elefant.ro

Regulament
Bloguri

"E foarte bine!"

"A fost odată un rege african, care avea un prieten foarte bun din copilărie. Acest prieten avea obiceiul ca, indiferent de situaţia în care se afla, fie ea bună sau rea, să spună mereu:

“E foarte bine!”
Într-o zi, regele şi prietenul său se aflau la vînătoare. Prietenul încărca şi pregătea armele pentru rege. Din greşeală, o armă s-a descărcat şi i-a retezat regelui buricul degetului mare de la mîna stîngă. Fără să fie impresionat de situaţie, prietenul a remarcat, ca de obicei:

„E foarte bine!”.

Regele, rănit şi urlînd de durere, a replicat:

„Nu, nu e bine deloc!” şi a ordonat ca prietenul lui să fie aruncat în închisoare.
Peste ceva timp, regele vîna într-o zonă periculoasă. A fost capturat de un trib de canibali, care l-au dus în satul lor. L-au legat de un proţap şi se pregăteau să-l pună pe foc. Dar unul dintre canibali a observat că regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstiţioşi, canibalii aveau ca regulă să nu mănînce pe nimeni care nu era complet întreg. Aşa că l-au eliberat pe rege. La întoarcerea acasă, regele şi-a reamintit de întîmplarea de la vînătoare, cînd îşi pierduse o parte din deget şi, cuprins de remuşcări, a ordonat ca prietenul lui să fie eliberat din închisoare.
„Ai avut dreptate”, i-a spus prietenului proaspăt eliberat.

„A fost foarte bine că mi-ai retezat buricul degetului.” şi a început să-i povestească păţania cu canibalii. Apoi îi spuse: „Îmi pare foarte rău că te-am trimis la închisoare atîta vreme. A fost urît din partea mea să fac acest lucru.”

„Nu-i adevărat“, a replicat prietenul, „Este foarte bine că m-ai închis!”
„Ce vrei să spui cu asta, că este foarte bine?!? Cum poate fi bine să stai la închisoare?”

Dar răspunsul îi deschise ochii: „Dacă n-aş fi fost în puşcărie, aş fi fost cu tine şi mie nu îmi lipseşte nici o bucăţică din deget.”

Cum stati cu binele?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
Foarte bine! olling on the floor http://everyjoe.com/wp-content/uploads/2 … y.gif olling on the floor
poza Danielabreakout

Danielabreakout

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pai ce sa zic? E foarte bine! big grin
libris.ro