Regulament
Bloguri
Am gasit un articol interesant in care mi s-au dezvaluit multe lucuri nestiute....am sa spicuiesc din el doar ca sa mai aflam si noi istoria nestiuta a unor locuri pe langa care am trecut deseori...

Casa Mita Biciclista
Pentru cei si cele dintre voi care inca mai fac glume cu Coana Mita Biciclista si nu stiu, de fapt, nimic despre reputata doamna, ciuliti mai bine urechile si mariti-va pupila! Mita Biciclista, pe numele ei adevarat Maria Mihaescu, si-a capatat renumele dupa ce a fost prima femeie care sa se plimbe pe Calea Victoriei in pantaloni si pedaland la bicicleta, lucru considerat nepotrivit pentru o femeie in jurul anilor 1900. Aceasta domnisoara avea o masina coupe, manca doar la Athenee Palace si facea baie imbracata in costum sumar, spre deosebire de celelalte semene de la acea vreme, care se scaldau infofolite in halat. A fost o femeie cocheta care a frant inimile unor barbati precum Octavian Goga, regele Portugaliei sau regele Ferdinand. Legenda spune ca aceasta casa de pe Amzei despre care vorbim ar fi fost primita de la un amant extrem de bogat. Daca sunteti vreodata prin aceasta parte a Bucurestiului, profitati de ocazie si faceti-i o vizita, daca nu Mitei Biciclista, cel putin arhitecturii semnate de N.C. Mihaiescu. Fosta locuinta a cochetei dudui se afla pe Strada Amzei, nr. 9, foarte aproape de Calea Victoriei.

Balta Vrajitoarelor
La iesirea din Bucuresti, spre Stefanesti, in padurea Boldu-Creteasca, se afla o balta de numai cativa metri patrati, care are in spate o istorie destul de bogata. Se spune ca ea ar fi existat inca de pe vremea lui Vlad Tepes si chiar ca aici ar fi fost decapitat domnitorul, insa istoricii nu confirma acest fapt. Dupa cutremurul din '77, autoritatile romane au dispus deversarea mai multor tone de moloz si daramaturi in aceasta balta, insa ele au fost inghitite peste noapte. De asemenea, vrajitoarele se strang in fiecare an in acest loc si sustin ca de aici isi trag puterile si magia. Credinta po****ra arata faptul ca, in trecut, femeile care voiau sa scape de sarcina, veneau si stateau cateva minute in aceasta apa pentru a scapa de prunc. Dincolo de mituri si povesti, adevarul este ca animalele se tem de acest loc, in care e putin probabil sa intalnesti pana si o broasca.

Insula de pe Lacul Morii
Lacul Morii este un lac artificial creat de autoritatile comuniste pentru a impiedica deversarile Dambovitei. Are 246 ha si a fost construit pe locul Bisericii Sfantul Nicolae si al cimitirului aferent, peste care s-a turnat beton. In centrul acestui lac, comunistii doreau sa construiasca un fel de insula pe care bucurestenii sa o viziteze in zilele libere. Planurile initiale includeau magazine, promenade si asa mai departe, insa lucrarile au fost oprite in '89. Desi aceasta insula a servit, dupa Revolutie, pe post de destinatie pentru foarte multe concerte si manifestari artistice, in zilele obisnuite ea nu este decat o bucata de teren pe care se gasesc salcii si boscheti. Cu toate acestea, ea ramane pe lista celor mai apreciate destinatii pentru fotografii pasionati de peisaje neobisnuite. Ca sa ajungi aici, ai nevoie de o masina, asa ca pune bani deoparte pentru taxi sau, dupa caz, combustibil si de o harta. Alege drumul asfaltat si nu poteci obscure.

Statia de metrou Politehnica
Ne-am gandit si la vremea de afara si ne-am dat seama ca s-ar putea sa nu aveti chef de frumos pe o temperatura ca aceasta si de aceea va propunem o calatorie in Cretacicul superior. Tot ce trebuie sa faceti este sa coborati la statia de metrou Politehnica si sa puneti blitzurile in functiune. Aceasta statie a fost data in folosinta in 1983 si este pavata cu placi mari de marmura si granit ce contin fosile de acum 180 de milioane de ani. Mai precis, oamenii care coboara la Politehnica au sansa sa calce pe ramasitele unor vietuitoare care traiau pe Pamant atunci cand tot ce vedeai in zare era apa. Desi poate parea ca totul a fost planuit dinainte de catre constructori, adevarul este ca ei s-au grabit sa termine totul la timp si au extras materialul din Muntii Apuseni interesandu-se doar de...culoare! Descoperiri ulterioare au aratat faptul ca bucurestenii calca, din 1983 si pana azi, pe un ocean pietrificat. Cine ar fi crezut?

Cine doreste sa citeasca mai multe http://qbebe.ro/familia/vacante/top_20_c … resti
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza elianne

elianne

  • Publicat Acum peste 2 luni
...ultima oara cand am fost in Bucuresti-Centrul vechi, am poposit mai mult la (si in) Bisericuta Stavropoleos si Libraria Carturesti/Lipscani, doua spatii deosebite ca destinatie dar la fel de interesante (parerea mea!).
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
big grin
Eu nu am precizat
Decat ca vreau sa ajung acolobig hug
poza mario_s

mario_s

  • Publicat Acum peste 2 luni
salut! ati uitatara de sentru viechi! big grin
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
1.In primul rand ma bucur pt blog,intr-o vreme gandeai altcevahappy
2.In al doilea rand pt continut ,este foarte util
3.La subiect.iti voi spune ca eu nu am vazut decat Zoo din Bucuresti si Arcul de Triumf...atatsad
Imi doresc sa ajung la Antipa...sper sa reuseschappy
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Te felicit DrLovee! Chiar foarte fain blogul.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Niciodată nu este tărziu....
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
În București este de preferat a fi atent în ce călcați....
matrimoniale - membru fara poza

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
asteptam cu incredere includerea in aceasta lista selecta a Casei CoanaAribig grin