Regulament
Bloguri
La folosirea intr-o discutie cu o tanara domnisoara: "Ma intreb...." si mai apoi: "Cand ma analizez...", astazi am fost ironizat, la propriu... , destul de transant si direct:
"- Cum adica!?... Tu vorbesti cu tine insuti? "
surprise
M-am mirat ca, pana la varsta ei (in jur de 28-32 ani), nu a avut dorinta si nu a simtit nevoia de “vorbit cu ea insasi“ thinking
"- Se numeste introspectie, autoanaliza si presupune dezvoltarea personala big grin , am incercat eu o iesire amiabila din situatie. tongue"
"- Si... mai te si analizezi?", a continuat ea, si a ras strident, care mie (cu tot respectul) mi s-a parut de-a dreptul isteric. big grin
M-am gandit repede sa-i "explic" intr-un mod mai plastic, folosindu-ma de o "poveste"... metaforica:
"- Imagineaza-ti o omida, in drumul ei spre transcendenta, devenind crisalida…un miracol in sine, fara sa o stie…si, transformarea ei...in fluture!? happy "
Ma intrerupe brutal, fara sa recunoasca din accentuarea, tonalitatea si intonatia cuvintelor ca... mai urma sa spun ceva...
"- Crisa... Ce?"
"- Pupa, forma dintre omida si fluture" si,...
fara sa ma las perturbat de lipsa ei de cunostinte, ca sa nu mai fac referire la lipsa de... politete, imi continui argumentarea:
"- Prin introspectie afli lucruri noi despre tine care te vor ajuta sa ai o mai buna constiinta de sine. tongue Cum altfel poti sa-ti faci o imagine despre stilul tau de viata si modul in care te raportezi la cei din jur !? Cum vei sti daca te simti curajoasa, increzatoare in tine, capabila si valoroasa (importanta) in raport cu ceilalti oameni si daca ai toate motivele sa fi multumita!?", am turuit pe nerasuflate, cu teama ca voi fi iarasi intrerupt olling on the floor
Se uita oarecum mirata la mine, apoi mijeste ochii si, ducandu-si mana dreapta la barbie, cade (sau mimeaza) oarecum pe... ganduri. big grin
Incurajat de lipsa ei de replica, conchid:
"- Raspunde-ti la aceste intrebari si o sa capeti … “aripi de fluture“!!" happy
.....
Nu as fi "invocat" acest subiect, daca nu m-ar "roade" constiinta ca (poate) nu am fost destul de convingator si/sau facut inteles. Ma intereseaza sa ma "verific" prin voi, daca considerati ca subiectul merita comentat!?
Imi doresc parerea voastra sincera, ... LA SUBIECT!!!
Rog seriozitate happy
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@dord: se pare ca TU nu ai inteles: Discutia avea alt subiect!!! surprise surprise
In cadrul ei au aparut cele povestite de mine. Sper ca acum, in sfarsit m-am facut inteles!
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@marte: nu ai inteles! Nu dispretuiesc persoana, doar mi-am spus parerea ca o persoana nu are astfel de preocupari in ale autocunoasterii. Doar atat! Si mai cred ca, intr-un fel sau altul... majoritatea invocam persoane, experiente cu persoane care... (ce sa vezi!? thinking )... NU SUNT DE FATZA!!
matrimoniale - membru fara poza

souvenir

  • Publicat Acum peste 2 luni
cum spuneam ...
nu din toate gogosile ies fluturi ...tongue
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@SilverDream: mi se pare prea dur "frivolitate"... as folosi (mai degraba): superficialitate, suficienta, lipsa dorintei si curiozitatii de cunoastere, fie ea si macar a sinelui. Daca noi insine nu ne cunoastem si nu suntem constienti de noi insine... cine suntem cu ADEVARAT, cu calitati si defecte... cum putem pretinde acest lucru de la altii!? thinking
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@justin_case: nu cred ca este vorba despre generatii, pentru ca aproape nimic nu este nou sub soare... de cel putin 2000 de ani. Si, mai este ceva... nu putem trai separati si/sau sa ne "ingradim" singuri, atata timp cand putem relationa sau dialoga ... macar ca doar curiozitatea ne "impinge". Eu cred ca este un castig in a ne cunoste mai bine, cat si pe cei din preajma noastra... sau macar, daca nu in a-i influenta in mod pozitiv...de a incerca a-i intelege.
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@ivladi: eu cred ca fiecare om are cel putin o abilitate sau stie sa faca ceva si, de la care ceilalti au de invatat. In cazul relatat sper doar ca a fost vorba de ignoranta, dar nu cunosc persoana atat de bine incat sa ma pronunt intr-un mod mai categoric.
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@dord: daca si tu citesti ad litteram "ma intreb" si "cand ma analizez", in cheia ca as purta cu mine insumi un dialog cu voce tare... atunci nu ma mai mir ca si o alta persoana poate intelege tot astfel cele spuse de mine. Eu nu am vrut sa subliniez daca domnisoara in cauza este proasta sau nu, ci doar surprinderea mea ca nu toata lumea are sau isi face probleme de constiinta, existentiale si/sau de dezvoltare personala. Am propus un subiect plecand de la o experienta de viata.
"Dar introspectie in public??? Chiar se cere ajutorul unui psihiatru.."??? surprise surprise surprise Unde am scris eu sau de unde ai inteles acest lucru? Pur si simplu am impresia ca vrei sa adaugi la subiect, ceea ce nu este cazul, pentru ca nu s-a intamplat si in realitate, precum discutia relatata.
matrimoniale - membru fara poza

souvenir

  • Publicat Acum peste 2 luni
fluturi si fluturi ...
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Attitude: nu ma cunosti ca sa-ti dai cu parerea despre persoana mea, cu atat mai putin pe domnisoara despre ale carei "mancarimi" ti-ai permis, vulgar din punctul meu de vedere, sa vorbesti...de aceea am facut referire la "comentariu rautacios". Poti sa-ti spui parerea si, simplu fapt ca iti raspund, de fiecare data... te contrazice in afirmatia ta ca nu-s ce as vrea eu sa citesc. Mai degraba doar reciproca este adevarata, in cazul nostru: daca crezi despre mine ceea ce ai afirmat... nu-ti mai bate "tastele"... ramai la : Taste... the life!
matrimoniale - membru fara poza

Attitude

  • Publicat Acum peste 2 luni
"daca este vorba" era cheia... citeste tot, intelege tot. Ideea e ca nu toate comentariile "rautacioase" sunt rautacioase. Pur si simplu nu-s ce vrei tu sa citesti... probabil ca toti trebuia sa spunem doar "oh da vai, minunatule si amuzantule"... si sincer... raspunsul meu a fost strict pe situatia teoretica postata de tine, nici o aluzie la adresa ta Maritule...

Poate e vremea sa iesi din pupa happy