Regulament
Bloguri
Nu exista sanatate fizica fara sanatate psihica si viceversa. Indiferent daca suntem tristi sau veseli, organismul nostru raspunde „fizic” la felul in care gandim, simtim si ne comportam. Emotiile noastre ne pot face foarte mult bine sau foarte mult rau. De exemplu, cercetarile arata ca starea de nervozitate cauzata de tinerea unui discurs ne dubleaza vulnerabilitatea in fata alergiilor (sau agraveaza simptomele de manifestare ale unei alergii deja existente).

Se pare ca atunci cand exprimam sentimente de dragoste, nivelul de colesterol „rau” scade. Un studiu marca Human Communication Research arata ca daca oamenii ar petrece o ora pe saptamana (chiar si in mai multe reprize) scriind lucruri placute despre persoanele dragi, nivelul de colesterol daunator din organism ar scadea considerabil in cinci saptamani.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio demonstreaza, pe de alta parte, ca o cearta de aproximativ 30 de minute cu partenerul poate incetini capacitatea de vindecare a organismului cu cel putin o zi. Cu cat certurile sunt mai frecvente in vietile noastre, cu atat se vor vindeca si se vor regenera mai greu celulele din corp. In cadrul studiului american, membrii grupului experimental au fost rugati sa vorbeasca despre tensiunile din relatiile lor. Rememorarea acestor tensiuni a starnit emotii negative care au incetinit vindecarea ranilor existente pe corp cu aproximativ 40% fata de grupul de control. Cum se poate intampla asa ceva? Conform cercetatorilor, orice experienta negativa cauzeaza o crestere a citokinelor, niste molecule care dau nastere inflamatiilor. Nivelurile ridicate de citokine sunt strans legate de artrita, diabet, boli cardiovasculare si cancer. Atunci cand nu putem sa ne luam gandul de la un conflict, se pare ca tensiunea arteriala va creste de fiecare data cand mintea va zbura la situatia suparatoare. De aceea, specialistii recomanda sa nu „rumegam” prea mult certurile, ci sa incercam sa ne impacam cat mai rapid cu persoanele cu care am avut neintelegeri.
Depresia, pesimismul si apatia ne afecteaza sanatatea in mai multe feluri. In primul rand, vor scadea nivelurile de serotonina si dopamina – neurotransmitatorii responsabili pentru starea de bine. Iar cum serotonina joaca un rol esential in perceptia durerii, o mare parte a pacientilor depresivi au senzatia ca ii doare mereu cate ceva.

Atunci cand constientizam insa cat de binecuvantati suntem, de fapt, reusim sa ne reglam tensiunea arteriala, sa stimulam sistemul imunitar si sa acceleram capacitatea de vindecare a organismului. Dr. Rollin McCraty, de la Institutul HeartMath din Statele Unite ale Americii, si-a dedicat o mare parte din cariera studiului legaturii dintre emotii si sanatatea fizica. Medicul a ajuns la concluzia ca dragostea, recunostinta si multumirea declanseaza secretia de oxitocina, o substanta care relaxeaza sistemul nervos si stimuleaza oxigenarea tuturor tesuturilor. Aceleasi studii au aratat ca sentimentele de recunostinta sunt responsabile pentru o activitate electrica armonioasa in zona inimii si a creierului.
(psychologies.co.uk)

https://youtu.be/LoNXsne8exg
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Da6996

  • Publicat Acum peste 2 luni
al de sus happy))
poza DrLoveee

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
care creier?big grin
matrimoniale - membru fara poza

Da6996

  • Publicat Acum peste 2 luni
Doctore, este adevarat ca atunci cand vezi o femeie frumoasa, creste nivelul de serotonina din creier?happy
matrimoniale - membru fara poza

Rubin14

  • Publicat Acum peste 2 luni
olling on the floor Doc.... nu merge „orice”.
Trebe’ ceva de soi for you! kiss
Exclus cotoroanţe. Alea pot fi trecute cu vederea. Aşa, ca un inventar la categoria „Matri friends”, ar mai merge cu greu şi cu multă indulgenţă.
poza DrLoveee

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
rubinas,scrie orice soro...ce-ti trece prin cap....apreciem oricehappy
matrimoniale - membru fara poza

Rubin14

  • Publicat Acum peste 2 luni
Doc, m-ai spart cu binecuvântările... Mă tot căznesc să-ţi scriu un haiku special. Dar sfinţii nu-s prin creierii mei. Hai şi tu cu veva mai pământesc, frate. big grin
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
N-as indrazni,pacatele mele!big grin
poza DrLoveee

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
aplic...cum sa nu.....acu doua zile am spus una din aceste doua frazetongue...dar de cand tragi la raspundere doctorii?big grin...pai e frumos?tongue
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Doctor LOVE....big grin
Ca ,doar ,stii tu ce stii,nu?
Dar,ma intreb,de aplicat...aplici?
Cand ai spus ultima data ,,te iubesc,,?hmmbig grin,sau:,,iarta-ma,,
Teoria ca teoria....happy
Felicitari,frumoasa tema...