poza membru
Regulament
Bloguri
Se spune ca in orice relatie unul dintre cei implicati iubeste mai mult, dar cel/a care considera asta chiar are dreptate? Oficial toata lumea isi doreste iubire dar din start apare o intrebare: sa iubeasca sau sa fie iubit/a? Si, in viata de zi cu zi, cati judecam prin prisma “ancorelor” si cati sunt deschisi cu adevarat? Cati iubesc ceva dar isi doresc sa schimbe, sa modeleze altcevala la celalalt incat sa un mai semene cu ex-ul sau ex-a sau cu mai stiu eu cine din nu stiu ce relatie despre care am auzit sau o stim? Cati ne indentificam cu lucruri ce nu ne apartin ci doar le preluam ca « exemple » ?
Oficial toti “stapani ai vietilor noastre”, deschisi, dar constient sau nu, de multe ori suntem “sclavii” amanuntelor.
Ma intreb daca ansamblul este construit din principiile de viata pe care ni le-am cladit sau din cele ce ne-au fost impuse intr-un mod placut sau mai putin agreeabil, sau din hedonismul sau rigiditatea inconstiente, din ansamblu unitar sau din detalii? La ce si cat suntem dispusi in a face concesii ca «a tolera», sau a luam persoana ca atare ?
Cineva bea apa plata, celalalt bea apa minerala, unul bea bere bruna, celalalt blonda, unul fumeaza si celalalt nu…si exemplele ar putea continua.
De aceea revin cu intrebarea : ce facem cand iubirea nu este de ajuns ?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
angel, este vorba de un caz ce mi-a venit in atentie. Si cum nu am vrut sa fiu subiectiv in a lansa niste presupuneri sau sfaturi mai mult sau mai putin neavenite, m-am gandit sa supun atentiei si celor de aici pentru a avea mai multe puncte de vedere. Oricum, fain comentariul tau.
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Citat din ,,Ultima noapte de dragoste....,,Camil Petrescu..happy
,, Oiubire mare e mai curand un proces de autosugestie.Trebuie timp si complicitatea pentru formarea ei.De cele mai multe ori de obisnuiesti greu,la inceput,sa-ti placa femeia fara de care mai tarziu nu mai poti trai.Iubesti intai din mila,din indatorire,din duiosie,iubesti pentru ca stii ca asta o face fericita,iti repeti ca nu este loial sa o jignesti,sa inseli atata incredere.Pe urma te obisnuiesti cu surasul si vocea ei,asa cum te obisnuiesti cu un peisaj.Si treptat iti trebuieste prezenta ei zilnica.Inabusi in tine mugurii oricaror altor prietenii si iubiri.Toate planurile de viitor ti le faci in functie de nevoile si preferintele ei.Vrei succese ca sa ai surasul ei.
................................ ................................ ................................ ................................ ................................ ......................
Iti construiesti casa pentru o femeie,cumperi mobila pe care a ales-o ea,iti fixezi deprinderile cum le-a dorit ea.Toate planurile tale de viitor pana la moarte sunt facute pentru doi insi{.....]Te strapunge ca un stilet orice aluzie despre ea si esti nebun de fericire cand,dupa greutati materiale si umilinte uneori ai reusit sa-i faci o surpriza care s-o uimeasca de placere,,
Cam asa arata iubirea in viziunea mea.
Desigur este valabila si reciproca...
Inseamna sa te dai pe tine la o parte,pt cel de langa tine.
Inseamna sa faci CONCESII,care de fapt ,nu sunt concesii pt ca le faci cu drag,pt el/ea.
Iubirea,pe langa altele,implica sacrificii,iar cand ajungi sa nu mai poti sa le faci,sa nu mai simti ca poti lasa de la tine...inseamna ca ...e sfarstitul...
MEER....de fapt ,ce anume intrebi?:ce faci cand nu mai este suficienta iubirea ta? sau ce faci cand nu mai este suficienta iubirea ei?
matrimoniale - membru fara poza

Cristian1980

  • Publicat Acum peste 2 luni
Meerkat parca esti egoista dulce care imbratiseaza sau plange ca tu sa-i dai ceva si uneori cere cu gratie dar are activ acest "a vrea" - astea referitoare la "micutele" compromisuri si felul in care le vezi tu, in loc ca ele nici sa nu fi aparut aici in zisele tale.