Regulament
Bloguri
Numele panselutelor vine din cuvantul francez pensee, care inseamna gandire, gand. Acest nume a fost preluat de catre britanici ca un al doilea nume pentru violete inca din epoca victoriana, cand aceasta floare era vazuta ca un simbol al amintirii, al aducerii aminte, dar si al romantismului, al gandurilor de iubire. Francezii considerau ca aceasta floare poate face ca acela sau aceea de care te-ai indragostit sa se gandeasca la tine. In Anglia, panselutelor li se mai spunea si love in idleness, adica o iubire care te face sa fii cu totul inactiv, caci te gandesti incontinuu la iubita sau iubitul tau. Daca o fata gaseste o panseluta lasata de un admirator, aceasta inseamna, simbolic, Ma gandesc la dragostea noastra interzisa. Altii sustin insa ca acest nume i-a fost dat pentru ca planta seamana cu fata unui om care, spre sfarsitul verii, isi tine capul aplecat, ca si cum ar gandi, ar medita.
Panselutelor li se mai spunea si alinarea inimii, la fel ca Violei tricolor, nume care provine de la Sfanta Euphrasia, al carei nume inseamna in greaca buna dispozitie a mintii. Aceasta sfanta a refuzat casatoria, alegand celibatul si calugaria, fiind considerata un model de smerenie, de unde si atributul umil, smerit dat Violei tricolor si in general violetelor.
Cele trei culori ale panselutei originale – alb, galben si violet – se considera ca simbolizeaza amintirile, gandurile de iubire si suvenirele, adica lucrurile care alina inimile celor care se iubesc, dar sunt despartiti si departe unul de altul. Intr-o legenda se spune ca panselutele erau albe si ca au primit culorile galbena si violet doar atunci cand au fost lovite de sageata lui Cupidon. Odata cu culorile au primit si puterile magice care au facut sa fie folosite in potiuni.
O poveste germana spune ca, la inceput, panseluta avea un parfum dulce si foarte puternic. Oamenii veneau de la mari departari sa o miroasa, insa, in felul acesta, calcau iarba din jurul ei, iar animalele fermierilor nu mai aveau ce manca. De aceea, panseluta s-a rugat la Dumnezeu sa gaseasca o solutie. Domnul a facut urmatorul lucru: i-a luat panselutei parfumul, insa i-a dat o frumusete unica
.In trecut, petalele in forma de inima au facut si ca panseluta sa fie un ingredient al unei potiuni de dragoste. Conform doctrinei semnaturilor, frunzele in forma de inima ale panselutei pot vindeca inima unui om bolnav de dragoste si de dor. Tot datorita formei petalelor sale, panseluta este si floarea indragostitilor, care celebreaza sarbatoarea Sfantului Valentin. Se spune ca ea nu trebuie culeasa cand are stropi de roua pe petale, caci in acest fel persoana iubita ar pati ceva rau, iar cel sau cea care a cules-o ar varsa nenumarate lacrimi de tristete.
http://daciccool.ro/stil-de-viata/casa-s … mului

La multi ani ,Al3- Panseluta! roseroserosegood luck

Gandurile tale ,asternute atat de sensibil ,sa ne incante mereu inimile!happy
Sa ramai mereu la fel de talentata si bogata in trairi dintre cele mai frumoase!
Sa fii sanatoasa ,iar viata sa iti fie un drum lin si insorit !
Iubirea sa te gaseasca si sa iti desavarseasca fiinta! rosegood luck

La multi ani!big hughappypartydancing partydancing
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
rose
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mai bine mai tarziu, decat niciodata!

LA MULTI ANI, Al3ssa!happy
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtu.be/yx2fVYtIFjE

good luck
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
la multi ani alessandra! visele-ti frumoase sa devina realitate! roseroserose
matrimoniale - membru fara poza

Papadie62

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sa fii sanatoasa, sa fii implinita, sa fii fericita, sa fii iubita, iar gandurile bune si zambetul sa te insoteasca toata viata!
LA MULTI ANI!

http://zdravan.ro/sites/default/files/im … a.jpg
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sa ne traiesti Alessandra ! big hug
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
La multi ani Alessakiss
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vărateco...doar un dram !???surprise....ce zgărcită ești , femeie !!waiting.....olling on the floor
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
La mulți ani !!rosebig hug