaz ,in pauza de cosit .De crengile acestui tei se agatase de mii de ori ,aproape spanzurandu-se ,pana cand bunicul isi facu pomana si ii lega o sfoara groasa si un lemn ,in chip de leagan ,doar doar o va vedea potolita .Zambi si inima i se stranse la amintirea draga a bunicului De-ar fi fost si el azi...
Azi era ziua cea mai grea,cand fratele si tatal ei aveau de primenit tot dealul la poalele caruia feciorii se vor aduna si vor pregati totul pentru focul urias ce va cinsti sarbatoarea de maine .Bunicului mereu ii placuse aceasta serbare.Parca si acum ii zarea chipul crestat de vreme si ochii albastri ce o iscodeau de sub palaria uzata in timp ce se zbantuia emotionata la prima hora la care a participat .Ce de emotii ! Fuse tot la o sarbatoare de Sanziene ,si chiar fusese aleasa Dragaica .Bunicul nu-si mai incapea in piele de mandrie .
Cum uitase azi sa treaca pe la cimitir ,sa ii vorbeasca ,sa ii povesteasca despre pregatirile pentru maine ,mai ales ca singura fusese sa culeaga florile pentru coronita ,insa nu-i dadu prin cap ,neam!
Fetele din sat se pregatisera si ele din timp ,si impletisera magicele coronite ,pentru ca mai apoi sa le arunce fiecare pe acoperisul casei .
O aruncase si Ana pe a ei ,lovise hornul,semn ca anu acesta se va marita .
Da,da' cu cine?
Poate va afla la noapte in vis ,isi oprise cateva fire de sanziana sa si le puna sub perna ,poate il va visa pe Gheorghita .
Gheorghita...
Gheorghita nu-i mai vorbea de doua saptamani ,iar ea se stingea de dor
Se suparase pe el la hora din sat .Ii pusese un mac in par ,stia ca ii place si ca arata frumos in parul ei negru ,insa o trasese prea tare si mai si incercase sa o si sarute ,in vazul lumii
Se retrasese ca muscata de sarpe !Ce ar fi zis satenii ?Babele abia asteptau motiv de cleveteala si inflorau si ceea ce nu exista,iar tatal ei fusese clar :la usa lui sa nu se auda vorbe iar babele sa nu-l priveasca chioras ,ca jar mancau ,toti!
Asta ii fu educatia si incercase sa se pastreze mereu in spiritul si pildele stramosesti ,mereu cu rusine fata de familie
Uneori s-ar fi vrut si ea mai curajoasa,cu acel strop de nepasare si ignorare ,sa lase si ea totul deoparte sa se ascunda de privirile iscoditoare si sa simta si ea dulceata fllirtului ,al cochetariei ,asa cum vedea la fetele mai mari pe care cand le zarea prin vreun ungher de poiana sau tufis ,intorcea privirea rusinata !
Mereu se intreba ce faceau ,si nimeni nu-i raspundea .Toti susoteau si isi dadeau coate.La fel facusera si cand se gasi la balci cu Gheorghita si acesta o dadu o tura in tiribombe .Inima ii zvacnea de emotie ,si pentru o clipa uita de sat ,de barfa ,si de tot .Radea cu pofta ,radea si dadea din picioare sau il strangea pe Gheorghita de mana
O vazuse toata suflarea prezenta dar bine ca nimeni nu indrazni sa vina la poarta maica sii
O adiere usoara a vantului ii misca cearceaful cu marginele incarcate de dantela grea care o atinse,si o trezi din visare .
Cine stie daca Gheorghita ii va mai cata vorba?
Dis de dimineata cand se duse cu caldarea la fantana trecu special pe langa poarta lui,doar doar l-o zari cand pleca cu vacile ,insa nici urma de el ,iar vacile protestau zgomotos in sura.
Ce o fi cu el?
Oare s-o trimita pe soru-sa ,Alina, sa ii duca un bilet ,sa ii dea intalnire deseara?
Nu ,nu era bine ,soru sa o va pârâ cu prima ocazie ,iar ea va crapa de rusine privindu si tatal care va strange dezaprobator din buze ,si o va pedepsi ,sau la gandul ca maicuta ei ,care si asa statea rau cu sanatatea,va simti vreo stanjeneala .
Nu !
Se va strecura in zori la el ,si i va explica !Stia din povestile lui ca dormea cu poarta deschisa ,lucru care o ingrijora ,mai ales de cand il calcasera hotii si-i furasera caruta .Tot satul il râse .Si ca prin minune nimeni nu vazuse sau auzise nimic .Asa era mereu ,daca te calca hotii nu vede nimeni ,daca vine vreun baiat la tine ,pe ascuns,in toiul noptii ,il vede tot satul.
Viata la tara.
Ridica privirea spre cer ,intr-o rugaciune muta ,se hotari .
Noaptea ce se asternea era magica ,si va fi si pentru ea.
Mecanic puse de ale gurii pe masa ,si tot asa si raspunse intrebarilor alor ei ,nici macar nu-si aducea aminte despre ce se vorbise,Avea un singur gand.
Il placea pe Gheorghita ,era primul care-i aprinse dragostea in suflet ,si care o facu sa roseasca .
Era muncitor si o fire vesela ,bine cateodata mai gusta un pahar in plus ,dar ii era drag de el ,ca era vesel si radea din orice .
Mereu ii aducea de la oras cate ceva .O data ii adusese biletul de la cinema .Mama,ce mandru mai era ! Venisera niste neamuri bogate de-ale lui din capitala ,si il dusera si pe el la oras,la cinema .Iar biletul il daruise ei ,ca suvenir .A fost prima oara in viata ei cand a vazut asa ceva.Ii placeau mult culorile si desenul.
Altadata ii aduse o agrafa de par ,ii spusese ca o gasise pe jos cand fusese la primarie ,pe la doamnele alea elegante ,sa rezolve nu stiu legat de taierea unui copac .Ana nu se suparase ca nu era noua ,era bucuroasa ca se gandise la ea .O tinea ascunsa in sertarul de la masuta din dormitor ,intre paginile unui ziar mai vechi si ingalbenit,laolalta cu un fir de floarea soarelui ,pe care il daduse la prima hora cand dansasera impreuna ,si pe care il pastrase,
Cel mai tare s-a induiosat cand de ziua ei tocmai ce taiase porcul ,si-i aduse o bucata de carne Uitase ca ea nu mananca ,dar a zis sa faca ceva special si sa guste si el ,impreuna cu ai ei ,ca lui si asa nu ii gatea nimeni.Gheorghita se ocupa cu cioplitul in lemn dar era tare priceput la orice ,mai ales la taierea porcului .Toata lumea il chema .Era harnic ,si spunea si glume, la un pahar de tuica fiarta.O data a cam intrecut masura ,si a scapat porcul ce a fugit ingrozit iar el s-a dezechilibrat si a cazut si si-a julit nasul .Offf ! Statuse cu nasul bandajat o saptamana ,ca era si cam fricos ,tot se temea sa nu intre vreun microb si sa se agraveze ,daca era nevoit sa mearga la oras ,la policlinica?cine avea timp si bani de asa ceva?
-Ana ! Du-te fata mamii si zi-i lu tac tu sa nu uite de spicele de grau pentru maine .Uite,acum se insereaza si parca vezi ca uita.Sa le punem si noi la grinda sau la sura casei .
Era mama ,o stiga din bucatarie.
-Merg acu',maicutza! Indat' !
Fata spala iute blidele cu apa calie, si le insira la soare sa se zvinte !
Trecu pe la bucatarie ,fura pe nevazute o bucata din placinta cu branza a mamei ,si o zbughi spre deal .Va face un ocol pe la Gheorghita.
Casa parea pustie ,asa de la distanta ,nu indrazni sa se apropie prea mult ,Țața Floarea si aia a lu Aurica erau pe ulita ,la rondul de amiaza .
Trecu in fuga pe langa poienita din drumn si alerga spre deal unde erau ai ei.
Satul era vesel ,avea haine de sarbatoare
Casele proaspat zugravite ,de la Pasti ,aveau ferestrele larg deschise ,iar pe cate un acoperis se zarea cate o cununa de Sanziene ,semn ca acolo era o fata de maritat .
Daca il va lua vreuna pe Gheorghita al ei?Inima i se stranse .
Ofta din greu in timp ce-si privea hainele prafuite la intoarcerea de pe deal.
Se lasa racoarea iar aerul era electrizat de o tensiune ce se facea simtita peste tot .
Mari pasul ,trebuia sa pregateasca cina ,insa o idee ii incolti in minte .iar de atunci Orele se scursera mult prea greu ,intre vasele de seara ,maturat si planurile de a doua zi .
Dar pana la a doua zi ea avea ceva de facut
Gandul ii incoltise cand trecu pe langa poienita ,in drumul spre deal.
Astepta sa auda rasuflarea zgomotoasa a parintilor .Verifica daca fratele si soru-sa dormeau si ei ,si se strecura iute pe poarta ce scartai de ii facu inima sa ii ajunga in gat.Mereu uita ca scartaie.
Era desculta ,bine ca s-a gandit sa lase papucii acasa ,sa nu o incomodeze desi ii vor ingheta picioarele
Doamne,tot ce putea sa spere era sa nu o latre cainii sa alerteze vecinii .
Noaptea era grea ,ca o cortina de catifea pictata in valuri de cerneala neagra.
Nici nu stiu cum ajunse in poienita,
In curand se vor iti zorii.
Picioarele -i erau scaldate in roua diminetii.
Scoase iute bucata alba de panza si scurse picaturile proaspete de pe frunzele florilor
O impaturi bine si o baga in buzunar.
Era semn ca Sanzienele isi facusera treaba inciinsesera hora ,si in urma lor ramase roua magica si florile ce prindeau puteri tamaduitoare.
Se apleca si culese fir cu fir ,incercand sa nu lase ciulinii sau ghimpii sa o raneasca prea tare.
Primii fura crinii si regina noptii ,atat de parfumati si delicati totodata ,stia ca ii placeau mult lui Gheorghita,avea si el in gradina
Mereu zambeau cand vedau margarete deci zambetului lui va adauga cateva fire, si din cele mici ,si din cele mari
Liliacul alb era pentru vigoare si putere ,iar pentru ca sa simta dorul de ea ,strecura in buchet si cateva fire de iasomie
Lacramioarele nu ii vor aduce lacrimi in ochi niciodata.
Pentru sensibilitatea lui va impleti in buchet cateva zambile albe si salcam ,iar pentru iubirea din suflet ,narcise si bujori albi
Toate relele sa fie alungate de trandafirul alb si spinii lui .
Cu bratul plin de flori ,Ana se intoarse acasa .
Le curata bine ,le stropi cu roua culeasa de pe frunze si prepara o licoare descantata de zorii zilei de Sanziene !
Cauta infrigurata sticluta cea de cristal pe care i-o daduse ,dupa fierbinti rugaminti, increzuta aia de fata a primarului ,oricum nu-i trebuia,si urma sa o arunce ,insa ii faca pentru ea o saptamana de zile toate temele ,la toate materiile.O gasi in cescuta ciobita din fundul dulapului .Cu grija si maini tremurande turna fiertura
O stranse bine in pumnul mic sperand ca sticluta de cristal sa nu se sfarame sau sa se evapore ca prin magie.
Cu sudoarea siroind pe sira spinarii si picioarele inghetate de emotie ..pleca .
Dadu un ocol prin spatele curtilor vecinilor .Drumul era anevoios si trebuia sa mearga pe marginea santului
De vreo doua ori risca sa alunece ,dar se prinse cu mainile de crengile copacilor ce pareau ca inviasera si se transformasera in maini ce vor sa o cuprinda,
Vantul adia racoros .Cerul imbracase nuante de lila si mov iar cantul unei cucuvele ii ingheta sangele in vene.
In departare fuioare de ceatza se ridicau deasupra padurii si parca puteai distinge silueta supla cu par auriu a Sanzienelor ce se alergau voioase
Ajunse la Ghorghita .Slava domnului ca Lup ,cainele ciobanesc ,pe care il aduse dupa ce hotii ii furasera caruta ,o cunostea si nu dadu semmne de impotrivire cand trecu pe langa el.
Dadu cu mana tremuranda la o parte perdeaua ce tinea loc de usa ,si intra in camera lui Gheorghita!
Era asa frumos cum dormea el !
Se opri o clipa cu obrajii in flacari sa il priveasca .
Il simti pe Lup agitat in curte si-si reveni din visare .Scoase iute dopul sticlutei si umezi cu degetul marginea acesteia ,apoi il managaie pe Gheorghita pe la tample .
Era asa senin cand dormea!
Scurse apoi doi stropi pe buzele lui ,si alti doi pe pleoape .
Il mai privi o data ,i se stranse inima de drag .
Daca ar fi stiut el ca ea este acolo ....!
Din tocul usii se mai intoarse o data .
Isi facu semnul crucii si pleca
Poate ca aceasta chiar va fi o noapte magica.

......

roseroserose La multi ani Iei po****re romanesti!roseroserose

PS
Dedicatie pentru Astrid!big hug

Somnul ii fu scurt si agitat
Se trezi cu mult inaintea celorlati si-si pregati ia de sarbatoare ,se imbaie si isi strecura margarete in coada impletita .
Deretica prin odaie ,sterse in graba praful ,aerisi ,apoi aprinse candela la icoana, si se inchina .
Era prima data cand nu simtea nicio bucurie ,cand nu astepta cu nerabdare intalnirea cu celelalte fete si flacai ,la hora din sat .
Poate va incepe o furtuna zdravana si nu se mai tinea nimic,dar slabe sanse ,cerul era un imens patinuar translucid .
Nici foame nu-i era desi stomacul ei era de alta parere ,insa celorlalti cu siguranta trebuia sa le aseze masa .
Scartaitul portii o anunta ca cineva venise cu noaptea in cap ,iar asta nu era semn bun ,niciodata nu era!
Oare cine murise?se mai inchina o data cu inima stransa!
Se apropie tremurand de perete odaii ,se ridica pe varfuri si intinse gatul pana la petecul de geam ,sperand sa zareasca mai iute cine era nepoftitul
Nu se vedea nimeni dar putea sa jure ca auzise poarta.
Incalta in graba papucii ,iesi in ograda in timp ce zise in gand un "Doamne ajuta"!
La masa de sub tei ,gatit si cu palarie de paie noua ,in piept cu tricolorul iar in mana cu un buchetel de "nu ma uita" ...statea Gheorghita ,proaspat barbierit si rosu in obraji .
-Am venit sa te iau la hora,Ano!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Capitane,happy

P.S ul este pentru Astrid love struck

Secventa cu masina a vrut a ilustra instarirea lui Gheorghita,insa ai dreptate ,o voi inlocui cu o caruta ,este mai potrivita tabloului vremii...happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
A fost prima si ultima data cand i-am spus mamei ceva!
Mi-a frant inima .
Si nici nu m-am imprietenit cu alta mama,desi toate mamele de baieti ma placeau .Insa am tinut extrem de mult la o doamna profesoara .
Era asa de frumoasa !happy
Culmea,bruneta cu ochii verzi,precum e si mama mea ,si ca structura cam tot asa de rece
Poate ca am ales inconstient ,cu gandul la mama,nu stiu!
Oricum ,am facut in asa fel incat sa imi arat pretuirea si admiratia
Tin minte ,o data,am aflat din greseala ca este ziua dumneaei.Chiar urma sa avem ora.
M-am dus in clasa,m-am imprumutat de bani ,si am alergat pana in oras sa ii cumpar o ciocolata
Atatea bani facusem rost
Lac de apa si cu inima in urechi ,m-am intors si i-am oferit-o !blushing
A foat tare surprinsa ,nu a vrut sa o primeasca ,insa i-am spus ca ma raneste rau daca nu accepta

Cand am dat spectacol cu clasa ,inainte de o vacanta de iarna ,in sala profesorilor,am cantat cateva piese ,eram la cor ,
Era prezenta si dimneaei !
M a felicitat ,spunandu mi ca am cantat foarte frumos
Am plans o juma de ora!I don't want to see
Tremuram convulsiv ,si nimeni nu stia ce am ,ii speriasem pe toti!rolling eyes
Am revazut on,peste ani,de la distanta ...la fel de frumoasa!day dreaming
Incercam sa invat,sa dau tot ce pot ,sa fie "mandra" de mine ,dar nu reuseam ,neam!sad
Era printre putinele materii la care nu intelegeam nimic ,de specialitate
La proiect,dumneaei a facut subiectele !
Am tras la sorti ,biletel
Mi-a picat cel mai greu produs tongueantalon de stofa barbatesc
Trebuia sa le realizam in miniatura ,insa eu m am incapatanat sa il fac in marime naturala
Mapa dupa care trebuia sa il realizez era gresita,m am chinuit fantastic,insa am reusit
Si am dat examenul
Era si dumneaei in comisie,plus maistrii !
Am luat 10 !happy
I -am citit bucuria pe chip!happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
* ca a fost un accident ,la care am fost martori ,si ni s-au luat declaratii ,de aceea a durat!I don't want to seeblushing
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Wow! happy

Ce amintire frumoasa!
Da,inteleg strictetea parintilor.
O singura data m-au lasat si pe mine ,2 pasi ,pana la Dambul Morii!
Cu gasca ce numara vreo 25 de suflete ,toate obosite sa ma tot vada pe banca in fata blocului,in timp ce ei mergeau la ștrand ,in drumetii,la cinema,offf...!
Cand au vazut ai mei marea de oameni (de la geamul lor se vedea pana in capatul strazii) au ramas muti!big grin
M-au lasat,dar cu "program"rolling eyes
De parca puteam eu sa dau stingerea peteecerii si sa scot musafirii din casa cand voiam eu!rolling eyes
Binenteles ca orarul nu s-a respectat ,si binenteles ca din Dambul Morii s-a ajuns pe Piatra Mare big grin
Iar orarul ,implicit intoarcerea ,s-a decalat cu vreo 5 ore ,in care numai cu politia nu m-au cautat!I don't want to see
Am tesut o poveste despre cum am fost martorii unui accident ,si a durat mai mult
Ai mei au crezut!whew!blushingI don't want to see
Dar devildevil m-a mancat/zgandarit,si dupa vreo cateva sapt ,i-am marturisit mamei!rolling eyes ,asa,pe ton de confidenta!rolling eyes
Mda,in secunda 2 ,m-a spus lu tata!worried
Aceea mi-a fost prima si ultima iesire!crying

....

Nici nu stiu daca locuitorii de prin locurile fara curent ,care nu sunt la zi cu stirile ,care inca isi mai vorbesc strigand ,unul la altul,de pe un deal,la altul,sunt privilegiati,sau nu
Poate o fi mai bine asa ,decat cum e la noi ,poate sunt mai fericiti
Poate ca dorm mai linistiti
Poate ca au alte valori...
Nici nu stiu cum e mai bine....

happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Red,big hug

Florile ,hortensii,mi le-a adus fiul meu .
Il rugasem cu cerul si pamantul ,sa-mi aduca un trandafir rosu ,ti-ai gasit!rolling eyes
Voiam eu musai o poza cu trandafir rosu!I don't want to see

Am facut cu coronita,din hortensii ,dar zici ca mi-a cazut un copac in cap!laughing
Apoi am facut cu un fir ,cum am in avatar .
Pentru poza de la blog ,am rupt un fir ,in parti mai mici ...happy
Mai tarziu mi-a adus mama sanziene ,insa oricum nu erau frumoase !blushing

Obiceiurile trag speranta sa se mai pastreze !
Ar fi o pierdere ingrozitoare ,sa nu se mai practice,este cea mai pretioasa zestre a neamului nostru.
Mereu imi imaginez ca prin Apuseni sau Maramures ele raman pastrate cu sfintenie .
Bunicul meu a umblat mult prin zona ,iar eu mereu am vizat sa ajung in Apuseni
Am poze cu el din toate pesterile de la noi ,a fost alpinist ...happy

Acolo unde locuiesc fostii mei socri ,este o biserica armeneasca ,iar de Sfanta Maria se organizeaza o procesiune deosebita
O papusa in chip de Fecioara Maria ,este scoasa cu alai pe stradutele orasului.
Biserica este de o frumusete extraordinara.
Se spune ca pentru construirea ei s-au dat din mana in mana bucatile de piatra,cale de kilometri intregi.
Mereu m-au fascinat bisericile catolice
Cand eram mica,mama ma purta in oras ,la o biserica pe care mereu o privea
Eram un pitic,iar scarile pana la intrare mi se pareau imense ,o adevarata fortareata
Niciodata nu era deschisa biserica,insa priveam pe geam ...day dreaming
Nu intelegeam ce este cu stranele pentru ca nu le regaseam in bisericile unde ma ducea bunica ,la spovedit si impartasit,de sarbatori...
Si ,poate parea ciudat ,insa la Biserica Neagra nu am ajuns inauntru .Asa s-a nimerit,sa fie mereu inchis
O alta biserica frumoasa ,ca si amplasament ,este la Sighisoara,sus,in deal...De exceptie ...day dreaming
Ufff! Ce de amintiri!

Cat am locuit la Roma am avut ocazia sa merg la Vatican ,si la o alta biserica ,la aceasta din urma am si participat la slujba de Inviere ,O ceremonie frumoasa ,insa niciodata nu am putut sa ma inchin in bisericile lor ,iar cu lumanarile electrice,iertare sa-mi fie ,insa...mi se par ,nu stiu ,ca si cum nu ar avea efect ...sad Nu vreau sa jignesc credinta nimanui ,departe de mine ...

Ma bucur ca ti-a placut blogul.
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Multumesc!big hug
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Si ,desigur ,PS-ul....happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Jane ,big hug

Tare m-ai emotionat...

....

Astrid,big hug

Pentru fiecare dintre noi ...o sanziana,tamaduitoare ,pentru trup si suflet!rose

....
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ophanim, de imprumut,toga!

Sunt o biata croitoreasa ,fara studii superioare .
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata ,dragilor!big hug

Eu nu am avut rude la tara ,iar daca existau ,erau foarte indepartate iar parintii mei nu pastrau legatura
Copilaria mi-am petrecut-o in fatza blocului ,iar cu parfumul vietii rurale am facut cunostina dupa ce m-am casatorit ,aveam vreo 20 de ani ,cand fostii mei socrii s-au stabilit intr-un orasel repectabil ,care cu greu poate fi descris "la tara"
Adevarata cunostinta a venit cand am petrecut o saptamana in Vaslui
De neuitat experienta .
Fara curent ,apa ,frigider,televizor,telefon ,baie sau radio.
Am umblat cu cumnata mea pret de juma' de sat sa gasim 2 oua happy
A fost de vis ,mi-a placut enorm!
Am vazut pentru prima data o fantana ,in mod real,am participat la pomana de nu stiu cati ani ,obicei respectat cu religiozitate ,imi amintesc ceva de un brad ,dar nu mai retin ce era cu el,am luat pulsul ospitalitatii localnicilor ,la un pahar de jin ars sau o bucata de cas proaspat!
Am colindat dealurile ,am vazut vaci si cai de aproape ,nu doar la zoo,am ajutat la acoperirea crapaturilor din pereti(scena din text este reala ,cu balegarul ),si am petrecut o seara minunata la bâlci !
Nu stiu daca m-as muta acolo ,dar in concediu m-as intoarce ,cu cel mai mare drag!happy

Va multumesc pentru fiecare secunda daruita din timpul vostru
Pentru ca ati citit ,si pentru cuvintele frumoase
Va imbratisez pe fiecare si parte si va iubesc ,dar stiti deja asta!love struck