Regulament
Bloguri
1 ianuarie – ziua care marchează trecerea într-un nou an, ziua care poate descrie un nou drum. Se spune că asa cum eşti în această zi, aşa vei fi tot anul. De la această idee, pornesc mai multe tradiţii şi obiceiuri.
Este bine să începi anul cu un gând bun; să fii vesel, mai tolerant şi mai încrezător. Schimbările vin când nu te aştepţi, iar energia pozitivă atrage lucrurile bune. În plus, există o vorbă, care e valabilă în orice moment: “Poartă-te cu ceilalţi aşa cum ai vrea să se poarte lumea cu tine!”.
Trecând la credinţe mai vechi, primul musafir poate fi un punct de reper pentru noul an. Se spune că dacă acesta este bogat sau sărac, aşa va fi gazda tot anul.
Totodată, este bine să intre în casă un bărbat sau o femeie brunetă, pentru că aceştia aduc noroc. Dacă, în schimb, trebuie să vină o femeie roşcată sau una blondă, gazdele trebuie să poarte un fir de busuioc sfinţit, pentru a alunga ghinionul.
Pentru ca familiei să-i fie bine tot anul şi să aibă spor, în popor există obiceiul ca în ziua de Anul Nou să se fiarbă în oală un cap de porc, pentru că aşa cum porcul râmă numai înainte, tot aşa va merge şi omul spre belşug.
De asemenea, pe 1 ianuarie, fiecare om trebuie mânuiască de 3 ori unealta pe care o foloseşte în timpul anului, pentru a avea spor la muncă.
Pluguşorul este un alt obicei care este menit să aducă noroc. În casele în care colindătorii vin cu Pluguşorul va fi prosperitate şi belşug.
Şi Sorcovitul atrage bunăstarea.
În ceea ce priveşte vremea, există numeroase interpretări. Conform tradiţiilor, cum e ziua de Anul Nou aşa va fi tot anul. De asemenea, se spune că, dacă pe 1 ianuarie e ger mare şi dacă pe zăpadă se văd multe steluţe, e semn că anul ce urmează va fi bun şi vor fi multe cununii. Dacă ninge, anul va fi îmbelşugat, iar dacă este senin şi geros, oamenii vor fi sănătoşi pe parcursul anului.

LA MULTI ANI, VASILE !

In traditia po****ra, Sfantul Vasile apare infatisat cu mai multe "chipuri". Astfel, el apare ca unul dintre sfintii care au facut minunile cele mai mari, fiind pazitor de duhuri rele, cu "mare putere asupra dracilor". Astfel, cu rugaciunile lui se scot duhurile rele si necurate din oameni.
Pe de alta parte, Sfantul Vasile apare ca "mare betiv", care sta calare pe poloboc, iar de ziua lui se fac petreceri si chefuri. De altfel, el s-a rugat de Dumnezeu sa-i dea o zi, iar Domnul i-a dat cea dintai zi, cea a Anului Nou.
Fericit, Sfantul Vasile a luat un clopotel si i-a legat la toarta o crenguta de busuioc si s-a suit la Dumnezeu sa-i ureze lucruri bune. De aceea, de Sfantul Vasile exista obiceiul de a ura. Sfantul Vasile este reprezentat ca "imparatul iubirilor": el petrece, iubeste, joaca si canta.
(superstitii.ro)
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Rubin14

  • Publicat Acum peste 2 luni
Norico, e bun rau! olling on the floor
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
M-am băgat astăzi în seamă cu o blondă:
– Ce zici frumoaso, vii cu mine la petrecerea de Revelion?
M-am răzgândit când mi-a răspuns:
– Sigur că da, când?
matrimoniale - membru fara poza

Rubin14

  • Publicat Acum peste 2 luni
Un moşulică se insoară cu o puştoaică. Ea, după noaptea nunţii:
- A fost minunat! Se face des treaba asta?
- Da, copila mea. Unii depravaţi o fac chiar şi de două ori pe an.

(Inspirat de serile de iarna... winking )
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pentru cei carora le plac serile de iarna, la lumina slaba a lumanarilor.....

https://youtube.com/watch?v=Kq81GO2Z8gM
matrimoniale - membru fara poza

Rubin14

  • Publicat Acum peste 2 luni
Anul cel nou si viitorii sa iti fie plini de ce-ti doresti, Elleannor! happy
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Neata, Cybele.
Cam in aceleasi ape m-am scaldat si eu asta noapte, in lupta cu gripa si am ratat ocazia sa pregatesc calendarul cu ceapa, care se face numai in noaptea de An Nou !
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
La multi ani si sa fiti iubiti happy

Eu mi-am inceput anul tusind in ultimul hal... si un strop ametita happy Daca asa va fi tot 2015 am pus-o... si nu cu cine vreau eu big grin
Apropo, cine-a bagat traditia cu dorinta de la trecerea dintre ani? Sa stiu pe cine sa jumulesc? Ale naibii daca vor sa se implineasca, din contra. O sa incerc o tactica inversa: o sa-mi doresc ce-i mai rau si-apoi o sa fiu surprinsa de cat de bine merg toate happy))
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata ! Va trezirati ??? La mine s-au inregistrat temperaturi foarte joase asta-noapte si azi dimineata ! Am forjat focul in permanenta !
Multam de urari, sa fiti iubiti si sa iubiti cum n-ati fost niciodata pana acum !!