Regulament
Bloguri

Dansul falsilor prooroci

Ca raspuns la preocuparea mea pentru lectura, va scriu cateva randuri. Eu insumi fiind un om avid de cunoastere [incvlusiv sau, mai ales, umana], m-am grabit sa rasfoiesc dintre subiectele postate. Profit de aceasta ocazie ca sa realizez o sinteza despre modul cum abordez eu lecturile ezoterice in general, si aceasta lectura in particular. In primul rand, inca de la inceput, in cateva secunde decid daca voi parasi lectura definitiv sau o voi continua. Astazi, cand lectura ezoterica poate umple zeci de rafturi, este necesar sa ne ascutim discernamantul. A-ti pierde timpul cu o lectura inutila inseamna sa te privezi de o alta lectura valoroasa... Eu imi stabilesc 3 criterii: sinceritatea/credibilitatea autorului; interesul, originalitatea si stilul prezentarii subiectului propus; ce “castig” imi aduce lectura (dpdv intelectual, social, moral, sufletesc, spiritual etc). Daca pica la unul dintre criteriile enuntate, inseamna ca lecturarea s-a aflat in una din urmatoarele situatii posibile: folosirea unui limbaj prolix, in idea ca ar putea acoperi lipsa de originalitate sau de idei a autorului; prezentarea unei "realitati" fara puncte comune cu nimic din ce se cunoaste deja, poate fi un semn de creativitate, dar şi un posibil semn al inventiei pure si lipsei de veridicitate; un autor despre care nu gasim nici o referinta [la profil, poza etc] ar putea fi un pseudonim de ocazie, dar oare de ce alege sa-si ascunda identitatea? Se teme sa nu-si periciliteze statutul social? Nu crede nici ea/el in ceea ce scrie? Unii reusesc sa faca atatea conexiuni intre notiuni fara legatura intre ele, incat pare a fi opera unei minti “diabolice”, pusa pe batjocorirea rabdarii si inteligenţei cititorului, dar poate este doar ignoranta; altii, desi au initiat subiecte interesante, le prezinta fara curaj, mai degraba prezentand unele principii generale, diminuand astfel forta de impact. Unele dintre teme nu sunt de interes real. Nu sunt impotriva largirii orizontului de cunoastere, dimpotriva. Dar orice dilatare a gandirii in infinit ar trebui sa fie insotita si de o inaltare sufleteasca, pe care un subiect propus ar trebui sa-l ofere, ceva care sa ne ajute sa evoluam spiritual sau mental… sa transmita emotie… In final, trebuie sa marturisesc ca n-am avut puterea si curiozitatea sa citesc toate subiectele postate si din cele alese, nu pe toate pana la sfarsit , dar am rasfoit destule... Pe unele chiar le-am recitit cu placere. Nu mi-am propus sa fiu [considerat] un “casap” al valorilor sau non-valorilor literare de pe… Bloguri. Oricine are dreptul sa se exprime. Incerc numai sa fiu exigent cu ceea ce imi umple mintea, timpul, imi consuma energia si imi cladeste opiniile, deci prezentul si viitorul. Sper ca nu am suparat cu vreuna din afirmatiile mele, ca poate [unii] imi veti da dreptate si ca n-am gresit in privinta “subiectului” trimis spre… analiza!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Interesant. (btw, linkul de la profil nu merge happy )

Eu citesc... Blogurile persoanelor care mi/au atras atentia in timp. Alea care ma atrag din cele trei randuri care apar pe pagina principala... Eventual cele intens comentate happy
matrimoniale - membru fara poza

licaram

  • Publicat Acum peste 2 luni
recitind blogurile care te-au atras, ai dizolvat imaginea impactului? ai facut redescoperiri la o noua citire?
precis nu au fost blogurile-chat!

si totusi, falsii prooroci danseaza ...happy
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@grasa si frumoasa: cine suntem noi sa spunem ce este mult sau putin, daca este prost sau bun si daca este fara rost sau ne atingem... "tinta" ? Este saptamana patimilor... cel fara de greseala sa arunce primul... "piatra" happy))
@marte: "subiectul" este... subiectul, despre mine ... ma gasesti la profil si nu numai tongue
@cellcedanseazaculupii: maturizarea este un proces complex, care duce la un mod echilibrat de a judeca plin de raspundere..., dar acest lucru nu o sa-l obtii pe un site de matri, chiar daca o sa-ti insusesti o bogata experienta...de viata. Este o conditie necesara, dar nu si ...suficienta. In schimb suficienta de care dai dovada ar trebui sa aibe in spate un "suport" mai... promitator si substantial. La varsta noastra... macara atat happy)))
@katerine: asa cred si eu...uneori ne vedem mai bine, daca facem un pas in spate happy Este ca intr-o oglinda, daca faci cativa pasi mai in spate... culmea, te vezi mai bine, pentru ca te poti concentra asupra intregii imagini. Abia atunci poti spune daca-ti place ceea ce vezi. happy