Regulament
Bloguri

Singuratate

Singuratate
Ce este singuratatea ? Oare e atunci cand tipi ca din gura de sarpe ca nu vine sanul mamei sau biberonul sa te hraneasca si esti disperat ? Sau cand colegii de la scoala te exclud din gasca lor ? Atunci cand parasit de cineva iubit , voit sau nevoit , simti ca nu stii incotro s-o apuci si ce sa faci , pentru ca simti ca iti lipseste ceva ? Ori cand aproape de final … iti dai seama ca de fapt ai fost singur intotdeauna ?
Singuri probabil se simt si toti cei care sunt pe acest site , cu toate ca unii dintre ei sustin ca sunt sub o forma sau alta , oficiala sau nu , intr-o relatie . Dar oare de ce se simt singuri ? Oare de ce ne simtim atat de singuri ? Singuratate conform dex este 1. Faptul de a fi singur (1); starea celui care trăiește singuratic (1); spec. izolare morală . Singurătatea sau solitudinea este o stare emoțională de izolare, când o anumită persoană simte lipsa relaționării cu ceilalți sau nu simte iubire .
Asa cum spunea O. Paler ‘’ Vai de cel care , dupa ce deschide usa camerei seara , nu are cui spune: – Buna seara ! “ . Oare de fapt , singuratate = lipsa iubire ? Si daca e ‘’iubire” inseamna ca nu iubim ? Si daca nu iubim de ce nu iubim ? Oare iubirea are forme ? Aspect ? Haine ? De ce ne este frica sa iubim liber , fara conditii ? Cred ca singuratatea intervine odata cu maturizarea , atunci cand de fapt in loc sa ne bucuram de viata incepem sa avem sabloane . Sabloane de imbracat ,sabloane de invatat , sabloane de mancat . Dar oare sabloanele alea sunt ok ? Ele n-or fi singure de fapt ?
Eu cred , ca Dumnezeu , ne-a dat viata ca sa ne bucuram de ea asa ca si cum am fi intr-un concediu . Dar noi impotriva vointei lui , o complicam si ne-o facem de multe ori un calvar . Apoi intr-un moment de sinceritate sau atunci cand ne este greu , realizam acest lucru , dar ….e prea tarziu nu mai poti renunta .
Haideti sa facem un exercitiu de grup fara eschivari de la realitate . Tu te simti singur ? De ce ?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

maxxlro

  • Publicat Acum peste 2 luni
templates_ Cand spun iubire , crede-ma nu ma refer la iubirea partenerului sau partenerei , ci la un sentiment mult mai profund pe care probabil tu inca nu l-ai cunoscut . Sa iubesti absolut tot ceea ce te inconjoara , sa iubesti aerul ,apa sau nisipul fierbinte ? Ai fost vreodata geloasa pe aer ? Ca el sta mai mult decat tine in preajma persoanei iubite ? Crede-ma iubirea nu are limite , noi o limitam .
matrimoniale - membru fara poza

maxxlro

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu stiu daca singuratatea, ca si stare ,este cea mai buna prietena a cuiva .Poti fi inconjurata de o multime de persoane apropiate ca legatura relationala dar de fapt sa te simti singur . E ca si cum ai fi singura intre vorbitori de alta limba pe care nu o cunosti . Dialogul , relationarea , asa cum bine a citat Annemarrie , este cel mai important lucru din viata . Doar relationand poti sa te dezvolti intelectual si spiritual . Nu poti fi tu singur , doar prin nastere sau prin simpla lectura , samburele universului , pentru a-l cunoaste indeajuns . Doar relationand poti cunoaste caractere ,spirite puternice care pot ,sau nu ,sa te indrume sau sa te ilumineze si sa intelegi ( sau macar sa crezi ca intelegi ) cine esti si rostul tau pe pamant.
Iubirea , cred ca este cel mai puternic si placut sentiment . Atunci cand poti iubi neconditionat omul ca entitate , natura ca element asimilat existentei tale si tot ceea ce te inconjoara , atunci cred ca ajungi la cea mai inalta treapta spirituala . Iluzia vorba lui Annemarrie este cea care intervine de multe ori in realitatea existentiala deformandu-ti adevarul . La fel si minciuna , ca este din partea ta sau a alcuiva .
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
"Această preocupare de noi înşine e prezentă în fiecare clipă; suntem devotaţi, trup şi suflet, propriei noastre persoane. E un lucru evident. Fie că mergem la birou sau la uzină, fie că realizăm o muncă socială proclamându-ne grija pentru bunăstarea întregii lumi, de fapt, tot preocuparea faţă de noi înşine e cea care ne mobilizează; "eul" are întotdeauna prioritate. Dar această preocupare zilnică de propria noastră persoană în raporturile cu ceilalţi, aduce cu sine izolarea. Fapt iarăşi foarte evident! Şi dacă scrutăm mai adânc problema, descoperim că această izolare produce ca efect imediat un sentiment de singurătate interioară, de ruptură, fără nici o legătură reală cu nimeni şi nimic. Poţi să te afli într-o mulţime de oameni sau împreună cu un prieten - acest sentiment al ruperii de toţi şi de toate persistă, mai mult, se adânceşte. Nu ştiu dacă l-aţi remarcat sau dacă, dimpotrivă, nu l-aţi cunoscut până acum. Când luăm seamă de această singurătate încercăm să fugim de ea. Cum? prin diferite forme de divertisment, prin meditaţie ş. a. m. d.

Sigur, toate acestea arată faptul că spiritul, superficial sau profund, ori simplu instrument al cunoaşterii sale tehnice, se vede privat de orice raport real repliindu-se asupra lui însuşi. Relaţiile umane sunt lucrul cel mai important din viaţă; dacă nu eşti în relaţii bune cu o singură persoană, nu poţi fi nici cu celelalte, îţi închipui că nu poţi avea relaţii bune decât cu persoana cutare sau cutare, dar aceste relaţii nu trec dincolo de nivelul declaraţiilor verbale şi sunt, prin urmare, iluzorii. Dar dacă la un moment dat înţelegi că relaţiile dintre doi oameni sunt identice cu relaţiile între toţi oamenii, atunci izolarea, singurătatea, capătă o cu totul altă semnificaţie."

Jiddu Krishnamurti - Singuratatea