Regulament
Bloguri

Sunteti compatibili

Vittorio isi privea mainile insangerate ,...ii tremurau !Toata fiinta i se zguduia frenetic ,convulsiv,spasmodic,cuprins de un cutremur incontrolabil!
Refuza sa priveasca in directia ei .Refuza sa inteleaga mesajul transmis de trupul lui pe cai invizibile .Refuza sa incerce sa se adune ,sa devina coerent ,sa constientizeze si ,eventual,sa incerce sa intarzie deznodamantul pe care,desi parea imposibil , il acceptase deja .
Simtea....
Ea murise!
Fiecare celula ii derula ,din nou si din nou,fotografia cea mai groteasca pe care o privise vreodata !
Ar fi vrut sa fie un truc vrajitoresc ,sa fie doar efectul unei imaginatii macabre ce vrea sa sadeasca panica ,oroare ,durere!
Ea murise!
Undeva ,in strafunduri ,simtea gustul ruginit al frisonului de sange ce nu reusea sa mature gheatza ce o simtea in suflet .
Avea impresia ca toata energia i se scursese in talpi iar ele devenisera soclul pe care era sculptata durerea lui ,hidoasa infatisare ,legata la maini ...a neputinta.
Ea murise!
Sirenele pareau smulse de pe un portativul unui dirijor incepator,ce dadea rateuri in incercarea anemica de a trasa conturul sonor pe o harta cu forme de relief imaginare.Luminile in tonuri de albastru,culoarea ei preferata,pareau emise de laser urias ,dar nu pentru a inveseli si intretine atmosfera ci pentru a reflecta in asfalt umbre infricosatoare ,neregulate
Nu erau stroboscoapele de la disco ,iar aici nimeni nu dansa....!
Ea murise!
Privea, si nu intelegea toata acea agitatie ,toate acele sunete ascutite ii erau necunoscute ,sunete metalice ce-i infricosau auzul,cristale imprastiate peste tot iar toata acea mare de oameni in miscare incepea sa il sufoce !
Un punct
Doua puncte
Mai multe puncte
Si-o luminitza !
-Doctore ,pacientul da semne de revenire !se auzi un glas neutru,necunoscut!
Doctore?de ce "doctore"?unde era?
Incerca sa isi miste mana dreapta ,apoi pe cea stanga !
Mii de ace ,parca conectate la alte mii de masini de cusut,ce executau simultan aceeasi broderie ,la turatie maxima ,incepura sa ii tatuezec fiecare celula in parte ,dantelat,in ritm crescendo!
Deschise ochii !
O lumina puternica facea sa nu intrezareasca nimic la inceput ,doar alb ceea ce il facu sa se panicheze!
Instinctiv a ridicat mainile in fatza ochilor ,voia sa si le vada ,sa palpeze ,sa simta piele,carne ,orice inafara de acele ce-i strabateau corpul!
-E-n regula! E mai bine decat pare la prima vedere!Ai suferit un accident ,insa urmarile sunt minore,te vei reface !Incearca sa te calmezi!Sunt Doctorul Dobrescu!
Ceeee?
Accident???
Ce accident?
Nu-si amintea nimic ,ceatza ,negura ,gol ...!
Cum era posibil ?
Anastasia!!!!
Unde era Anastasia?
-A...
-A...
-Anas....
Ridica un deget de parca ar fi vrut sa il atentioneze pe medic de faptul ca ii datora un raspuns la o intrebare nerostita!
-Incearca sa te linistesti,tinere !Anastasia este in alt salon!
Internata ,deci traia!!!!
Daca el era bine ,si ea era!
Trebuia sa o vada ,acum!
Era doar vina lui !
Totul incepea sa lumineze in mintea lui haotica!
O cunoscuse pe un site de dating online ,obosit si frustrat de incercarile anterioare ,neincrezator ca ar mai iesi ceva vreodata .
Site-ul era romano-italian ,si dintr-o neatentie accesase sectiunea romana .
Acolo o vazuse pe ea.
I se parise caraghioasa ,plina de toate culorile alea pe ea ,cu decolteul prea adanc ,cu cerceii aceia pe care nicio italianca care se respecta nu i-ar fi purtat niciodata, si mai era si destul de pufoasa ,ceea ce nu ar fi conceput niciuna din doamnele conationale, ce frecventau palestra de cel putin 3 ori pe saptamana !
Dar avea ceva!
Nu ar fi stiut sa spuna ce !
Norocul facuse ca ea sa cunoasca limba lui natala ca urmare a unui job pe care-l avusese la Roma cu ceva ani in urma!Doamne!
Imaginea primei intalniri ii strafulgera retina obosita!
Cu oja ei albastru electic ,pe unghiile scurte ,niciodata nu ii rezistau lungi ,cu parul ei prins in doua agrafe ce nu mai erau demult la locul lor din cauza grabei cu care alergase,si cu flecul de la tocul unui pantof ,cazut ,ceea ca ii facea pasii sa troncane pe aleea unde el o astepta oarecum emotionat si temator!
Cand o vazuse ,o recunoscuse imediat !
Incerca sa-si mascheze zambetul si chicotul la gandul ca avea de-a face cu o femeie careia ii scapasera lucrurile de sub control ,usor confuza !
Statusera ore-n sir pe terasa din apropierea parcului pe care il strabatusera cand la pas,cand in usoara alergare ,intr-o timida joaca de-a prinselea dupa ce intepenisera pe leaganul din lemn ,locul ei preferat de meditatie.
Ii povestise de toate.Despre Roma ,despre plecare,despre despartirea de casa pe care o iubea atat.
Lasase cu greu pamantul natal ,insa nu avusese incotro.Nu mai suporta sa vada atatea oameni chinuiti ,oameni ce munceau din greu dar care nu reuseau sa se intretina de la un salariu la altul.Oameni saraci ,ce nu stiau de vacante ,de haine de firma sau hrana bio.Oameni ce nu puteau merge la medic ,sa isi faca niste analize ,sau sa urmeze un tratament.Plangea pentru ea ,pentru ei ,pentru viata asta nedreapta ,pentru sistemul ruinat ,indiferent ca vorbea despre cel de invatamant ,unde prietena ei se chinuia sa isi integreze fetita ,neacceptata de cei din jur pentru ca era "altfel" ,sau ca vorbea despre sistemul de sanatate ,ce ii solicita mama , ce sprijinea usile pe la diverse comisii ,in incercarea de a obtine pensionarea,de parca de la un an la altul cineva ar fi vindecat-o prin minune ,iar ea de cocheta ce era nu avea chef sa mearga la job !
Involuntar ii era rusine cand intorcea capul pe strada la lasarea serii cand umbre incepeau sa se deplaseze de prin parcurile ce deveneau dormitoare comune pe timpul verii iar inima ii tresarea puternic cand capacul vreunei guri de canal protesta tanguindu-se ,miscat din loc ,permitand sa se strecoare cate-o silueta intunecata ,cu ochi parca atinsi de febra ,si chip palid ca ceara ,osos si nespalat !
Nici ea nu o ducea prea bine .Muncea mult ,iar banii erau insuficienti ,mereu aparea cate o urgenta!
Voia sa traiasca decent ,sa ajunga intr-un loc frumos ,parfumat de flori ce rezista tot anul pt ca acolo nu exista iarna ,sa treaca pe strazi si sa intinda mana sa culeaga o mandarina din pomii de pe marginea drumului,cu care sa isi racoreasca setea,fara ca cineva sa se uite chioras ,sa poata sa-si cumpere de la solduri orice haina dupa care tanjea inima ei ,oricat de mult ar fi costat inainte,si asta sa nu insemne ca trebuie sa faca rate la banca pentru aceasta frivolitate .Sa munceasca pe un salariu decent ,unde la sfarsitul unei luni sa iti poti plati utilitatile ,si sa-ti ramana si de o masina de spalat si-un aragaz ,plus banii de hrana ,cum altfel decat din cea mai sanatoasa!
Sa vada oameni frumos imbracati pe strada,zambitori ,coborand din masini sclipitoare a caror portiera cand se deschide un intreg univers de miresme si acorduri fine transced pana la tine,trecatorul umil
Sa priveasca cu admiratie silueta doamnelor ce nu stau ore-n sir in bucatarie mirosind a chiftele si ceapa prajita ,ci merg saptamanal la gimnastica si cursuri de dans,la salon si la ceai cu prietenele.
Era satula de barbatii neingrijiti ,care nu au bani de o floare ,sau de o cafea ,cand tu dai jumatate din salariu pe o crema care sa iti faca pielea fina si matasoasa , si un sampon care sa iti mentina parul stralucitor ,nu precum matasea de porumb uscata!
Vacantele ,planurile de mers in concediu si alte asemenea vise excentrice erau de-a dreptul depresive ,prin absenta lor desavarsita.
Gata!gata !
Vremurilor acestora li s-a asacrificat destul!
Era suficient!
Asa ca lasase tot in urma si lua calea strainatatii!
Devenise familiarizata cu traiul de acolo ,isi insusise limba extrem de repede ,invatase secretele bucatariei ,iar banii ii erau suficienti pentru a-si ajuta toata familia .
Dar asta dura un timp ,prezenta fiindu-i solicitata la capataiul bunicului cazut la pat.
Asa ii veni Anastasiei ,dupa 2 ani ani ,ideea gasirii unui partener din peninsula.
Il placuse pe Vittorio .
Era blandut,istet si hotarat .Destul de frumusel si haios .
Erau de trei luni impreuna si discutau despre viitorul domiciliu comun,cu adresa la el,fireste!
Detinea un apartament tipic de burlac ,insa ea deja stia ce ii lipsea fiecarui coltisor pentru a-l face ideal .
Alesese in gand culoarea noilor draperii ,furnizorul pentru plantele pe care le voia negresit ,firma de electrocasnice ,ca vazuse ea intr-o revista ca erau la moda tot felul de mestecatoare si faramitatoare de legume ,plus un prajitor de paine si un cuptor cu microunde ,ca doar nu era sa strice traditia doamnelor de origine ,socand prin petrecerea a nepermis de multor ore in bucatarie ,facand ,doamne fereste ,exces sau abuz!
Va stabili si imprimeul zugravelii ,ca doar casa trebuia primenita ,rearanjarea micilor nepotriviri si studierea colturilor benefice pentru atragerea energiilor pozitive ce le vor aduce belsugul si bunastarea!
Mai avea de asteptat doar doua luni ,pana ii vor gasi un inlocuitor la serviciu si va reusi sa-si adune putinele lucruri ce le va lua cu ea.
La asta se gandea Anastasia ,asteptand pe trotuarul din fata aeroportului aterizarea avionului ce il aducea pe Vittorio .
Isi facuse planul de bataie ,stia pe unde il va purta ,insa majoritatea timpului il rezervase pentru ei doi,inchisi in casa ,nedezlipiti unul de celalalt
Era o surpriza ,menita sa il bucure ,el nestiind ca ea va veni sa-l intampine,iar ea fremata de emotie si chicotea sugubatz!
Inca putin ,inca putin...!
Ahh!ce surpriza va avea!
Insi schimba greutatea de pe un picior pe altul ,nerabdatoare.
Se privi in geamul imens din fata ei.
Alesese o pereche de jeans comozi ,tenisi rosii si o camasa in carouri rosu ,crem si alb,stia ea ca ii place !
Parul nu avea sens sa incerce a-l stapani ,era viu ,si avea propria-i personalitate!
Isi umezi buzele a emotie ,isi sterse palmele de pantaloni ,i se pareau usor umezite ,incerca sa isi tempereze bataile inimii ,si cand il vazu se ascunse dupa masina ce sta parcata in apropiere.Insa nu suficient de repede.Vittorio avusese timp sa o zareasca dar se prefacu a nu o recunoaste!
Iesi cu un aer ganditor prin usile rotative ,se opri o secunda ca si cum isi cauta telefonul in buzunar, abia apoi parca observa taxiul ce stationa ,fara sofer.
Baga telefonul in buzunar ,arunca o privire spre cerul senin ,de parca multumea in gand ca aterizase cu bine ,inspira adanc aerul curat si porni cu geanta pe umar ,spre masina ,incercand sa o zareasca printre gene pe Anastasia.
Ocoli pe langa portbagaj pentru a ajunge la usa spatele soferuluin,cand fata ii sari in brate,razand bucuroasa si agatandu-se de gatul lui ,in incercarea de a -i subjuga buzele!
Vittorio nu calcula bine fortza impactului si se dezechilibra cu Anastasia cu tot pana in fata masinii pe care nu o auzise venind dar al carei impact il simti puternic,lipindu-l de usa taxiului iar pe Anastasia proiectand-o cativa metri mai incolo ,in geamul aeroportului
Incerca sa priveasca ,sa o gaseasca cu ochii plini de lacrimi ,sa inteleaga ce se petrece si sa isi spuna in gand ca el inca era in avion ,ca dormea ,iar acesta era doar in vis urat.
Dar ii simtea parfumul ,si urma bratelor in jurul gatului ,si-i auzea bucuria surasului ...
Iar acum erau in spital....iar el trebuia sa o vada !
Nu isi dadu seama ca intreaga derulare a filmului ii ocupa doua zile ,timp in care fusese sedat mereu ,de parca doctorul intelesese gandul tanarului.
Azi era mai bine ,deci incerca sa se ridice !
Ameteala puternica il facu sa se agate de tablia patului,zgomot care o alerta pe asistenta de garda!
Dupa rugaminti fierbinti ,priviri galese si apelari la sentiment,reusi sa o induplece pe aceasta sa il insoteasca intr-un scaun cu rotile pana in salonul Anastasiei.
Sunetul aparatelor ce o o oxigenau si monitorizau i se imprima in epiderma si urla mut trimitind semnale catre Univers!
O stare de lesin in cuprinse ,de sfarseala si de razvratire!
Usa se deschise ,doctorul Dobrescu intra cu un teanc de hartii!
-Tinere , am o veste buna!Sunteti compatibili!Esti singurul donator!
-Buna ziua ,doctore!Compatibili ?Mi-e teama ca nu inteleg ,dar orice ,sunt de acord!
-Anastasia are nevoie urgenta de o bucata din ficatul tau ,si esti singurul donator viabil!
-Doctore,sunt pregatit ,puteti incepe!
Sunetul acela....!
Sunetul acela nu il va putea uita niciodata!
Parca toate aparatele se tanguiau la unison ,fiecare pe limba si in ritmul lui .
Era un cor de bocitoare ,de nestapanit si care iti sadea inn suflet ideea de sfarsit!
De parca ea incerca sa isi manifeste respingerea si refuzul ca o parte din elm,...sa devina o parte din ea,pentru eternitate.
Anastasia tremura convulsiv ,iar Doctorul si asistenta incercau sa o stabilizeze .
Se simti smuls de o alta mana necunoscuta,iar caruciorul scos cu viteza din salon!
Nici nu avusese putere sa se impotriveasca!
Sa tipe!
Sa planga!
Sa se ridice sa o atinga!
Sa o scuture si sa-i aminteasca de planurile lor!
Sa o priveasca in ochi...
Sa ii daruiasca din caldura lui...
Sa ii zambeasca...
Sa o mangaie pe obraji asa cum ii placea ei sa il mangaie....
Sa ii sopteasca numele!
Sa o sarute!
Usa se deschise incet,in scartait a planset ,iar privirea doctorului spunea tot :
Ea....murise!

PS

Pentru Shere ,cu final fericit!happy

Vitto nu mai avea nevoie de cuvinte ,erau inutile,gheara mortii ii sugruma venele si -i invenina respiratia ,se stingea si el!
Doctorul isi scoase boneta si il batu incurajator pe umar :
-Tinere ,cred ca te iubeste mult ,cu greu am reusit sa o stabilizam! In cateva zile vom initia transplantul,fireste ,daca nu ti-ai schimbat parerea!
Broboane perrlate ii inundau tampla ,mainile ii tremurau ,gura i se uscase ,si ar fi putut jura ca simte cu ii creste un nou strat de piele peste camasa !
Doar ochii ii straluceau ,a lumina nebuna,ratacita, a fericire nesperata !
Reusi doar sa incuviinteze din cap ,a afirmatie ,si sa se aplece sa sarute mana doctorului .
Fericirea avea gust de spital si dezinfectant ,dar avea parfum viu!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Uneori...doar din penita.
Cat de adevarat....

Multumesc.happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Astrid ,big hugrose
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Capitane big hug

Multumesc
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Chiar si asa,esti amabil,si iti multumeschappy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Eu?

Este prima data cand comentezi pe blogul meu ,cred ca ma confunzi happy
Nu-ti fa probleme ,e firesc,sunt multe scrieri aici ,se intampla.
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Raul ,fratioare!big hug

Esti prea bun ,multumesc!
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Assemilation ...ma tachinezi ,ce as putea sa te invat eu?happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dude,big hug
matrimoniale - membru fara poza

dude_me

  • Publicat Acum peste 2 luni
Angel ... ce să zic ... intenția mea când scriu este să transmit un mesaj nu sa smulg lacrimi .... scrierea ta îmi transmite un mesaj (sau cel puțin asta înțeleg eu) ....

Oricum nu e vorba despre mine aici ... este textul tău ... în text care transmite emoție, care (cel puțin în cazul meu) pune pe gânduri ... și nu în ultimul rând un text care deschide o fereastră către sufletul tău ... big hug
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dude,big hug

Eu lacrimez la scrierile tale,iti multumesc!
Sincer,inseamna mult pentru mine!happy